FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Două întrebări importante după startul ratat al lui Contra la Dinamo: va avea „Guriță” soarta lui Rednic?

Articol de - Publicat marti, 01 septembrie 2020 19:25 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 19:38

Dinamo a pierdut primul meci de la revenirea lui Cosmin Contra, scor 0-1 în fața Chindiei Târgoviște, într-un duel în care alb-roșii nu au avut niciun șut cadrat pe spațiul porții.

Numirea lui Contra și îndepărtarea forțată a lui Mulțescu au fost percepute drept mutări inspirate realizate de către noua conducere a formației din Ștefan cel Mare. Doar că partida disputată aseară pe „Ilie Oană” din Ploiești i-a trezit la realitate pe „câini”: principala problemă din ultimele sezoane a fost reprezentată de lipsa de valoare a jucătorilor, în niciun caz de un staff tehnic incapabil.

1. Reușea Dinamo să se salveze singură?

În stagiunea precedentă, Dinamo a evitat o retrogradare rușinoasă, în primul rând datorită schimbării sistemului competițional, de la 14 la 16 echipe. În momentul anunțului făcut de Răzvan Burleanu, președintele FRF, formația pregătită la vremea respectivă de Gigi Mulțescu ocupa poziția a 13-a și mai avea de disputat 5 meciuri, suspendate din cauza testărilor pozitive la coronavirus din tabăra dinamovistă.

Dinamo ar mai fi trebuit să le întâlnească de două ori pe Chindia și Hermannstadt. Prima s-a dovedit aseară prea puternică pentru „câini”, în timp ce sibienii au fost revelația play-out-ului, clasându-se pe locul doi, în spatele Viitorului. Dacă toate meciurile s-ar fi jucat pe teren, Dinamo n-ar fi scăpat nici de o deplasare la Sf. Gheorghe, pentru confruntarea cu Sepsi, cea care i-a administrat o înfrângere dureroasă în primul meci de la reluarea sezonului oprit de pandemie, 1-3.

2. Va avea Contra soarta lui Mircea Rednic?

Imediat după fluierul final al „centralului” Horațiu Feșnic, Cosmin Contra și-a apostrofat fotbaliștii pe care de-abia i-a cunoscut și a anunțat deja că unii dintre ei vor pleca în cel mai scurt timp: „Nu mă așteptam să jucăm atât de slab. Vor dispărea mulți jucători. Trebuie să găsim alții care să facă din Dinamo o echipă puternică”.

Situația seamănă cu ultima descălecare a lui Mircea Rednic în „Groapă”. „Puriul” a preluat echipa de suflet într-un moment greu (octombrie 2018), a criticat și el jucătorii, pe care ulterior i-a înlocuit, dar deznodământul nu a fost unul fericit. Al 4-lea mandat al lui Rednic s-a încheiat, în ciuda opoziției suporterilor, cu ratarea play-off-ului și clasarea pe un modest loc 9 (3 în play-out).

Interesant este că atât Rednic, cât și Contra au înlocuit doi antrenori cu nume din istoria clubului, care nu au fost lăsați să-și implementeze strategia, demiterea lor prezentând semne chiar de umilire. Claudiu Niculescu a fost schimbat cu Mircea Rednic după doar două meciuri în campionat - un egal și o înfrângere -, în timp ce Mulțescu a rezistat pe bancă în această vară numai 3 partide, înregistrând o victorie și două rezultate de egalitate.

GALERIE FOTO Chindia Târgoviște - Dinamo 1-0

+36 FOTO

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Rapid sau Dinamo? Membru DDB, Răzvan Lucescu a dezvăluit de care club e mai atașat „Reprezintă ceva mult mai frumos!” + ce spune despre situația „câinilor”

Isma Lopez, prezentat oficial de Dinamo » Portretul fotbalistului convins de Cosmin Contra să vină în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
blackknight
blackknight  •  01 Septembrie 2020, 23:34

"1. Reușea Dinamo să se salveze singură?" - o intrebare tampita si tendentioasa... - nu e acum aceeasi situatie ca sezonul trecut - nici un meci nu seamana cu celalalt - nu ne-ati lasat sa jucam. noi nu vroiam sa fim salvati, noi vroiam sa jucam!

1627097764176146
Adrian Apreutesei  •  01 Septembrie 2020, 23:25

Dinamo isi va reveni pe parcurs. Va avea un cuvant de spus in aceasta stagiune. Nu, nu-mi place dinamo, dar eu asta prevad.

ciprian.birtea
ciprian.birtea  •  01 Septembrie 2020, 23:02

Nicio urma cu realitatea acest articol , in primu rand Chindia de atuncia era o echipa ce cazuse oficial in B si nu se mai gandeau la nimic, Dinamo nu pierduse niciu un meci cu Multescu (Deci ii bateam clar in dubla mansa). Punctu 2 de la acest articol iar este eronat, nu i se poate impune nimic lui Contra dupa numai un meci cu un lot nefacut de el si care a adus rusinea in istoria lui Dinamo ( locu 13 loc de retrogradare, bineinteles fara cele 5 meciuri disputate pe care le mai aveam) deci trebuie sa dispara majoritatea si Contra sa-si aleaga jucatorii lui. Cu pauza asta a nationalei de 2 saptamani si dupa meciu cu Botosani mai vorbim.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează