FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - DINAMO 0-2

Începe urmărirea! 5 concluzii după victoria lui Dinamo: „scuturați” de Uhrin, „câinii” visează la un nou miracol!

Dinamo s-a impus la pas în fața Chindiei și și dă primele semne de viață / foto: Cristi Preda (GSP) +23   FOTO
Dinamo s-a impus la pas în fața Chindiei și și dă primele semne de viață / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 09:25 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 22:26

Dinamo s-a impus la pas în fața Chindiei, 2-0, și dă primele semne de viață după luni întregi în care colapsul părea inevitabil. Cu un nou suflu de la revenirea lui Uhrin, roș-albii îndrăznesc să atace finalul play-out-ului într-o notă mult mai optimistă. 

Iată 5 concluzii rapide după victoria în fața Chindiei:

1. La Dinamo, absolut totul e posibil!

Într-un sezon care a sfidat firescul, clubul oferă în continuare ipostaze care de care mai stranii.

Dacă acum două luni nici nu se mai antrena și le cerea șefilor să-l lase să plece, fiind dispus inclusiv să renunțe la bani pentru asta, Steliano Filip e iar om de bază în Ștefan cel Mare, ba chiar căpitanul formației!

La fel și-n cazul lui Eșanu, cel care, din cauza greșelilor în serie, ajunsese la un moment dat a patra variantă pentru buturile dinamoviste. Goalkeeper-ul a bifat al doilea meci consecutiv fără gol primit, oferind siguranță echipei, dar și câteva plonjoane spectaculoase.

Chindia Târgoviște - Dinamo 0-2 » „Câinii roșii” RESPIRĂ! Morar și Irobiso aduc prima victorie în deplasare din acest sezon
Chindia - Dinamo
Chindia Târgoviște - Dinamo 0-2 » „Câinii roșii” RESPIRĂ! Morar și Irobiso aduc prima victorie în deplasare din acest sezon

2. „Filiera Gaz Metan” funcționează ca unsă la Dinamo!

Nu degeaba Dan Petrescu lăuda deunăzi formația ajunsă „lanterna roșie” a campionatului. „Câinii” au luat ce era mai bun de la Gaz Metan și au de ce să se felicite. Fotbaliștii transferați de la Mediaș par să se fi integrat cu brio la Dinamo, ajungând oameni de bază, cu contribuiții semnficative în angrenajul echipei

Golurile de aseară au purtat semnăturile lui Vlad Morar și Irobiso, cei doi atacanți sosiți recent în „haită”. Morar e deja la al doilea gol pentru „câini”, în timp ce nigerianul a înscris în premieră. 

Ceilalți, doi, Răzvan Grădinaru și De Moura, au avut la rândul lor prestații lăudabile, brazilianul izbutind assist-ul de la primul gol.

3. „Câinii” au învins Chindia cu două echipe diferite!

Formația lui Săndoi e, până în acest moment, singura din Liga 1 care a pierdut de două ori în fața lui Dinamo în actualul campionat! O peformanță deloc de invidiat pentru dâmbovițeni, care tocmai ce le-au oferit roș-albilor prima victorie în deplasare din ultimele 11 luni!

Dinamo a învins Chindia și în decembrie, în sezonul regulat (1-0), cu o formație din care se mai regăsesc acum doar câțiva jucători. Cu Rednic pe bancă, echipa arăta astfel pe 13 decembrie:

  • Iliev - Gluhakovic, Pinto, R. Grigore, Kainourgios - Carp, Răuță, Bordușanu - Sorescu, Ivanovski, Vestenicky 
  • Au mai jucat: Răzvan Popa, Itu, Ehmann, Andrei Radu și Amzăr

Practic, doar Carp, Andrei Radu și Ricardo Grigore s-au mai regăsit în teren și vineri seara. Ultimul a intrat cu un minut înainte de final.

  • Dinamo vs. Chindia, 1 aprilie: Eșanu - Grădinaru, Aloe, Carp, A. Radu - Bani, J. Rodriguez, Pierret, Filip - Irobiso, Morar
  • Au mai jucat: Moura, Ivanov, Mihaiu, R. Grigore

4. Uhrin e noul „SMURD”

Porecla făcută celebră de Gigi Mulțescu i se potrivește de minune tehnicianul ceh, aflat deja la al treilea mandat în Ștefan cel Mare. Contestat de mai multe voci în momentul revenirii în România, Uhrin pare să fie unicul antrenor capabil să extragă ceva din posibilitățile actuale ale lui Dinamo. 

La nici o lună de la instalare, Dusan a revitalizat o echipă “muribundă”, reușind ce n-au putut Bonetti, Colceag, Rednic sau Stoican tot sezonul. 

Anul trecut, tehnicianul ceh a „inventat” din nimic o echipă ce a evitat in-extremis barajul, iar fanii speră că scenariul se va repeta și acum.

5. Urmează adevăratele finale!

Succesul nesperat reușit pe terenul Chindiei - casele de pariuri le ofereau roș-albilor o cotă de 5.25 la victorie - reaprinde, cumva, speranțele dinamoviștilor de a evita barajul, obiectiv ce părea complet irealizabil în urmă cu ceva timp.

Iar următoarele două meciuri pot fi decisive. Dinamo le înfruntă succesiv pe FCU Craiova și CS Mioveni, formații pe care, teoretic, le-ar putea trimite în locul ei la baraj printr-un joc favorabil al rezultatelor.

Dacă ar ieși cu fața curată din cele două dueluri, Dinamo ar avea la orizont disputele cu Gaz Metan și Clinceni. Adică 6 puncte ce par mai mult decât plauzibile, ținând cont de problemele ultimelor două clasate.

FOTO / Cele mai spectaculose imagini din Chindia - Dinamo 0-2

Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)
+19 FOTO

VIDEO Concluziile lui Iuliu Mureșan, după victoria lui Dinamo în fața Chindiei

Citește și alte stiri despre Dinamo:

NOTE GSP Au și „câinii” clienții lor! Remarcații lui Dinamo în victoria de la Ploiești, a doua în fața Chindiei în acest sezon + s-a strecurat totuși și un „repetent”

Iuliu Mureșan îi acordă toate meritele lui Uhrin: „Eu merg des la antrenamente. Asta mi-au spus jucătorii”

Chindia Târgoviște - Dinamo 0-2 » „Câinii roșii” RESPIRĂ! Morar și Irobiso aduc prima victorie în deplasare din acest sezon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
creeperno115
creeperno115  •  02 Aprilie 2022, 22:38

In playoff sunt blaturile

tororosso
tororosso  •  02 Aprilie 2022, 13:50

CS Târgoviște este singura din Liga 1 care a pierdut de două ori în fața lui Dinamo în actualul campionat .GREȘIT ! este singura care a stat ghiocel la meciurile cu Dinamo .Cu un Daniel Cristian Stan, primar psd al Târgoviștei , Dinamo a avut tot elanul muncitoresc . Asupra comediei burlești în meciul de aseară o comedie a timpului pierdut de naivi , FC Dinamo 1948 vs. CS Târgoviște a demonstrat dacă mai era ceva de demonstrat că aceste două echipe dar și altele nu au ce căuta în L1 . Un meci de curtea școli cu mingi trimise către sateliți , cu datul la gioale și cu jucători debusolați de zici că erau hipnotizați . Ce interes au cei de la parohia FRF în a susține imoral echipe de această factură ? și care aduc un campionat spre dispreț și anost .

danielpurcherea
danielpurcherea  •  02 Aprilie 2022, 11:18

S-a văzut acum ce antrenori slabi a avut Dinamo in acest campionat. Bonetti, Colceag, Rednic și, mai ales, Stoican. Le dă Uhrin clasă la toți.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează