FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ce îi reproșează Ionuț Negoiță lui Gabi Răduță și ce jucători a încercat să impună la Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 16:19 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 17:52

Ionuț Negoiță, 47 de ani, fostul patron al clubului Dinamo, om de afaceri în imobiliare, industria hotelieră și construcții, a participat la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, pe 10 martie.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Fostul finanțator al „câinilor” a vorbit despre relația pe care a avut cu antrenorii lui Dinamo și i-a criticat pe aceștia că nu au dorit să promoveze jucători tineri. Negoiță admite că, în discuțiile cu antrenorii care doreau să mizeze pe oameni cu experiență, a pledat pentru folosirea mai degrabă a jucătorilor tineri formați de Dinamo. 

VIDEO Ionuț Negoiță, atac la adresa antrenorilor lui Dinamo

- Dar ca patron nu v-ați implicat niciodată la echipă?
- Aproape toți antrenorii voiau jucători cu experiență, titrați și aduceau tot felul de jucători de 30 de ani care n-aveau ce să mai dovedească la vârsta asta. Răsuflați! Unii erau și pe alte considerente, că se cunoșteau cu impresarul, cu bla, bla. Noi aveam câțiva prin club care filtrau. Eu la partea de formare la Academie voiam o chestie mai nemțească.

- Adică?
- Regula Under 21 este foarte bună pentru că a dat șansa celor tineri să joace. Dar pentru tineri, tentațiile orașului sunt foarte mari. În sensul că voiam mai multă disciplină și exigență la creșterea jucătorilor ce erau tentați cu cluburi, cu băuturica... A face performanță înseamnă a face sacrificii! Asta ne lipsea nouă și i-am reproșat lui Gabi Răduță.

- Deci nu mi-ați răspuns.
- A fost o luptă mereu pentru că antrenorii îi puneau să joace pe cei cu experiență, iar unii dintre ei erau mediocri. Foarte puțini copii mai joacă fotbal. Sunt jocurile astea pe calculator, au cu totul alte ocupații. Nu prea le mai place sportul. Înainte aveai de unde să alegi dintr-o mie, acum alegi din cel mult o sută. Plus formarea generațiilor tinere. Nu mai sunt învățate cu greul, iar aici e o problemă, cu viitorul.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dănuț Lupu, nemilos cu jucătorii lui Dinamo: „Nu sunt fotbaliști, sunt altceva!” + Avertisment pentru fani: „Vin alte datorii din urmă şi trebuie plătite”

Gheorghe Mulțescu, a doua oară când debutează cu o înfrângere la Dinamo » Când a mai pierdut „SMURD”-ul la revenirea pe banca „câinilor roșii”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  21 Martie 2021, 22:35

Sigur ai incasat si tu multe comisioane

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  21 Martie 2021, 18:48

Un mincinos ordinar ! Anghelache a schimbat echipa din temelii a adus 22 de jucatori din care 15 straini !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează