FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - DUNĂREA CĂLĂRAȘI, LUNI, 21:00, DIGI, TELEKOM,LOOK, GSP

DINAMO - DUNĂREA CĂLĂRAȘI // 3 episoade din relația tumultoasă Alexa-Rednic-Dinamo: cum l-au atacat fanii și de ce l-a dat Rednic afară de la echipă

Articol de - Publicat sambata, 20 octombrie 2018 16:19

Dinamo, echipa lui Mircea Rednic, și Dunărea Călărași, echipa lui Dan Alexa, joacă luni, de la ora 21:00, în ultimul meci din etapa a 12-a. În ciuda declarațiilor flatante ale lui Alexa la adresa lui Rednic, antrenorul nou-promovatei nu a uitat episoadele din care a ieșit șifonat.

Dan Alexa va fi primul adversar al lui Mircea Rednic în cel de-al patrulea mandat al "Puriului" în Ștefan cel Mare. Tocmai tehnicianul care a fost idol în "Groapă" ca jucător, pentru ca apoi să fie hulit cu aproape orice prilej.

"Va scoate maximum"

Până la meciul direct de luni seară, Alexa a avut cuvinte admirative la adresa lui Rednic. "Nu vreau să se înțeleagă că Niculescu e un antrenor slab, dimpotrivă!, dar dacă există un garant al succesului, acela e Rednic. S-a dat un refresh. Și suporterii vor fi din nou alături de echipă, știu ce vorbesc. Rednic e unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut România. Cum e el ca și caracter nu comentăm, doar că e un antrenor fantastic. Va scoate maximum!", a declarat Alexa pentru Digi Sport.
Dragoste și ură

În spatele cuvintelor frumoase, rămâne istoricul antrenorului de 38 de ani cu Dinamo și cu Rednic. 

1. Alexa a fost extrem de iubit de către "câini".

A fost condus cu autocarul la aeroport de toată echipa când a plecat, în 2004, la Beijing Guoan, după ce luase eventul cu roș-albii.

2. Ținta fanilor

Fanii și conducerea lui Dinamo au apelat la coarda sensibilă când Dan voia să se întoarcă în campionatul intern în ianuarie 2006. Cum Gigi Becali îl trimisese pe Mihai Stoica în China să-l convingă pentru a da o lovitură rivalilor, suporterii l-au luat pe mijlocaș la sentiment, iar Nețoiu l-a convins în cele din urmă să revină la Dinamo. Roș-albii au avut o primăvară deplorabilă pentru acea vreme - de-abia au terminat pe locul 3! -, iar Alexa a ajuns una dintre țintele fanilor, vopsindu-i-se mașina!

3. Omul lui Nețoiu

În mai 2006, Rednic a fost adus antrenor de o parte din acționariat, nu și de Nețoiu, iar printre primii fotbaliști sacrificați la Dinamo a fost Alexa, care a plecat la Poli Timișoara, fiind arătat cu degetul ca "omul Comandantului". De atunci, relațiile dintre ultrași și fotbalist, ajuns și la Rapid, s-au deteriorat, fanii opunându-se în două situații, 2015 și 2018, ca actualul antrenor să preia formația din Ștefan cel Mare. 

"Negoiță a luat o decizie pe care era nevoit să o ia. Claudiu este un fost jucător foarte iubit la Dinamo, dar mai multă încredere oferă Rednic din punctul de vedere al antrenorului. Dă o mare încredere jucătorilor, aduce plăcerea de a juca fotbal" Dan Alexa, antrenor Dunărea

"Dinamo nu va mai câştiga trofee decât când va ajunge Alexa la Dinamo! Nu neapărat că eu sunt cel mai bun antrenor, dar dacă o să merg la Dinamo, o să merg în condiţiile mele" Dan Alexa, antrenor Dunărea, în septembrie

135.000 €este bugetul lunar de salarii la Dinamo, conform președintelui Alexandru David

70.000 €este bugetul lunar de salarii la Călărași, conform antrenorului Dan Alexa

Citește și: Mircea Rednic face revoluție la Dinamo: "Vor fi surprize mari cu Dunărea" » Post nou pentru un titular

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
legoolas
legoolas  •  20 Octombrie 2018, 17:32

Din cate stiu Dan Alexa a injurat Dinamo cand era la Poli, nu ca s-a dus el la Rapid... ca si Rednic a fost la Rapid.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează