FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO, LUNI, 21:00, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

Dinamo I contra Dinamo II » Rednic dă la Chiajna peste Țălnar, fostul său coleg din Ștefan cel Mare, dar și peste jucători la care a renunțat

Articol de , - Publicat duminica, 27 septembrie 2015 00:00

Noua generație de ”cîini” 2015 va juca mîine contra unui detașament important alcătuit din foști coechipieri

Dinamo merge la Chiajna din postura de echipă neînvinsă în acest sezon, în deplasare, indiferent de competiția în care a jucat. "Cîinii" au 6 remize și două victorii, ultimele în Cupa Ligii, respectiv Cupa României. Iar pe arena de lîngă strada Ștefan cel Mare din Chiajna, roș-albii întîlnesc 6 ex-fotbaliști ai lui Dinamo care vor să se răzbune, fiindcă, din motive diverse, s-a renunțat la ei cît au fost în "haită": Matache, Bărboianu, Lazăr, Cristescu, Adrian Cristea și Chiacu. Jucătorilor li se alătură antrenorul Cornel Țălnar și președintele Cristi Tănase, și ei cu trecut dinamovist.

"Toți fotbaliștii mei vor fi motivați, probabil cei care au trecut pe la Dinamo vor fi și mai și. Cred că vor să arate că s-a făcut o greșeală cu ei, cînd au plecat de acolo. Fiecare jucător se concentrează în felul lui și sper ca toți băieții să fie concentrați la maximum, ca să obținem un rezultat favorabil", a comentat Țălnar. Care a fost coleg cu Rednic într-una dintre marile echipe ale lui Dinamo din anii '80. "Puriul" a strîns 310 meciuri în tricoul roș-albilor, "Țînțarul" aproape 200. Ca antrenori au avut un singur duel, în august 2002, în Supercupa României, cînd Rapid, cu Rednic pe bancă, a învins cu 2-1 pe Dinamo condus de Țălnar. Fostă glorie a "cîinilor", Țălnar a întîlnit echipa sa de suflet de 5 ori în carieră, avînd o singură victorie, în rest o remiză și 3 eșecuri.

"Am jucat la Dinamo. Normal că mai am sentimente față de această echipă, însă asta nu mă împiedică să dau sută la sută în meciul de luni și să fac tot posibilul ca ai mei să cîștige"
Ștefan Bărboianu, fundaș Concordia

"Sînt convins că la Chiajna ne așteaptă foști colegi care vor să demonstreze că au meritat să joace la Dinamo, dar ne dorim să facem un meci bun și să cîștigăm"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

2 victoriiale "cîinilor", ambele cu 3-1, și două remize, ambele 0-0, s-au înregistrat la Chiajna între Concordia și Dinamo

3 titluri are Țălnar ca jucător în tricoul "cîinilor", în 1982, 1983 și 1984. Rednic are două, 1984 și 1990

"Dinamo m-a propulsat la națională"

Collins Fai, 23 de ani, este fericit că a fost convocat, în premieră, la prima reprezentativă a Camerunului, pentru meciurile cu Nigeria și cu Congo. Fai se va antrena și speră să și joace lîngă Aboubacar (Porto), Clinton (Tottenham), Bassong (Norwich), Matip (Schalke), Chedjou (Galatasaray) și Mbia (Fenerbahce). "Știam că e posibil să ajung la națională, de aceea am muncit mereu. Dinamo este un club mare, iar cu ambițiile sale și ale mele, sînt aproape să-mi îndeplinesc un vis. Dinamo m-a propulsat aici. Și sper să fie doar începutul", a comentat fundașul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1745flo
1745flo  •  27 Septembrie 2015, 22:49
Postat de thelegend. pe 27 Septembrie 2015, 14:58

Un titlu instigator la violenta, pai daca Dinamo I joaca maine contra lui Dinamo II atunci cand a jucat fcsb cu viitorul,Pandurii,Voluntari cum se vor numi: Sateliti probabil ca aia nu mai au echipa a doua.

stati linistiti, doar fcsbeul lui Gigi are sateliti si meciuri ale "omeniei"!

thelegend.
thelegend.  •  27 Septembrie 2015, 14:58

Un titlu instigator la violenta, pai daca Dinamo I joaca maine contra lui Dinamo II atunci cand a jucat fcsb cu viitorul,Pandurii,Voluntari cum se vor numi: Sateliti probabil ca aia nu mai au echipa a doua.

zecs93
zecs93  •  27 Septembrie 2015, 14:56

Ce titlu ***, credeti ca daca sunt 7 jucatori la Chiajna care au jucat la Dinamo vor sta capra in fata noastra cum au stat la *** din Mogosoaia ??? Va inselati, asta nu inseamna ca nu vor da suta la suta ba chiar vor vrea sa demonstreze ca sa renuntat prosteste la ei !!! O sa avem un meci al naibii de greu !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează