FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

DINAMO - FCSB 2-1 // VIDEO + FOTO Cu lotul jupuit, „câinii” câștigă în fața celei mai bogate echipe din Liga 1, după un Derby de poveste

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2020 20:00

Dinamo a câștigat derby-ul cu FCSB, scor 2-1. Golurile gazdelor au fost marcate de Andrei Sin și Valentin Lazăr, în timp ce pentru oaspeți a punctat din penalty Florin Tănase. Meciul a fost oprit pentru 7 minute în repriza secundă, din cauza obiectelor aruncate din tribune. 

Dinamo - FCSB, CRONICĂ DE REMUS RĂUREANU: Mister Uhrin și nea Gigi

Încă un experiment și aceeași concluzie: deși se încăpățânează să se creadă mai bun decât sunt tehnicienii adevărați, Becali tot nu se pricepe la fotbal. Cu lotul jupuit, Dinamo a învins cea mai scumpă formulă din competiție

Clasamentul actualizat din Liga 1

Programul etapei #25 din Liga 1

Atmosfera specială de derby îți sporește energia, dar te ia de cap ca un halucinogen la care n-ai mai fost expus vreodată. Jucători obișnuiți cu stadioane goale se trezesc cu zeci de mii de oameni în tribune, într-un vacarm pe care îl creează vocile, petardele și portavocile. Ce rezultă e un amestec de ambiție exagerată și luciditate pierdută. 

Tensiune, gafe și o frumusețe

Injectați din public, Iulian Cristea și Ioan Filip fac toată povestea primei reprize. 

Fundașul de la FCSB încearcă să lovească mingea, dar n-o nimerește și șutează cât poate de tare în pieptul adversarului Perovici. Sârbul s-a prăbușit pe teren într-un tremur care i-a speriat pe toți în jur și apoi a fost transportat la Urgență. Feșnic îi arătase "galbenul" lui Cristea, dar a revenit și l-a eliminat când a realizat gravitatea loviturii. 

Existase și un moment în care atmosfera neobișnuită în Liga 1 înfrumusețase meciul. Sin, nefolosit din august anul trecut în vreun meci oficial, a prins putere și curaj, a transformat ca Rivaldo o lovitură liberă de la mai mult de 20 de metri, dintr-un unghi complicat. Andrei a tras cu stângul, din dreapta, pe colțul scurt și a prins vinclul curat, fără ca mingea să fi fost atinsă de careva din zid sau de portarul Bălgrădean. 

+27 FOTO

Tensiunea nu le face bine tuturor. Ioan Filip l-a îmbrățișat pe Planici la un corner și nu l-a eliberat pe sârb până când arbitrul nu a dictat penalty. Planici nu avea nici o șansă de a lovi mingea la centrarea aceea, însă pentru Filip n-a contat, el nici nu sesizase pe unde zbura balonul. Tănase a marcat cu emoții din lovitura de pedeapsă, cam ca Lăcătuș la Sevilla. Mingea a atins bara înainte să intre în plasă. 

Becali a greșit schimbările

Tacticianul 4GBecali a sunat în pauză pentru două schimbări: Oaidă și Adi Popa au apărut pe teren, au dispărut Olaru și Moruțan, foarte slabi în prima parte a jocului. Mutările lui Gigi nu au reparat formula rămasă cu nouă jucători de câmp. Fabbrini a continuat să se plimbe în voie cu balonul la picior, ca și cum el ar fi fost fotbalistul de zeci de milioane de euro, nu Coman, nu Man. Italianul a venit gratis la Dinamo, însă are talent și școală parcursă la Empoli și la Udinese. Și o selecție în "squadra azzura".

Fără un antrenor real pe teren zi de zi, Man și Coman nu progresează, sunt beneficiarii unor salarii prea bune și victimele fanteziei lui Becali, care și-i imaginează ca pe superstaruri mondiale de zeci de milioane de euro. Nici veteranii fecesebiști nu se descurcă. Adi Popa centrează dintr-o lovitură liberă și mingea "cade cu zăpadă pe ea", așa cum zic fotbaliștii despre baloanele aruncate atât de sus, încât portarii se plictisesc așteptându-le în brațe. Nimic n-a funcționat, de fapt, în trupa roș-albastră, cea mai bogată echipă condusă cu telecomanda și cu telefonul. 

FINAL: Dinamo - FCSB 2-1

min. 86: Dusan Uhrin efectuează ultima schimbare. Răuță intră în locul lui Sin. 

min. 81: Adi Popa șutează slab, cu latul, de la 16 metri. 

min. 77: Oaidă vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Fabbrini. Mijlocașul dinamovist scăpase pe un contraatac periculos. 

min. 65: Sorescu ratează dintr-o poziție ideală. Cele 3 șuturi trimise de dinamovist sunt blocate pe rând de apărătorii adverși. Vintilă îl înlocuiește pe Coman cu Ghohere. 

Jucătorii au revenit de la vestiare după aproximativ 10 minute. 

Cristi Balaj, explicație regulamentară după trimiterea jucătorilor la vestiare

„Jucătorii vor intra la vestiar pentru 10 minute. Se revine. Dacă vor continua manifestările pentru care jocul a fost oprit, atunci meciul nu se va mai relua. Cine riscă sancțiuni? Depinde care suporteri aruncă și din cauza căror fani s-a oprit meciul. Arbitrul își asumă mari riscuri atunci când se aruncă petarde și nu reacționează”
- Cristi Balaj, fost arbitru internațional

min. 63: MECI OPRIT! Horațiu Feșnic trimite cele două echipe la vestiare din cauza obiectelor aruncate pe gazon. A fost al treilea incident, iar arbitrul trimisese un ultim avertisment. 

min. 62: GOL DINAMO! După doar 3 minute petrecute pe gazon, Lazăr marchează pentru „câini”. Fotbalistul transferat de roș-albi în această iarnă a transformat pasa excelentă primită de la Sorescu.

min. 59: Valentin Lazăr intră în locul lui Moldoveanu. 

min. 52: Fabbrini este de neoprit în această seară. Obține o nouă lovitură liberă la marginea careului advers. Deian Sorescu trimite puțin peste vinclu.

A început repriza secundă! Vintilă a schimbat la pauză. Oaidă a intrat în locul lui Olaru, iar Adrian Popa în locul lui Moruțan. 

27668 de spectatoriasistă la Dinamo - FCSB

S-a terminat prima repriză!

min. 45+8, GOL FCSB: Filip îl ține pe Planic în careu, iar „centralul” Horațiu Feșnic dictează lovitură de la 11 metri! Florin Tănase transformă cu siguranță!

min. 45+3: Iulian Cristea vede cartonașul roșu pentru faultul asupra lui Perovic. Atacantul sârb a fost înlocuit cu Daniel Popa. 

min. 44: Perovic este lovit violent de Cristea, cu piciorul în zona capului, și se prăbușește pe gazon. Medicii de pe cele două ambulanțe prezente la stadion au intervenit rapid. Fotbalistului i s-a pus un guler cervical, este conștient și a fost urcat cu targa în ambulanță. 

min. 37, GOL DINAMO! Andrei Sin deschide scorul cu o execuție senzațională din lovitură liberă, de la 25 de metri, lateral dreapta!

min. 31: Fabbrini este avertizat cu un „galben” pentru o lovitură la nivelul capului aplicată lui Olaru. 

+27 FOTO

min. 27: Coman execută slab o lovitură liberă de la 25 de metri. 

min. 23: Meciul este întrerupt de câteva zeci de secunde. Fanii dinamoviștii au aruncat cu diverse obiecte în Florinel Coman, în momentul executării unei lovituri de la colțul terenului. 

min. 20: Mrzljak vede cartonașul galben pentru un fault asupra lui Bălgrădean. 

min. 16: Olaru îi pasează perfect lui Florinel Coman. Fotbalistul ofensiv al celor de la FCSB preia bine la 40 de metri de poartă, dar pierde din viteză. Sub presiunea lui Puljic trimite pe lângă poartă. 

min. 14: Crețu trimite primul șut pe spațiul porții. Bălgrădean reține fără probleme. 

min. 12: Ambele echipe au probleme la construcție. Niciuna nu și-a creat vreo șansă clară de gol.

min. 5: Sorescu îl depășește pe Planic, dar centrarea lui e blocată de Tănase. Lovitură de la colțul terenului pentru Dinamo. 

min. 1: Bălgrădean a fost la un pas să o comită. A primit o pasă de la Planic și a întârziat degajarea. Perovic l-a contrat, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. 

Duelul galeriilor: PCH, scenografie-reclamă + mesaj războinic în peluza roș-albastră

A început partida! Aproximativ 27.000 de fani asistă la meci, dintre care 8.200 sunt susținătorii oaspeților. 

Echipele intră pe teren! Fanii din peluza celor de la FCSB s-au războit cu suporterii dinamoviști de la tribuna II. Forțele de ordine au intervenit la timp și au calmat spiritele.

Dinamo - FCSB // Cum arată echipementele de joc

Dinamoviștii și-au prezentat echipamentele de joc cu mult timp înaintea partidei. Sunt unele speciale. „Câinii” au căzut la o înțelegere cu sponsorul principal ca pe piept să apară „Doar Dinamo București”. 

Cei de la FCSB au publicat o poză cu tricourile de joc, unele clasice pentru jocurile din deplasare.

DINAMO - FCSB 2-1 // VIDEO + FOTO Cu lotul jupuit, „câinii” câștigă în fața celei mai bogate echipe din Liga 1, după un Derby de poveste

DINAMO - FCSB // Schimbări în atac

Ambii antrenori au produs modificări în atac formațiilor lor. Uhrin a surprins prin introducerea lui Moldoveanu pe teren, așteptat să înceapă din primul minut fiind Mihaiu (doar rezervă în această seară). 

De asemenea, Vintilă va folosi în derby un număr 9 mai puțin obișnuit: Dennis Man, Florin Tănase, jucătorul din ultimul timp utilizat pe această poziție, fiind inter. Astfel, roș-albaștrii vor miza pe 5 jucători ofensivi în meciul cu dinamoviștii!

Dinamo - FCSB // Echipele de start

Dinamo (4-1-4-1): Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin - Filip - Sorescu, Mrzljak, Fabbrini, Moldoveanu - Perovic
Rezerve: Straton, Kilyen, Răuță, Lazăr, D. Popa, Bani, Mihaiu
Antrenor: Dusan Uhrin

24,9 anieste media de vârstă a lotului celor de la Dinamo

FCSB (4-3-3): Bălgrădean - Crețu, I. Cristea, Planic, Soiledis - Filip, Tănase, Olaru - Moruțan, Man, Coman
Rezerve: Vlad, Nedelcu, Gnohere, Momcilovic, Vînă, Oaidă, Popa
Antrenor: Bogdan Vintilă

25,7 anieste media de vârstă a lotului de la FCSB

Stadion: „Arena Națională” (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic // Asistenți: Marius Marica și Marius Badea

DINAMO - FCSB // Poluri opuse

Cele două echipe sunt în situații complet diferite. După încă o stagiune modestă, Dinamo va juca sigur în play-out, în timp ce FCSB și-a asigurat calificarea din punct de vedere matematic în play-off.

Totuși, miza duelului va fi, încă o dată, conturată în jurul suporterilor. Galeria Nord a roș-albaștrilor și-a anunțat prezența la meci, 8.200 de steliști fiind așteptați duminică seara pe Arena Națională, în timp ce susținătorii „câinilor” promit din nou spectacol în tribune.

Cât costă biletele la Dinamo - FCSB

FCSB ocupă poziția a 3-a în Liga 1 și, în cazul unei victorii, se poate apropia de liderul CFR Cluj la 3 puncte, după pasul greșit făcut de campioana României în această rundă (0-0 cu Viitorul). Dinamo este pe locul 9 - 31 de puncte.

Dinamo în 2020

  • 2-0 vs. Astra Giurgiu
  • 1-2 vs. Voluntari

FCSB în 2020

  • 2-1 vs. Voluntari 
  • 0-0 vs. Clinceni

Florin Prunea a taxat gestul lui Gigi Becali: „Mai bine tăcea din gură!”

DINAMO - FCSB // 4 egaluri în ultimele 5 partide

  • FCSB - Dinamo 1-1 (L1)
  • Dinamo - FCSB 1-1 (L1)
  • FCSB - Dinamo 3-3 (L1)
  • Dinamo - FCSB 2-2 (L1)
  • FCSB - Dinamo 1-0 (L1)

„Suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Jucătorii sunt foarte motivați. E o victorie necesară, atât mental cât și pentru clasament. Vom întâlni o echipă de tradiție, va fi spectacol în tribună. Ne dorim să facem și noi spectacol pe teren.

Am încercat și eu să îi motivez, dar la aceste meciuri este o motivație intrinsecă foarte mare. Ar însemna foarte mult pentru noi, ar fi un restart. Sunt convins că vom reuși să câștigăm. Pentru noi ar fi o continuare a urmăririi celor de la CFR Cluj.

Noi ne dorim să fie ceva diferit la fiecare meci, dar la această partidă cred că și jucătorii au căpătat încredere mult mai mare. Își dau seama că pot mult mai mult” - Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

„Câinii” au pregătit un echipament special pentru derby

„Am jucat foarte slab cu Clinceni, sunt sigur că nu se va mai întâmpla și cu Dinamo. Nu cred că ar trebui să ratăm iar șansa de a ne apropia de CFR Cluj. Nu aș fi mulțumit cu un punct contra lui Dinamo. Ești mult mai motivat înaintea unui astfel de meci, se vorbește toată săptămâna despre asta.

E altceva, o atmosferă aparte. Nu pot să zic că îmi pare bine sau nu că Dinamo nu e în play-ff. Pentru fotbal erau încă două derby-uri, ar fi fost frumos” - Florin Tănase, mijlocaș FCSB

DINAMO - FCSB // Mesajul lui Ricardo Grigore pentru suporterii dinamoviști

„Toată lumea este pregătită, mai puţin Montini, care este accidentat, şi Neicuţescu. FCSB are jucători foarte buni în atac, dar are şi probleme în apărare şi sper să fim mai buni pe teren, să luptăm şi să dăm tot ce avem mai bun.

Ei au trei jucători buni în atac, rapizi: pe Man, Coman și Tănase, dar şi noi avem fotbalişti pe măsură. Într-un derby nu există nicio favorită, nu contează dacă una dintre echipe este prima, iar cealaltă ultima” - Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Dinamo - FCSB // VIDEO Match Preview

vezi și:

DINAMO - FCSB // VIDEO Florin Prunea a taxat gestul lui Gigi Becali: „Mai bine tăcea din gură!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (822)
10213885161637907
Alex Ghiţă  •  17 Februarie 2020, 09:17

doamne apara si pazeste Ar fi prima oara in istoria medicinei cand se face comotie cerebrala de la "șutează cât poate de tare în pieptul adversarului Perovici" > Cum adica a sutat in PIEPTUL lui Perovici, daca ala a facut comotie CEREBRALA ? Asta e doar una din miile de mizerii pro-steaua ce apar in fiecare zi pe site-u asta. Sunteti gretosi

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  17 Februarie 2020, 08:55
Postat de iar_am_primit_cartonas pe 17 Februarie 2020, 07:56

I wonder if Dinamo would have had Jiji's money in these last years and FCSB would have gone through the same situation as ours, what would have been the results in the live matches ?!

LE DADEAM NUMAI 6-0, 7-0 CA LA MARACANA!!

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  17 Februarie 2020, 08:52

A 60-A VICTORIE ALL-TIME, IMPOTRIVA ETERNULUI RIVAL*****DOAR DINAMO BUCURESTI VA RUPE PE UNDE VA PRINDE*****

Vezi toate comentariile (822)
Comentează