FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„E incredibil ce face administrația Burleanu!” » Agentul jucătorului ținut cu forța la Dinamo: „E tratat cu dispreț”

Paul Anton (30 de ani) este obligat să rămână la Dinamo
Paul Anton (30 de ani) este obligat să rămână la Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 16:15 / Actualizat joi, 12 august 2021 16:49

Paul Anton (30 de ani) este obligat să rămână la Dinamo, după ce Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CSNSL) din cadrul FRF i-a respins cererea de a deveni liber. Lucian Marinescu, impresarul jucătorului, critică dur nu doar conducerea „câinilor”, ci și administrația Federației.

  • CONTEXT: CNSL a decis în favoarea clubului: „Cu opinie majoritară: respinge cererea reclamantului ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile”. 
  • Trei membri ai CNSL au respins memoriul lui Anton, iar doi au considerat că jucătorul trebuie declarat liber de contract. Mijlocașul are de încasat patru salarii restante și nici nu acceptă să-i fie micșorat salariul lunar de 19.000 de euro.

Impresarul lui Paul Anton, după ce mijlocașul rămâne legat de Dinamo: „Așa vor 3 avocați membri ai CNSL”

„Motto: «FRF are ca obiectiv promovarea fotbalului asociație cu respectarea principiilor etice și protejarea integrității fenomenului fotbalistic, aceasta putându-se realiza doar dacă instituția în sine reprezintă un model de conduită etică și o reputație neștirbită» – Codul de conduită FRF.

Secolul 21, România, Uniunea europeană. Democrație de cumetrie. În anul 2016, din cauza soluțiilor aberante ale Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, a fost nevoie de modificarea art. 75 al Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență pentru ca jucătorii profesioniști de fotbal să nu mai poată fi ținuți captivi în contracte cu cluburile rău-platnice aflate în insolvență. Se pare că în anul 2021 va fi nevoie de o nouă modificare, special pentru 3 membri CNSL. Aceiași 3 membri că în 2016. Care nu înțeleg faptul că un jucător neplătit nu poate fi ținut cu forța în cadrul unui club. 

Oricâte artificii și interpretări juridice ar emana dumnealor. Paul Anton, jucător de echipa națională, neplătit de 5 luni de zile de către Dinamo, este împiedicat să plece de la un club care nu e în stare să îi plătească salariul. Că așa vor 3 avocați, membri ai CNSL. Nu contează cum, soluții se găsesc. Schimbăm practică de până acum, inventăm, interpretăm lăutărește. Jucătorul nu a cerut comisiilor să îi fie plătiți banii restanți. 

A înțeles că trebuie să facă cerere de înscriere la masă credală pentru asta. A cerut să fie declarat liber de contract pentru că nu a fost plătit. Ultimul salariu întreg primit a fost cel pentru luna februarie. Suficient pentru 7 goluri, 2 pase decisive, 35 de meciuri și o contribuție decisivă la evitarea retrogradării, nu?”, a reacționat Marinescu.

Lucian Marinescu, agentul lui Paul Anton: „Nimeni de la Dinamo nu a negociat cu el!”

Lucian Marinescu nu dă înapoi. E sigur că Anton va deveni în cele din urmă jucător liber de contract și atacă administrația Burleanu.

„Administrația Burleanu se joacă incredibil cu viața și sufletele fotbaliștilor. Spune regulamentul FIFA că jucătorii sunt liberi dacă au două luni neplătite? Habar nu au străinii aia cum se face treaba, noi scriem în regulamentul nostru că e nevoie de minim 60 de zile întârziere de la cel mai vechi salariu neplătit. Ți l-au plătit? Nu mai devii liber, ce dacă mai ai încă un salariu neplătit de peste 30 de zile. Lasă că nu mori. Doar te sacrifici «cu asupra de măsură». 

În ciuda celor insinuate prin presă de cei din conducerea clubului, Paul Anton chiar este accidentat. Având dovadă scrisoare medicală. Nu vorbe aruncate. Și face zilnic recuperare, achitând contravaloarea serviciilor din propriul buzunar pentru că Dinamo nu plătește. Între timp, salariile neplătite către Paul Anton se înmulțesc. Iar datoriile clubului cresc. Până acum cu valoarea unui salariu lunar. 

Când se va termină litigiul probabil cu valoarea a încă vreo două salarii. Cineva o să răspundă pentru mărirea în mod artificial, contrar intereselor creditorilor, a pasivului debitorului insolvent cu salariile lui Paul Anton, cu cheltuielile făcute sau cu despăgubirile pentru un posibil contract ratat din cauza lucrului în echipa a celor care au interese contrare cu al lui. 

Ca încheiere și pentru a demonta minciunile strecurate abil de cei antrenați să facă asta, nimeni de la Dinamo nu a încercat în ultimele luni o negociere cu Paul Anton, deși interesele creditorilor ar fi impus asta. Se afirmă, în schimb, că Dinamo «îi caută echipa». 

Paul Anton nu e o marfă. Va deveni liber de contract și va pleca unde vrea el și în ce condiții vrea el. Oricât ar dura pentru a realiza asta. Pentru că are răbdare. Și acum are și furie pentru disprețul cu care e tratat”, se mai arată în punctul de vedere emis de agentul jucătorului.

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - CS Mioveni:

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Noi tensiuni la Dinamo! Iuliu Mureșan urechează o vedetă: „Nu faci ce vrei, nu merge așa!”

14 oameni-cheie din istoria lui Dinamo, caracterizați pentru GSP: de la „marele lord”, la „Pinocchio”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
kaloogarele
kaloogarele  •  13 August 2021, 17:11
Postat de Izabela Iuliana Nazare pe 13 August 2021, 12:05

Si la care comisii mergi pentru recuperarea banilor ?

Banii aia - ca e insolventa, nu? - ii iau oricum, pentru ca sint inscris la masa credala. Sau ... cit apuc. Din cite stiu, legea romaneasca da acces prioritar angajatilor cu lefuri restante la masa credala. In detrimentul creditorilor sau al prestatorilor

kaloogarele
kaloogarele  •  13 August 2021, 17:10
Postat de ciprianbirtea pe 13 August 2021, 08:48

Dinamo e în insolvență, deci nu are dreptul să-i plătească salariile restante lui Anton și nici nu poate fi pedepsită pentru asta. Salariile alea nu se mai consideră restante. Dar toate salariile din momentul intrării în insolvență se consideră restsnte, deci Dinamo ar trebui să negocieze tăierea salariului sau să fie dat afară Anton în caz de refuz.

salariile nu se mai considera restante? Atunci contractul devine nul si omul poate pleca miine!! Nu ma poti OBLIGA sa execut activitate neremunerata. Asta s-ar cheama sclavie si, dupa cum am reamintit, a fost abolita de pe vremea lui Cuza. Daca tu nu ma poti plati, cum poti sa ma obligi sa muncesc?

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  13 August 2021, 12:05
Postat de kaloogarele pe 12 August 2021, 23:10

daca sefu' meu nu ma plateste, a doua zi nu ma mai vede :)

Si la care comisii mergi pentru recuperarea banilor ?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează