FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Andrei Sin a explicat cum l-a afectat psihic coronavirusul: „Parcă și oamenii se uită mai ciudat la tine”

Andrei Sin (28 de ani) a povestit cum a trecut peste infectarea cu coronavirus
Andrei Sin (28 de ani) a povestit cum a trecut peste infectarea cu coronavirus

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 13:30 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 14:44

DINAMO. Andrei Sin (28 de ani) a povestit cum a trecut peste infectarea cu coronavirus, cum l-a afectat toată situația, fiind o lovitură mai degrabă psihică decât dureri mari fizice.

Andrei Sin a avut momentul său de glorie la Derby-ul de România de la jumătatea lunii februarie, scor 2-1, când a înscris pe Național Arena după o lovitură liberă executată impecabil. Fundașul de 28 de ani de-abia revenise după o accidentare și după recuperarea care l-au ținut departe de meciurile oficiale jumătate de an. 

Bucureșteanul a aflat cu stupoare în urmă cu două săptămâni că este pozitiv la testul coronavirus al echipei, fiind unul dintre cele 18 cazuri de la nivelul lotului. A acuzat probleme la început, a fost internat la Spitalul "Victor Babeș", acum este acasă, la curte, la izolare. Tocmai ce-a efectuat ieri dimineață primul test, dacă iese negativ, așa cum speră, va mai face un altul, dacă iese din nou negativ, revine la antrenamente.

Andrei Sin: „Te afectează foarte mult psihic”

- Andrei, cum te simți? 
- Acum, sunt în regulă. Am trecut peste o perioadă gri, aștept să văd ce rezultat va ieși la acest test făcut vineri dimineață. Oricum trebuie să stau în carantină 14 zile, mai am câteva zile. Conform protocolului medical, am stat opt zile la spital, apoi dacă nu am mai prezentat simptome și eram OK, am putut pleca acasă, unde stau în carantină. Acum, eu zic că sunt vindecat total, aștept confirmările. 

- Cum s-a manifestat COVID-19 la tine? 
- Dureri de cap, de ochi, de spate, aveam o stare de moleșeală. Nu sunt simptome grave de genul să nu te poți ridica din pat. Am înțeles că îți poate afecta și plămânii, o să mai fac niște controale în acest sens. Foarte mult te afectează psihic!

„Habar n-am de unde am luat"

- În ce sens? 
- Păi, la început, cade cerul pe tine când auzi că ai coronavirus, chit că poți să nu prezinți simptome! Te gândești: "De ce eu? Cum și de unde? Cât de grav o să fie?". Parcă și oamenii se uită mai ciudat la tine. 

- Dar ai avut momente când te durea ceva mai pronunțat, în care te simțeai foarte rău? 
- Sincer, nu. E ca o răceală mai puternică, să zicem ca o gripă, dar ți-am zis că nu te pune la pământ. Depinde și cum se manifestă la fiecare om în parte. Mai mult te sperii. Sunt oameni care poartă virusul și care nu știu asta. E ceva nou, sper să găsească un leac cât mai devreme posibil și să se încheie mai repede. Eu, cel puțin, numai cât am stat în casă, la izolare, în toată această perioadă, mi s-a luat! 

- Măcar ai idee cum ai putut să contactezi virusul? 
- Pe cuvânt, habar n-am. La mare n-am fost. Am evitat și evit aglomerările. Dacă am ieșit până la magazin... Am ajuns la părerea că, oricât te-ai feri, e imposibil să nu te expui. Bine, e clar, trebuie purtată masca de protecție, să nu mergeți sau să stați multe în mall-uri sau în locații unde se adună mulți oameni, să vă dezinfectați frecvent. Dar e și o chestie de noroc. Sau de ghinion, depinde din ce unghi privești.

"La luptă, Dinamo se va salva"

- Sunt mulți oameni care afirmă că se supralicitează acest virus. Tu ce părere ai? 
- Sincer, nu mă bag în discuții de acest gen fiindcă nu sunt un specialist. De existat, există, am avut eu, asta pot să spun. La unii se manifestă într-un fel, la alții în alt fel. Probabil, mulți au trecut prin aceleași stări ca mine. Îmi doresc să treacă. Nu știu cum, dar să treacă, parcă ne conduce toată viața!

 - Cât de mult îți lipsește fotbalul acum? 
- Enorm. Poate încep și eu de săptămâna viitoare. Ajungi să prețuiești mai mult ceva atunci când nu-l mai ai. Mi-e dor de fotbal, mai bine zis mi-e dor de fotbal cu spectatori în tribune. M-am uitat la câteva meciuri, am jucat și eu fără oameni pe stadion, e urât, n-are jocul ăsta niciun farmec. Parcă mergi degeaba la fotbal. 

- Cum ți se pare situația lui Dinamo?
 - Grea, foarte grea, dar crede-mă că nimeni de la echipă nu se gândește că Dinamo va retrograda. Ne gândim, ca echipă, să legăm 2-3 victorii, apoi să câștigăm din elan. Nu mai ai acum, mai ales în timpul scurt rămas, după carantină, ce să mai acumulezi fizic. Învingi, astfel îți câștigi potența fizică, nu doar punctele. Avem încredere că va fi bine, cu toate că, pe arșița asta, să te antrenezi, să mai joci și fotbal, să mai ai și presiunea pe care o ai... Asta e, mergem la luptă! 

Clasament play-off Liga 1:

"Eu n-am fost genul niciodată cu cluburile, să ies, să mă duc unde e lume multă, și, totuși, am ieșit pozitiv. Prezentul și viitorul contează, mă simt bine, sunt dornic de antrenamente, de fotbal, vreau să dau totul ca Dinamo să arate că este Doar Dinamo București" 
- Andrei Sin, fundaș Dinamo

1gol în 16 meciuri a marcat Sin pentru "câini" în primul său sezon în Ștefan cel Mare

400 de mii de euroeste cota fotbalistului conform transfermarkt

VIDEO. Dinamo are un program infernal 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. Gigi Mulțescu acuză o conspirație: „E incredibil! Nu se poate să fim programați după interesele altora”

Dinamoviștii au primit un mesaj clar: „Nu mergeți la TAS că nu mai scăpați de retrogradare!”

Playtech: Simona Halep și Toni Iuruc pregătesc un nou tun financiar. Ce afacere le va umple conturile bancare


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează