FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // GALERIE FOTO Cătălin Hîldan ar fi împlinit azi 43 de ani » Românii rămași la Dinamo nu l-au uitat pe „Unicul Căpitan”

Actualii jucători ai lui Dinamo nu l-au uitat pe Cătălin Hîldan // Sursă foto: Facebook FC Dinamo +1   FOTO
Actualii jucători ai lui Dinamo nu l-au uitat pe Cătălin Hîldan // Sursă foto: Facebook FC Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 februarie 2019 13:43

DINAMO // Aniversare tristă pentru fotbalul românesc. Dacă ar fi trăit, Cătălin Hîldan, fostul căpitan al celor de la Dinamo, decedat pe 5 octombrie 2000, ar fi împlinit azi 43 de ani.

La fel cum se întâmplă în fiecare an, suflarea roș-albă nu l-a uitat pe Cătălin Hîldan. Azi, Ionel Dănciulescu și cei câțiva fotbaliști români rămași la echipă au mers la Brănești pentru a cinsti memoria fostului jucător.

Ionel Dănciulescu, Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore, Vlad Muțiu, Deian Sorescu, Daniel Popa și Dan Nistor au mers la casa familiei Hîldan de la Brănești, unde au stat de vorbă cu Cristi Hîldan, fratele regretatului fotbalist.

Unicul Căpitan”, o viață pentru Dinamo

Supranumit de fanii alb-roşii „Unicul Căpitan” pentru devotamentul său, Cătălin a decedat în urmă cu 18 ani, pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical disputat în Olteniţa.

Cătălin Hîldan a început să joace fotbal la vîrsta de 10 ani la grupele de copii şi juniori ale clubului Dinamo. Primul său antrenor a fost Ionuţ Chirilă, sub comanda căruia a cîştigat titlurile naţionale la aproape toate categoriile de vîrstă: pitici, cadeţi, juniori, mai puţin la juniori republicani.

Fotbalistul a debutat la 18 ani în Divizia A, pe 2 octombrie 1994, într-o partidă împotriva rivalilor de la Steaua (Steaua-Dinamo 2-0), apoi a fost împrumutat la FC Târgovişte, unde a reuşit două promovări consecutive, din „C” în „B” şi din „B” în „A”.

Cel care l-a readus la Dinamo a fost Cornel Dinu, în „Ştefan cel Mare” reuşind să cîştige un titlu de campion (1999/2000) şi o Cupă a României (2000). Fotbalistul a strîns în cariera sa 131 de partide şi 6 goluri în Divizia A și 5 meciuri şi un gol pentru echipa naţională.

Vezi și: EXCLUSIV Interviu cu Geani Crețu, noua speranță a lui Dinamo: „Îmi plac Maxim și Thiago. Sunt tehnic, rapid și șutez bine” » Cum a trăit debutul la Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  03 Februarie 2019, 16:03

Sa-i fie țărâna ușoară.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close