FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Dinamo, pregătită de plecarea lui Contra! Două nume noi apar pe lista „câinilor”

Paco Jemez i-ar putea locul lui Cosmin Contra // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Paco Jemez i-ar putea locul lui Cosmin Contra // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 10:17 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 16:11

 Dinamo a remizat cu Astra, 1-1, într-o restanță din etapa a 9-a din Liga 1, iar situația se poate complica dacă antrenorul Cosmin Contra va pleca.

UPDATE 15:45 » Două nume noi pe lista lui Dinamo

Șefii lui Dinamo continuă să adauge antrenori pe lista cu posibili înlocuitori pentru Cosmin Contra, dacă „Guriță” va alege să demisioneze. Din informațiile GSP.ro, sunt luate în calcul două nume noi față de lista inițială: Lucas Alcaraz și Paco Jemez.

Lucas Alcaraz

UPDATE Dinamo, pregătită de plecarea lui Contra! Două nume noi apar pe lista „câinilor”
Lucas Alcaraz // FOTO: Guliver/GettyImages

Născut la Granada, antrenorul de 54 de ani este liber de contract din octombrie, după ce s-a despărțit de Albacete pe care o antrena din februarie. De-a lungul carierei, Alcaraz a mai antrenat la Grnada, Almeria, Dos Hermanos CF, Huelva, Racing Santander, Xerez, Murcia, Cordoba, Aris Salonic, Granada, Levante, naționala Algeriei și Real Zaragoza.

273 de meciuriare Alcaraz în La Liga: 68 de victorii, 70 de egaluri și 135 de înfrângeri

 Paco Jemez

Paco Jemez (50 de ani) este liber de contract din august, când s-a despărțit de Rayo Vallecano după doar un sezon. Tehnicianul le-a mai pregătit pe RSD Alcala, Cordoba, FC Cartagena, Las Palmas, Granada și Cruz Azul.

Acesta este un nume cunoscut în Spania, bifând 190 de meciuri în La Liga (57 de victorii, 34 de egaluri și 99 de înfrângeri. La Rayo, Jemez a lucrat și cu Răzvan Raț, în sezoanele 2013-2014 și 2015-2016.  

Știrea inițială:

După 6 meciuri fără victorie (5 înfrângeri și un egal) și după ce Pablo Cortacero încă nu a plătit datoriile către jucători, Cosmin Contra pare dispus să renunțe și să își dea demisia, urmând ca azi să aibă o discuție cu șefii echipei.

Dacă plec de la Dinamo? Vedem, vedem mâine! O să vorbesc mâine cu directorul sportiv, să văd care e situația reală. Ceva trebuie să se întâmple
- Cosmin Contra

Pe cine aduce Dinamo? Dacă „Guriță” nu mai continua la Dinamo, Cortacero și Rufo Collado trebuie să găsească repede o soluție, iar pe lista „câinilor” se află mai multe variante.

1.  Gigi Mulțescu

Ca să se pună bine cu fanii, șefii l-ar readuce la echipă pe Gigi Mulțescu (69 de ani). Acesta a venit în finalul sezonului trecut în club și a condus echipa la primul meci din acest sezon, 1-1 cu Hermannstadt. A rămas în cadrul clubului, ocupându-se de Centrul de Copii și Juniori, iar pentru șefi ar fi varianta la îndemână. Mai ales că fanii îl sprijină.

3 meciuria disputat Mulțescu ca antrenor la Dinamo ultimul mandat. Bilanțul: o victorie și două egaluri

În plus, Mulțescu nu ar refuza o ofertă de la Cortacero: „Dacă primesc un telefon, m-aș duce la o discuție. După aceea, vedem ce va fi. Dar până acum nu a fost niciun interes”, a spus Gigi Mulțescu la „Digi Sport Matinal”.

2. Cornel Țălnar

Cornel Țălnar (68 de ani) ar putea fi și el o soluție internă. Acesta este o glorie a lui Dinamo din perioada cea mai bună a clubului, anii '80, în care „câinii” au jucat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni cu Liverpool, și a contribuit la aducerea investitorilor spanioli în „Ștefan cel Mare”. 

În prezent se ocupă de formația secundă și ar putea da o mână de ajutor primei echipe. Țălnar a lucrat în mai multe rânduri la Dinamo, atât ca principal, cât și ca secund, iar acum ar putea încerca să-i pună pe picioare pe „câini”.

UPDATE Dinamo, pregătită de plecarea lui Contra! Două nume noi apar pe lista „câinilor”
Gigi Mulțescu și Cornel Țălnar

3. Mircea Rednic

„Puriul” este liber de contract și e varianta cea mai improbabilă. Rednic i-a atacat recent pe șefii clubului pentru deciziile luate, însă Cortacero poate încerca să-l convingă revină la Dinamo.

Antrenorul de 58 de ani a avut patru mandate la Dinamo, ultimul în sezonul 2018-2019. Este ultimul antrenor care a adus titlul în „Ștefan cel Mare” și rămâne de văzut dacă ar accepta să preia echipa cu un lot pe care nu l-a făcut el.

4. Jose Luis Oltra

Antrenorul spaniol a fost pe lista lui Dinamo încă de la începutul proiectului. Acesta este în continuare liber de contract și este un apropiat al lui Pablo Cortacero. Tehnicianul de 51 de ani Oltra a antrenat 13 echipe în cariera sa, petrecând în medie un singur an la fiecare dintre acestea. Cea mai longevivă aventură a lui Oltra a fost la Cordoba, unde a condus echipa între iulie 2015 și noiembrie 2016. Printre cluburile pregătite de Oltra se numără Levante, Deportivo La Coruna, Almeria, Cordoba sau Granada.

VIDEO Florin Prunea „Eu cred că Dinamo nu a plecat niciodată de la Negoiță. Spaniolii nu sunt acționari!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Nimeni nu mai crede în „Nuevo Dinamo!” » Fanii au cedat: „E capăt de drum. Contra, fă-ți bagajele!”

Eugen Neagoe, nemilos cu suporterii din PCH: „Văd că acum nu mai sparg nimic” + ironii pentru spanioli

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (163)
ekneb
ekneb  •  16 Noiembrie 2020, 12:23

Intrebarea reala e daca vine un antrenor nou... oare pe cine va antrena???? Ca actualii jucatori de la dinamo, azi maine devin liberi de contract, si sunt convins ca nu poate cortacero sa plateasca salarii de 20... 30 de mii asa cum sunt azi. Deci, la antrenor nou, tre sa vina jucatori noi, cu salarii de maxim 3000€, cam asa stau lucrurile!!!!!

bazinga
bazinga  •  15 Noiembrie 2020, 23:52
Postat de deusdat pe 15 Noiembrie 2020, 23:32

Cine o să vină antrenor pe gratis?

MULTESCU FOREVER !

deusdat
deusdat  •  15 Noiembrie 2020, 23:32

Cine o să vină antrenor pe gratis?

Vezi toate comentariile (163)
Comentează