FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Uhrin Jr. a stat de vorbă cu GSP » Întrebarea care l-a pus în dificultate: „Uff! Aș minți să spun că nu mă gândesc” + a anunțat o plecare: „S-a dus, gata, e sfârșit la Dinamo”

Dusan Uhrin Jr. (53 de ani) s-a confesat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, explicând ce așteptări are de la finalul unui sezon ce poate fi istoric pentru Dinamo
Dusan Uhrin Jr. (53 de ani) s-a confesat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, explicând ce așteptări are de la finalul unui sezon ce poate fi istoric pentru Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 25 aprilie 2021 17:10 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 17:34

Dusan Uhrin Jr. (53 de ani) s-a confesat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, explicând ce așteptări are de la finalul unui sezon ce poate fi istoric, în sens negativ, pentru Dinamo. Cehul ia toate situațiile în calcul, inclusiv un loc de baraj!

- Mister Uhrin, cât de îngrijorat sunteți de situația actuală a lui Dinamo?

- Știam unde vin. Realitatea este că trebuie să muncim mai mult. Eu sunt un om direct, nu-mi plac frazele mari, bombastice, eu discut la obiect: trebuie să muncim mai mult. Nu vorbesc de miracole, ci de muncă. Mai multă!

- În acest moment, cu Dinamo pe loc retrogradabil, care sunt șansele de a salva sezonul?

- Aș adăuga și faptul că nu mă hazardez în a oferi pronosticuri, mai ales că sunt lucruri greu de anticipat. Dar nu voi evita întrebarea. Nu sunt șanse mari, e adevărat, dar ele există. Am pierdut foarte multe meciuri, însă mai sunt multe puncte puse în joc. Trebuie să dăm sută la sută. Dar sută la sută, nu 99, nu 120, trebuie să muncim mai mult și să fim mai concentrați în fața porții. Jucătorii vor, dar trebuie să pună și suflet, și minte, și forță.

Dusan Uhrin, antrenor Dinamo: „Degeaba ne ajută alții, dacă noi nu învingem”

- Vă gândiți în acest moment că și un meci de baraj poate fi o opțiune?

- Uuufff. Vom vedea! Aș minți să spun că nu mă gândesc. Clar, da. Barajul cu o echipă de liga secundă este o opțiune să ne salvăm. Important este obiectivul primordial, să continuăm în Liga 1, mi-e indiferent modul în care o facem. Ne salvăm, va fi bine, nu mai contează cum. Fără un baraj, salvarea directă ar fi ideală, dar pentru asta trebuie să începem să câștigăm meciuri. Trebuie să fim concentrați în primul rând la ceea ce facem noi, nu ne pasă ce fac celelalte contracandidate.

- Că tot a venit vorba, cât discutăm noi, tocmai Chindia a învins-o pe Poli Iași.

- Da? E bine de tot. Dar asta-ți spuneam, degeaba ne ajută un eventual rezultat al unei contracandidate, dacă noi nu producem victorii.

„Nu aș da înapoi pentru nimic în lume”

- Aveți momente în care vă pare rău că v-ați înhămat la munca asta, de salvare a lui Dinamo de la retrogradare?

- Nu, nu aș da înapoi pentru nimic în lume. Și dacă aș face-o, ar însemna că nu sunt concentrat pe ceea ce fac. Eventuale păreri de rău m-ar deconcentra și mi-ar afecta munca. Am știut de la bun început în ce mă bag. Știam că Dinamo e într-o situație grea. Eu sunt încrezător. Este o luptă dură, sunt mulți oameni implicați în această situație.

- La ce vă referiți?

- Sunt fanii care au așteptări uriașe, care au speranțe uriașe. Apoi Dinamo este un nume important pentru Liga 1, prin prisma istoriei, dar și a drepturilor TV.

- Să înțeleg că nu v-ar displăcea ideea extinderii, încă o dată, a Ligii 1, acum de la 16 la 18 echipe?

- Nu știu cum să comentez. Nu eu iau deciziile, cred că FRF sau LPF, chiar nu știu, trebuie să dezbată subiectul. Eu, repet, sunt concentrat pe ceea ce avem de făcut la Dinamo.

„Cred că Nica va semna”

- Bogdan Bălănescu vă este prieten bun, acum e la Voluntari, adversara de joi. Ați mai vorbit cu el?

- Am vorbit acum mai mult timp, dar nu acum, în preajma meciului. Nu așteptăm cadouri. În fotbal, ești pierdut dacă gândești așa. Mă concentrez pe muncă, nu pe glume, sunt focusat pe viața echipei, nu pe cea din afara terenului.

- Care este situația lui Costi Nica?

- Se antrenează cu noi, cred că va semna. Dar este dificil, nu s-a antrenat multă vreme, nu a jucat de multă vreme.

- Albentosa?

- Nu știm încă dacă va juca joi.

- Akpala?

- Gata, s-a dus, e sfârșit la Dinamo.

- Pe ce poziții v-ar mai trebui jucători?

- Nu știu câți jucători încheie contractele în vară, oricum pe fiecare poziție vom avea nevoie în următorul mercato. Sigur atacant, număr 10, fundaș dreapta, mai mulți.

- Acum, șanse să mai aduceți pe cineva?

- Doar jucători liberi mai poți aduce. Nu vrea să mai vină nimeni pentru o lună, în plus riști, poți să iei pe cineva și să se accidenteze.

Continuă din vară, orice-ar fi?!

- Veți continua la Dinamo, dacă echipa retrogradează?

- Asta chiar nu știu. Dar te rog să nu te gândești la asta, sună ciudat de tot. Depinde de cum va fi situația, nu știu ce poate fi mâine, darămite peste o lună.

- Știu că soția va susține multe decizii, nu este chiar fanul fotbalului sau al unor situații de genul acesta. Cum rezistă?

- Ea mă suportă cu bune, cu rele, în sensul serviciului pe care îl am. Este bine că toți ai mei sunt sănătoși.

Nu aș putea spune ce stare trăiesc elevii mei acum. Nu că nu vreau. E clar, sunt sub presiune. Ei vor, dar atât pot! Acum. Ar trebui să fie concentrați mai mult. Sunt deconcentrați în anumite momente și echipa este pedepsită 

Eu simt că pot salva echipa. Acesta este starea mea de spirit. De fapt, motto-ul meu este: „Nu doar că pot. Trebuie!". Este soarta unui club ca Dinamo la mijloc

Nu știm care va fi situația cu Astra Giurgiu, cu acele cazuri de doping, dar trebuie să ne concentrăm exclusiv pe a obține victorii

Dușan Uhrin, antrenor Dinamo

13 etape fără victoriea adunat Dinamo în Liga 1, răstimp în care a obținut 3 puncte și a marcat 4 goluri

14 etapeau trecut de când atacanții lui Dinamo nu au mai punctat în Liga 1

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DDB îl vrea pe Prunea înapoi la Dinamo » Reacția fostului portar: „Să-mi facă ofertă!”

Chirilă, enervat de un șef de la Dinamo! Derapaj în direct: „Trebuie dat afară! Înseamnă că îi face oligofreni pe jucători”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
sibman
sibman  •  26 Aprilie 2021, 08:12

Buna problema legata de Astra. Oare se incearca musamalizarea cazului?

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  26 Aprilie 2021, 00:37

Daca printr-o minune ne salvam, lotu asta trebuie eradicat de la primu pana la ultimu om din lot.

creeperno290
creeperno290  •  25 Aprilie 2021, 22:41

Biciul pe ei

Vezi toate comentariile (29)
Comentează