FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCU CRAIOVA 1-2

FOTO 3 lucruri care nu s-au văzut la TV în Dinamo - FCU Craiova: de la ce a pornit altercația în toată regula de pe gazon + mesajele ironice ale galeriilor: „Încă un an în «A» - furat”

Alteracția din final a fost surprinsă de Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei +17   FOTO
Alteracția din final a fost surprinsă de Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei

Articol de , - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 08:45 / Actualizat sambata, 09 aprilie 2022 12:33

FCU Craiova s-a impus în fața lui Dinamo, 2-1, în „Ștefan cel Mare”, într-o partidă decisă în prelungiri de golul lui Compagno. Momentele tensionate din tribune și de pe teren nu au lipsit la ciocnirea dintre „câini” și olteni.

Ce nu s-a văzut la TV în Dinamo - FCU Craiova 1-2: nervii jucătorilor au cedat la final, „câinii” din tribune au contestat non-stop arbitrajul, iar galeria oltenilor a aprins și mai mult un derby plin de orgolii.

1. Scandal pe gazon după Dinamo - FCU Craiova

Finalul derby-ului din Ștefan cel Mare a adus o încăierare generală între fotbaliștii celor două echipe, moment surprins de Raed Krishan, fotoreporterul GSP prezent la meci.

Dacă oaspeții se pregăteau să celebreze victoria alături de suporteri, roș-albilor le-a fost imposibil de digerat un nou eșec venit pe final. Iar tensiunile acumulate timp de 90 de minute au ieșit la suprafață după meci. 

Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+13 FOTO

În timp ce câțiva dintre colegii săi s-au prăbușit pe gazon imediat după ultimul fluier, dinamovistul Cătălin Carp și italianul Lorenzo Paramatti, fundaș central la FCU Craiova, au intrat într-o altercație la jumătatea terenului. A fost „scânteia” care i-a aprins de-a binelea pe jucători

Cei doi n-au putut fi calmați prea ușor, totul escaladând într-un meleu în care s-au implicat și alți fotbaliști, oficiali de-ai celor doua echipe, dar și stewarzi, care au intervenit pentru a aplana conflictul. 

Răzvan Grădinaru, De Moura și Sekou Sidibe au avut și ei roluri principale în scenele tensionate de pe teren.

Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+13 FOTO

2. Galeria Craiovei, activă abia din minutul 35. Ironii pentru câini: „Încă un an în «A» - furat”

Toată săptămâna se contraseră galeriile celor două rivale în mediul online. Pe stadion, a existat un duel abia din minutul 35, când toți ultrașii olteni au reușit în cele din urmă să intre în stadion. 

Golul lui Irobiso din primele secunde i-a prins pe suporterii alb-albaștrilor în afara arenei, accesul lor propriu-zis începând din minutul 7 al partidei. „Jandarmii au întârziat intenționat intrarea noastră în sector”, s-au plâns craiovenii după meci. Pănă n-au devenit un grup compact, aceștia au păstrat tăcerea în sectorul rezervat oaspeților.

5 jucători au luat 4 în Dinamo – FCU Craiova » Omul meciului, notat cu 8
DINAMO - FCU CRAIOVA 1-2
5 jucători au luat 4 în Dinamo – FCU Craiova » Omul meciului, notat cu 8

Însă ultimele minute ale primei reprize le-au aparținut, din punct de vedere vocal, celor aproximativ 350 de suporteri olteni veniți la București. Ei au fost cei care au dominat fondul sonor, au aprins câteva torțe și au afișat și un prim mesaj ironic la adresa lui Dinamo:

Tot în Groapă...tot în Groapă?

După o pauză agitată, în care câțiva suporteri de-ai oaspeților au rupt-o la fugă spre Tribuna a II-a, încercând să rupă gardul și să între peste oamenii din acel sector, a urmat un alt moment în care galeria Craiovei și-a luat peste picior rivala. S-au afișat câteva mesaje în serie, toate ironizând situația actuală din „Ștefan cel Mare”.

Suporteri afaceriști - bifat. Insolvență? Rezolvat. Încă un an în «A» - furat. Stadion - casat. Nu fi câine, fii bărbat!

Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+13 FOTO

Replica PCH a venit imediat: „Cu Mititelu în drum spre bancomat, încă un frate / lider v-a trădat”. Alt mesaj al fanilor roș-albi: “Sindromul Stockholm la Craiova s-a demonstrat, stând de vorbă cu cel care v-a dezafiliat!”

Și „Sudul” dinamovist le-a pregătit un mesaj rivalilor din Bănie: „Nu sunteți chiar atât de țărani ca ceilalți «napoletani»”.

3.500 de spectatoriau fost prezenți la Dinamo - FCU Craiova

Golul lui Compagno din prelungiri a declanșat petrecerea în sectorul oaspeților. Minute bune după meci, fanii din Peluza Sud ‘97 au cântat alături de jucătorii lui Napoli, căpitanul Dragoș Albu ridicând o „japoneză” a ultrașilor pe care era imprimat mesajul „That’s all folks” (n.r. - „Asta-i tot, oameni buni”).

Sursă foto: Facebook@ Peluza Sud 1997
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+13 FOTO

3. S-a auzit „Hoții, hoții!” în „Ștefan cel Mare”

Fanii “câinilor” s-au plâns tot meciul de maniera de arbitraj a lui Marian Barbu. Au acuzat, mai întâi, un penalty neacordat la duelul Kovacic- Irobiso, apoi confuzia de la golul egalizator, când tușierul semnalizase ofsaid înainte ca “centralul” să dicteze lovitura de colț din care a ieșit golul lui Huyghebaert de 1-1.

În repriza secundă, gazdele au mai solicitat alte două penalty-uri, contestând și decizia corectă luată în minutul 64, când golul lui Irobiso a fost anulat pentru ofsaid.

Avalanșa de faze la limită i-a exasperat pe suporterii de la Tribuna I, Tribuna a II-a și Tribuna 0. De mai multe ori pe durata reprizei secunde, aceștia au scandat la unison o lozincă celebră pe stadioanele din România: „Hoții, hoții”.

La final, drumul către vestiare a fost o adevărată „aventură” pentru Marian Barbu, Laszlo Bucsi și Valentin Avram. Cei trei arbitri au fost ținte principale în fața obiectelor aruncate de fanii înfierbântați de la Tribuna a II-a.

VIDEO Mititelu Jr., entuziasmat după victoria cu Dinamo: „Ne-au decimat de două ori în istorie, nu-mi pare rău dacă retrogradează”

Citește și alte știri despre Dinamo - FCU Craiova 1-2

EXCLUSIV Mititelu Jr. , entuziasmat după victoria cu Dinamo: „Dumnezeu a fost cu noi! Ne-au decimat de două ori în istorie, nu-mi pare rău dacă retrogradează”

Confuzie înainte de golul Craiovei » „Centralul” a trecut peste asistent + Verdictul specialistului

Dusan Uhrin, resemnat după eșecul cu Craiova: „99% suntem la baraj! Ne trebuie un miracol”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  10 Aprilie 2022, 19:00
Postat de gigi.debelihu pe 10 Aprilie 2022, 18:57

Penalty clar la Kovacic -irobiso! Neacordat lui Dinamo București! Viciere evidenta de rezultat! .... Arbitrul nu v-am păți nimic! CCA îl va premia! Așa e in tara hoților in negru!

Tot campionatul Dinamo a fost martelată de arbitri gigisti ti că Lo și!!.....a ajuns la retrogradare înaintea altor 4-5 echipe care nu merita sa fie deasupra lui Dinamo dar putiniștii in negru așa au vrut!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  10 Aprilie 2022, 18:57

Penalty clar la Kovacic -irobiso! Neacordat lui Dinamo București! Viciere evidenta de rezultat! .... Arbitrul nu v-am păți nimic! CCA îl va premia! Așa e in tara hoților in negru!

george_br
george_br  •  09 Aprilie 2022, 15:06
Postat de robotucigas pe 09 Aprilie 2022, 14:30

Din greșeală am văzut și eu primul gol. Știu ca mingea a ieșit afară fără s-o joace cel de la Craiova. Deci nu a influențat jocul, arbitru are dreptate. Dacă jucătorul este în spatele porți cu medici, și colegi lui dau gol, la Dinamo se spune ca este ofsaid? Dinamo este mică, Dinamo nu mai merită în liga-1-a ca și Fcu de altfel. Doua echipe fără rost în această liga. Dinamo trebuie să-și rezolve problemele apoi sa vorbească. Sa le mulțumească ăstora ca a depunctat gaz metan și academici care sunt și ei faliti. Voi suporteri în loc sa aveți grija de viitorul copiilor voștri duceți bani la Dinamo ca să ce? La câte datori au nu vor scăpa, nu puteți scăpa doar cu bani de la televiziune. Duceți-vă jos de tot și reveniți fără datori, și nu mai lăsați orice ce prost sa pună mâna pe Dinamo s-o distrugă. Borcea este unul din cei care au distrus acest club, dar își da cu părerea, voi suporteri care ați adus amenzi la club la greu. Acuma va dați zmei ca vreți sa ajutați, dar cum? Cât despre Fcu nu-i vad rostul în România. Părerea mea ca ar trebui sa joace la ***.

Robotzica tata, ce rost ai tu in viata asta, stii?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează