FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV La cât se ridică suma pe care „câinii” trebuie s-o achite urgent ca să scape de depunctare

Dinamo trăiește vremuri negre. Financiar și sportiv, clubul este la pământ
Dinamo trăiește vremuri negre. Financiar și sportiv, clubul este la pământ

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 17:47 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 18:39

Dinamo trăiește vremuri negre. Financiar și sportiv, clubul este la pământ. După ce-a promis de trei săptămâni că trimite 400.000 de euro, afirmând public vinerea trecută că banii au fost virați în contul clubului - vorbe fără acoperire, Pablo Cortacero a convocat Adunarea Generală a Acționarilor pentru data de 21 decembrie 2020, așa cum v-a informat GSP.RO

Printre altele, Cortacero vrea să facă mărire de capital, 5 milioane de euro, și să stabilească și să aprobe bugetul pentru sezonul competițional 2020/2021.

Colecționari de datorii

Lipsă totală de experiență sau rea intenție? Bugetul unei echipe este stabilit la început de sezon, nu aproape de mijlocul lui, în preajma Crăciunului, după ce managementul spaniol a mai făcut datorii de peste 1,5 milioane de euro, în doar trei luni de când Pablo Cortacero a preluat conducerea administrativă a lui Dinamo de la Ionuț Negoiță.

Nepricepere sau gânduri ascunse incorecte? Cortacero a anunțat la câteva săptămâni după data de 13 august, când a bătut palma oficial cu Negoiță, că va face un audit la club, ori această acțiune se face până să preiei o societate. Manegementul iberic doar a colecționat datorii la datoriile de 3 milioane de euro cu care au preluat conducerea grupării. 

"Adică după ce faci cheltuieli, organizezi Consiliu de Administrație?! Cine pe cine a împuternicit să facă transferuri, adică să consume bani, cine răspunde de toată situația? Par niște matapazlâcuri, toate", au reacționat ieri mai mulți dinamoviști. În plus, ca să capete control în cadrul CA, actualul președinte, Pablo Cortacero, vrea să schimbe pe unul dintre Cornel Dinu, Cornel Țălnar, Constantin Eftimescu și Cristi Hîldan pentru a-și impune el trei apropiați, ca să aibă controlulul consiliului. La egalitate de voturi, cel al președintelui CA este hotărâtor.

Lanțul slăbiciunilor

Transferurile au fost comandate de spanioli, au avut și acordul tehnic al lui Cosmin Contra, iar actele au fost semnate de Bogdan Bălănescu, cu acceptul lui Rufo Collado și cu sprijinul, din umbră, al lui Melero Marin. 

De fapt, ex-vicepreședintele ligii spaniole, omul din spatele proiectului „Nuevo Dinamo" este bănuit că ar fi promovat toate aceste tranzacții cu jucători, mulți luați de-a valma, întrucât afacerile s-au făcut prin firma sa! Dinamo riscă depunctarea la finalul lunii noiembrie. FRF a notificat clubul că au fost încălcate două articole din Regulamentul Național de Licențiere, iar dacă aceste datorii nu vor fi achitate până pe 30 noiembrie, clubul va suferi sancțiuni.

 Conform surselor Gazetei Sporturilor, trebuie plătită suma de 50.000 de euro până la data menționată. Altfel, Dinamo riscă, mai întâi, o penalitate de 50.000 de lei, după care până la 6 puncte depunctare. Până de ziua națională a României, roș-albii trebuie să prezinte documentele care să ateste plata restanțelor ori un document de la creditori, cum că sunt de acord cu amânarea plății.

"Domnul Melero l-a propus pe Pablo Cortacero să preia pe Dinamo, așa l-am cunoscut eu pe Pablo Cortacero, de la Melero Marin. Acesta este adevărul adevărat, nu alte scenarii care au apărut. N-a vrut să cumpere domnul Melero Marin pe Dinamo niciodată. A vrut doar să intermedieze vânzarea/cumpărarea lui Dinamo prin acel mandat de reprezentare și atât. 

Domnul Melero Marin nu dispune de banii necesari pentru achiziționarea unui club ca Dinamo, doar a fost mandatat și asta a și vrut, să găsească un investitor serios, împreună cu care să facem un proiect serios la Dinamo. A avut discuții cu mai multe fonduri de investiții, din Scoția, din Elveția, din Spania - Dorin Șerdean

Dorin Șerdean: „Eu am lucrat pentru Melero”

Președintele executiv, Dorin Șerdean, a declarat în mai multe rânduri că a influențat sosirea manegementului spaniol la Dinamo. Începând de la celebra fotografie de pe terasa sediului MAI, acolo unde a fost cu Cornel Țălnar și Rufo Collado, în audiență la ministrul Marcel Vela. Într-un interviu acordat Fanatik zilele trecute, Șerdean a dezvoltat mai multe idei, inclusiv cum a demarat proiectul. 

DINAMO. EXCLUSIV La cât se ridică suma pe care „câinii” trebuie s-o achite urgent ca să scape de depunctare

„Eu am vorbit dorect cu domnul Juan Jose Melero Marin, din luna martie. Am făcut o muncă de consultanță, apoi am obținut pentru dumnealui un mandat de reprezentare. Îi conferea dreptul ca dumnealui să fie reprezentant al lui Dinamo în vederea efectuării unor negocieri pentru vânzarea clubului. La acest mandat eu am muncit și pentru acest lucru am toate dovezile că eu l-am realizat, nimeni altcineva, Săpașu, Apașu sau mai știu eu cine

Zi de zi am lucrat alături de domnul Melero, i-a cunoscut pe Karpov, pe Kasparov, era mândru de acest lucru, și am avut multe, foarte multe discuții pe această temă, eu am lucrat foarte bine cu dumnealui", a reacționat Șerdean.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - FC Voluntari

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO.EXCLUSIV Încă o promisiune încălcată de Cortacero la Dinamo + „Câinii” pierd un titular înainte de meciul cu FC Voluntari

DINAMO. EXCLUSIV Cortacero n-a trimis niciun ban, dar a făcut convocator pentru mărire de capital: 5 milioane de euro! Pregătește lovituri în club

EXCLUSIV Dinamo ia în calcul o măsură extremă pentru a se salva! De cine se roagă să bage bani în club

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
foxy
foxy  •  19 Noiembrie 2020, 23:27
Postat de luciann pe 19 Noiembrie 2020, 22:49

Cu Samertex!:)

:)))..Bine,baaaa!:)))

gripa_aviara
gripa_aviara  •  19 Noiembrie 2020, 22:56
Postat de rammstein_deutschland pe 19 Noiembrie 2020, 21:48

bah tu esti prost sub acoperire =)))))))))))))))))) sa ai parte de numele tau !!!

Prosti sunt aia care si-au bagat banii intr-un club falimentar. Mai schelalaiti voi, da' vi s-a apropiat funia de par.

luciann
luciann  •  19 Noiembrie 2020, 22:49
Postat de rammstein_deutschland pe 19 Noiembrie 2020, 22:10

bah eu sunt sadikul ...nu stiu cu cine ma confunzi ...daca scria romaneste intelegeam :)))))))))))))))) haidi pa vulpe proasta

Cu Samertex!:)

Vezi toate comentariile (47)
Comentează