FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uhrin și-a găsit liderul! Cine e jucătorul devenit indispensabil la Dinamo + planurile cehului pentru meciul cu FCU Craiova

Baptiste Aloe (în centru) a devenit titular cert în defensiva lui Dusan Uhrin / Sursă foto: Imago Images +23   FOTO
Baptiste Aloe (în centru) a devenit titular cert în defensiva lui Dusan Uhrin / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 20:25 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 21:32

DINAMO. Stoperul francez Baptiste Aloe a devenit titular cert în defensiva lui Dusan Uhrin. Baptiste ar putea face pereche tot cu Carp în meciul de vineri cu FCU Craiova, chiar dacă Patriche și Jovanovici revin în calculele echipei. 

  • Dinamo - FCU Craiova se joacă vineri, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Look Sport.

Dusan Uhrin a renăscut speranțele dinamoviștilor că pot lupta pentru a se salva chiar direct de la retrogradare. În al treilea an la rând în subsolul clasamentului, trăgând din greu ca să continue în Liga 1, „câinii” au prins tupeu după victoria în deplasare cu Chindia (2-0)

Mai ales că atacanții au marcat, Morar și Irobiso, iar apărarea a bifat al doilea meci consecutiv fără să încaseze gol.

Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”
DINAMO
Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”

Revin pacienții în lotul lui Dinamo

Cehul este recunoscut nu doar pentru pregătirea spartană, dar și prin faptul că este fidel formulelor cu care câștigă. 

Printre obiectivele principale care să ajute în lupta pentru evitarea retrogradării, Uhrin și-a propus să repare una dintre cele mai slabe apărări din Liga 1. Când a preluat el Dinamo, era cea mai slabă defensivă.

În această săptămână, doi fundași centrali, Jovanovici (32 de ani) și Patriche (35 de ani), se vor putea antrena normal alături de coechipieri. Și ei, și Răuță (29 de ani), la fel revenit la pregătiri, vor putea fi luați în calcul pentru etapa de vineri cu FCU Craiova. Un alt duel de „totul sau nimic” în play-out.

Totuși, Uhrin nu este convins că va schimba formula câștigătoare din centrul defensivei, Aloe (27 de ani) - Carp (28 de ani). 

Chiar dacă moldoveanul, reprofilat din mijlocaș central, a fost la primul meci al sezonului pe acest post, Dusan fiind forțat de împrejurări. Antrenorul îi mai avea la dispoziție vineri pe Rici Grigore (22) și Ehmann (21), dar preferă să se bazeze pe fotbaliști cu experiență.

Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
+19 FOTO

Baptiste Aloe e piesă fixă la Dinamo

Francezul care a început atât de prost sezonul - eliminare la debut, cu CSU Craiova (1-6) - a devenit om important pentru Uhrin. Baptiste Aloe a fost integralist în toate cele trei partide sub comanda cehului. A jucat fie cu Ehmann (Rapid, 1-3), fie cu Jovanovici și cu Patriche (Sepsi, 0-0), fie cu Carp (Chindia, 2-0).

Fost jucător la Olympique Marseille, Valenciennes și Arouca, Aloe a bifat cu târgoviștenii al 3-lea index InStat al învingătorilor, 237, după liderii meciului, portarul Eșanu (245) și atacantul Morar (239), autorul unui gol spectaculos. Carp a avut 183, de exemplu.

  • 84% a fost acuratețea paselor francezului. Moldoveanul - 79%
  • 80% a fost procentajul duelurilor câștigate, cel mai mare dintre integraliștii partidei. Moldoveanul - 45%
Uhrin și-a găsit liderul! Cine e jucătorul devenit indispensabil la Dinamo + planurile cehului pentru meciul cu FCU Craiova
Baptiste Aloe, felicitat de colegi după golul reușit cu CFR / Sursă foto: Raed Krishan

5 meciuria adunat Aloe, marcând și un gol, cu CFR Cluj (1-4)

Morar va începe cât de curând antrenamentele normale. Răuță și Patriche sunt soluții pentru meciul de vineri, poate și Jovanovici. Torje sigur nu, doar aleargă și nu face antrenamente fizice.

- Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

8 partidea strâns Carp în tricoul „câinilor”, un gol al victoriei cu Chindia (1-0) în decembrie 2021, și tot atâtea meciuri pierdute din cauza diverselor probleme de sănătate

Aloe și-a restartat cariera la Dinamo

Aloe a fost considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai promițători fundași centrali ai Franței. A bifat meciuri pentru naționalele U19 și U21 ale țării sale, iar la 20 de ani strângea 14 meciuri pentru Olimpique Marseille în Ligue 1, reușind să și marcheze un gol. 

Au urmat trei sezoane cu împrumuturi la Valenciennes, în Ligue 2, iar cariera sa a luat-o pe o pantă ascendentă. În 2020, a ajuns la Beerschot, în Belgia. După alte zece luni, pleca în Portugalia, la Arouca, unde a strâns doar 7 meciuri. 

A rămas liber de contract vara trecută, strânsese doar 11 meciuri oficiale în ultimii doi ani și jumătate! A semnat cu Dinamo doar după ce a trecut probele sub comanda lui Flavius Stoican.

2,2a fost media golurilor încasate per partidă de către "câini" în actuala ediție, până la ultimele două etape, când au păstrat neperforate buturile lui Eșanu

VIDEO Concluziile lui Iuliu Mureșan, după victoria lui Dinamo în fața Chindiei

Citește și alte știri despre Dinamo:

UPDATE Au început șicanele! PCH îi ironizează pe ultrașii lui FCU Craiova, înaintea meciului direct » Azi a venit replica oltenilor: „Se ascund după perdelele geamurilor din autocar când intră în județ”

EXCLUSIV Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”

INEDIT Știai? Una dintre cele mai iubite interprete din România, îndrăgostită de Dinamo: „Mi-ar plăcea să fie echipa care era odată”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
gago747
gago747  •  07 Aprilie 2022, 12:47

Ahoe, ahoe! să trăiască nea Aloe!

lori1
lori1  •  07 Aprilie 2022, 02:25
Postat de doar_dinamo_bucuresti pe 06 Aprilie 2022, 21:36

le stingem lumina clonatilor familiei mititelu

Daca găsiți întrerupătorul. Daca nu-l găsiți cautați-l in liga 2a

dora
dora  •  06 Aprilie 2022, 22:56

Dacă limitatul Aloe a devenit ”lider” ori ”indispensabil” este clar ce valori are Dinamo în lot !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează