FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI

Dinamo - FC Botoșani // EXCLUSIV Sergiu Hanca își mobilizează foștii colegi: „Dacă noi am putut, și voi veți reuși!”

Sergiu Hanca s-a transferat în această iarnă în prima ligă din Polonia, la Cracovia, în schimbul a 50.000 de euro
Sergiu Hanca s-a transferat în această iarnă în prima ligă din Polonia, la Cracovia, în schimbul a 50.000 de euro

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2019 08:18

Sergiu Hanca rememorează golul său care a adus victoria cu Botoșani în sezonul 2016/2017, reușită ce a menținut-o pe Dinamo în lupta pentru play-off.

  • Dinamo - FC Botoșani e duminică, ora 20:00, pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport, Look Sport și liveTEXT pe GSP.ro

Dinamo se duelează, mâine seară, cu una dintre contracandidatele la play-off, FC Botoșani. Oficialii "câinilor" consideră acest meci vital, cu toate că roș-albii vor depinde în continuare de jocul rezultatelor pentru a ajunge în primele 6. În sezonul 2016/2017, Dinamo se afla în aproximativ aceeași situație. Cu Andone pe bancă, bucureștenii erau în afara play-off-ului, pe locul 7, acum sunt pe 11. Dacă nu învingeau trupa din Botoșani, pierdeau contactul cu locul 6, ultimul calificabil în play-off.

Speriați, șefii din Ștefan cel Mare l-au sacrificat pe "Fălcos" și l-au adus în locul său pe Cosmin Contra. Acesta a debutat pe banca lui Dinamo chiar cu adversara din acest weekend a roș-albilor, FC Botoșani. Cu "Guriță" la timonă, "câinii" și-au dat viața pe Arena Națională și au câștigat grație golului marcat de Sergiu Hanca în minutul 70, 1-0, continuând astfel lupta. La final, elevii lui Contra s-au calificat în play-off.

Miza pe Rednic și pe Nistor

Gazeta l-a contacat pe actualul mijlocaș al celor de la KS Cracovia pentru a reaminti momentele de foc din acel joc: "Nu am să uit niciodată acea partidă! Nimeni nu credea în noi. De fapt, nici noi nu prea credeam în noi, doar Mister Contra a crezut. Dacă pierdeam acel meci nu mai aveam șanse la play-off. Mister Contra ne-a spus că ne calificăm și așa a fost. Îmi amintesc că mie mi-a spus chiar și cum o să înscriu. La prima discuție avută cu dânsul mi-a cerut să nu mai pasez în careu și să încerc mai mult poarta pentru că am calitatea de a înscrie mai multe goluri.

Atunci, Botoșaniul și-a dat viața pe teren cu noi. La cum s-a jucat prima repriză, credeam că vom vierde. Au fost peste noi, însă am avut o galerie superbă în spate! Faptul că s-a jucat pe Arenă ne-a ajutat enorm, am fost efectiv împinși de la spate de către suporteri. Am înscris singurul gol al jocului și am intrat în play-off. De acolo a început cea mai frumoasă perioadă a lui Dinamo din ultimii 10 ani".

Întrebat despre șansele pe care le au "câinii" în acest moment, Hanca nominalizează oamenii care "pot face minunea": "Vă dați seama că am să le țin pumnii băieților. Sunt sigur că sunt în stare să reușească și ei, așa cum am făcut-o și noi. Nea Mircea Rednic și Dan Nistor pot duce echipa acolo, sus, în play-off. Unde îi și este locul lui Dinamo".

17goluri în 95 de meciuri a marcat Hanca pentru Dinamo în Liga 1

5echipe trebuie să "înghită" Dinamo pentru a ajunge pe locul 6: Gaz Metan, Hermannstadt, Iași, Botoșani și Sepsi

Primele 6 locuri la sfârșitul sezonului regulat 2016/2017

  1. Viitorul 51p
  2. Steaua 47p
  3. Astra 44p
  4. CFR 43p
  5. Craiova 43p
  6. Dinamo 41p

Dinamo împotriva lui Botoșani în 2016/2017: Penedo - Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip - Busuladzici, Nistor - Hanca, Palici, Bumba - Nemec 

Și atunci au depins de adversari

Deși în sezonul 2016/2017 situația nu era atât de neagră pentru Dinamo, și atunci "câinii" au depins de rezultatele adversarelor și s-au calificat în play-off în ultima etapă a sezonului regulat. Înainte de jocul direct cu Botoșani, roș-albii erau pe 7, cu 32 de puncte, iar moldovenii erau pe 8, cu 29 de puncte. Ultimul loc calificabil în play-off era ocupat de CFR. După victoria lui Dinamo cu Botoșani, roș-albii au câștigat ultimele două jocuri ale sezonului regulat, cu Craiova, 2-1, și cu Pandurii, 2-0, calificându-se în play-off în ultimul moment, după ce Gaz Metan a pierdut cu oltenii, 0-1, în ultima etapă a sezonului regulat.

EXCLUSIV Dănciulescu încinge spiritele înaintea meciului de duminică: „Nu-mi trebuie aprobarea lui Iftime ca să comentez. Cine se scuză se acuză”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  16 Februarie 2019, 12:20
Postat de alexandru.popescu pe 16 Februarie 2019, 09:15

Rinamo n-are nici o sansa la playoff, terminati cu tampeniile astea. E o echipa de sub pluton (locul 11).

Pai si atunci de ce te agiti ca un pepsi ? Stai in banca ta si comenteaza pe articolele fcsb-ului. In rest, pentru agarici...DOAR DINAMO BUCURESTI !!!

mumia_se_intoarce
mumia_se_intoarce  •  16 Februarie 2019, 09:17

Danut Ognean, "geniul" rinist, tot zice ca MINAMO se califica in PLAYOUT, spre ofica noastra. Asa sa fie cum zici tu, Ognene :)))) O sa ma oftim maxim daca ajungeti in PLAYOUT :)))))))

alexandru.popescu
alexandru.popescu  •  16 Februarie 2019, 09:15

Rinamo n-are nici o sansa la playoff, terminati cu tampeniile astea. E o echipa de sub pluton (locul 11).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează