FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

ANALIZĂ GSP Derby de România între preferatele arbitrilor » FCSB, cea mai ajutată din Liga 1! Cum arată clasamentul

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 17:34 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 17:59

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB va fi un meci între două formații pe care arbitrii mai des le-au ajutat decât le-au dezavantajat. Echipa lui Becali a fost sprijinită cel mai des dintre echipele de Liga 1

  • Dinamo - FCSB se joacă duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look+, Telekom Sport și Digi Sport.

Dinamoviștii au anunțat deja că se tem de arbitrajul din derby-ul care va avea loc duminică și chiar au motive să le fie frică. Tocmai i-a dezavantajat Bârsan în partida cu FC Argeș, una în care „centralul" a anulat pentru fault în atac un gol pe care-l marcase Cosmin Matei. Mijlocașul roș-albilor nu faultase, doar arbitrului i s-a părut neregulamentar duelul lui Matei cu Joao Miguel.

FCSB, cea mai ajutată echipă din Liga 1

Alt motiv de îngrijorare: adversarul de duminică, FCSB, este formația care a beneficiat cel mai mult de pe urma erorilor pe care le-au comis arbitrii. Brigăzile au greșit de 12 ori în favoarea roș-albaștrilor și numai de patru ori împotriva lor.

„Posibil să fie ultimul Dinamo - FCSB!” » Stoican, pus la zid: „Pe vremea noastră nu se întâmpla așa ceva”
DINAMO - FCSB
„Posibil să fie ultimul Dinamo - FCSB!” » Stoican, pus la zid: „Pe vremea noastră nu se întâmpla așa ceva”

Suporterii din „Peluza Cătălin Hîldan" s-au plâns din cauza erorii lui Bârsan și au atenționat că urmează un meci „împotriva uneia dintre cele mai avantajate echipe”, FCSB. Iuliu Mureșan a susținut și el că se teme de arbitrajul pe care l-ar putea avea Dinamo duminică.

„Bârsan ne-a anulat un gol care fusese valabil. Tot el ne-a eliminat doi jucători într-un meci cu CFR Cluj", și-a amintit administratorul special de la Dinamo. Mureșan, la fel ca alți conducători din fotbal, acuză comportamentul Comisiei Centrale de Arbitri: „CCA nu comunică deloc, arbitrii nu vorbesc nici ei. Apar antrenorii, jucătorii, președinții să explice evenimentele, numai pe arbitri nu îi auzim niciodată".

Nu-i retrogradează arbitrii

Statistica însă nu le dă dreptate absolută „câinilor". Chiar dacă nu au beneficiat nici pe de parte la fel de mult ca rivala lor de greșelile de arbitraj, Dinamo nici nu este una dintre victimele obișnuite ale „centralilor" ori asistenților. „Câinii" au și ei un mic avantaj, plus unu la "adevărul arbitrajului", chiar și după ce au fost nedreptățiți în jocul de la Pitești. Așa că nu brigăzile i-au prăbușit pe roș-albi pe penultimul loc din clasament, în mare pericol să retrogradeze. 

"Un arbitru greșește împotriva unei echipe și apoi el e delegat iar la un meci al acelui club. Mi se pare nepotrivit, în felul acesta Comisia pune o presiune și mai mare pe acel arbitru
- Iuliu Mureșan, la DigiSport

Cum au greșit arbitrii în sezonul acesta

EchipaProContraScorul
FCSB124+8
Rapid115+6
Voluntari74+3
CSU Craiova108+2
UTA64+2
Dinamo76+1
Gaz Metan32+1
CFR550
Clinceni45-1
Farul45-1
FCU Craiova35-2
Mioveni36-3
FC Argeș36-3
Sepsi14-3
Chindia49-5
Botoșani49-5

Concluzie: Chindia e victima clasică

Despre CFR a existat în permanență impresia că ar fi un club pe care-l favorizau arbitrii, însă campioana nu a fost ajutată deloc în sezonul acesta, există un echilibru perfect între greșelile pro și cele comise împotriva vișiniilor. O constantă o reprezintă prezența Chindiei printre formațiile care au suferit cel mai mult. Târgoviștenii au fost dezavantajați an de an de când au revenit în prima ligă, iar acum sunt cei mai asupriți, la egalitate cu FC Botoșani. 

Președintele de la Botoșani, Iftime, a anticipat clasamentul acesta într-un interviu din Gazetă: „Cred că pe noi și pe Chindia ne-au dezavantajat cel mai tare arbitrii. Bine, Târgoviștea se și apără încontinuu aproape de poarta ei. Când joci numai așa, la tine în careu, crește riscul ca arbitrul să vadă un penalty la un moment dat". 

Arbitrează cel mai bun

Teoretic, dinamoviștii ar trebui să aibă mai multă încredere în arbitrul partidei de duminică, din moment ce derby-ul îl va avea la centru pe Ovidiu Hațegan, arbitrul român cel mai bine clasat, cu experiență multă în meciuri internaționale și în Champions League. 

El nu a constituit o țintă pentru niciuna dintre cele două formații, nimeni nu s-a plâns că Hațegan i-ar fi potrivnic. Becali l-a contestat des pe al doilea „central" de pe lista FIFA, Istvan Kovacs, pe care l-a acuzat direct că ar fi apropiat de CFR Cluj și că ar face totul ca să-i sprijine pe vișinii.

VIDEO Derby în Liga 1: totul despre Dinamo - FCSB

Citește și:

Imagine incredibilă înainte de Dinamo - FCSB » Cum arată gazonul din „Ștefan cel Mare” + Ironia lui Mihai Stoica: „Am crezut că e triunghiular”

EXCLUSIV Alarmă la Dinamo înainte de Derby! Un post vital din echipă rămâne într-o variantă de avarie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
smartbrain
smartbrain  •  28 Ianuarie 2022, 17:45
Postat de Viorel Ignat pe 27 Ianuarie 2022, 18:56

Paradoxul acestui clasament ca tu ca lider autoritar ,fcsb în loc sa-ti bagi capul în nisip ca struțul strgi în gura mare acuzând pe alții, Bine a zis cineva acum recent unii prefera poker,în loc de șah. Sa nu vezi tu pădurea de copaci .....!? PS . Este bine și asa va simțiți cred chiar confortabil sau poate chiar ziceți ce smecheri santeti voi ,fair-play ce-o mai fi și asta !?

***? ***? vezi ca prosti de la gsp au pus jumatate din greseli de la 2 meciuri care le-am castigat la scor.cand castigi la scor fii sigur ca nu arbitrajul este de vina bah prostule.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1690324144614070
Viorel Ignat  •  27 Ianuarie 2022, 18:56

Paradoxul acestui clasament ca tu ca lider autoritar ,fcsb în loc sa-ti bagi capul în nisip ca struțul strgi în gura mare acuzând pe alții, Bine a zis cineva acum recent unii prefera poker,în loc de șah. Sa nu vezi tu pădurea de copaci .....!? PS . Este bine și asa va simțiți cred chiar confortabil sau poate chiar ziceți ce smecheri santeti voi ,fair-play ce-o mai fi și asta !?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează