FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Gheorghe Mulțescu, a doua oară când debutează cu o înfrângere la Dinamo » Când a mai pierdut „SMURD”-ul la revenirea pe banca „câinilor roșii”

Gheorghe Mulțescu (69 de ani)
Gheorghe Mulțescu (69 de ani)

Articol de - Publicat duminica, 21 martie 2021 11:30 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 12:09

Poli Iași a obținut prima victorie în Liga 1 după 3 luni. Formația din Copou a învins la limită Dinamo, scor 1-0, iar Gheorghe Mulțescu (69 de ani) nu a revenit cu noroc pe banca „câinilor roșii”.

Cronica meciului Poli Iași - Dinamo 1-0

Gheorghe Mulțescu nu a reușit să resusciteze Dinamo la primul meci de la revenirea sa, iar trupa din Ștefan cel Mare a pierdut partida cu „lanterna roșie” a clasamentului. Dar aceasta nu a fost prima partidă în care Gigi Mulțescu a debutat cu o înfrângere pe banca lui Dinamo.

Gigi Mulțescu revenea cu o înfrângere pe banca lui Dinamo la începutul sezonului 2013/14

Gigi Mulțescu era numit pentru a 3-a oară ca antrenor al lui Dinamo la începutul sezonului 2013/14. FCSB era noua campioană a României și trecuseră 6 ani de la ultimul titlu cucerit de Dinamo, iar Ionuț Negoiță îl chema pe „SMURD” pentru a se lupta la câștigarea campionatului.

Însă, Mulțescu a pornit cu stângul pe banca lui Dinamo și a pierdut în prima etapă cu nou-promovata ACS Poli Timișoara. În fața a peste 10.000 de spectatori care s-au strâns pe bătrânul „Dan Păltinișanu” să vadă din nou o partidă de Liga 1, Dinamo a fost răpusă de golurile lui Szabolcs Szekely (în prezent la Național Sebiș) și Cristian Bărbuț (CS Universitatea Craiova).

Gheorghe Mulțescu, a doua oară când debutează cu o înfrângere la Dinamo » Când a mai pierdut „SMURD”-ul la revenirea pe banca „câinilor roșii”
ACS Poli Timișoara - Dinamo 2-0

Celelalte meciuri în care Gigi Mulțescu a debutat pe banca lui Dinamo:

  • 12 august 1990: Dinamo - Petrolul 3-1

A fost primul său meci pe banca „roș-albilor”. După ce trupa din Ștefan cel Mare a vândut o echipă întreagă imediat după Revoluție, Mulțescu a început reconstrucția punând bazele formației ce avea să câștige campionatul fără înfrângere în sezonul 1991/92, cu antrenorii Rinus Israel și Florin Halagian.

  • 9 martie 2008: Dinamo - Farul 0-0

A fost partida în care Gigi Mulțescu s-a întors la Dinamo după 18 ani. „Câinii roșii” au ratat ocazii uriașe și nu au reușit să învingă trupa de la malul Mării, iar meciul s-a încheiat cu o remiză „albă”.

  • 2 august 2020: Voluntari - Dinamo 1-2

„SMURD-ul” a revenit la Dinamo pentru a salva echipa de la retrogadare, dar la câteva zile de la instalarea sa a izbucnit un focar de coronavirus în lotul „alb-roșilor”. Totuși, Dinamo a câștigat duelul cu trupa din Ilfov, scor 2-1, după golurile lui Sorescu și Mrzljak. Nu a mai retrogadat nimeni în Liga 2, iar din următoarea stagiune s-a trecut la un format cu 16 echipe în Liga 1.

Gheorghe Mulțescu, a doua oară când debutează cu o înfrângere la Dinamo » Când a mai pierdut „SMURD”-ul la revenirea pe banca „câinilor roșii”
Deian Sorescu în Voluntari - Dinamo 1-2

VIDEO. Florin Bratu îi laudă pe suporterii dinamoviști, însă e realist: „Clubul are nevoie de finanțare”

Citește și alte știri din Liga 1:

Doi jucători de la Poli Iași, acuzați de blat de suporterii echipei: „Sperăm să nu îi mai vedem niciodată pe teren”

Fotbalistul lui Dinamo, avertizat după ieșirea de la finalul meciului cu Iași: „Să nu mai facă în viața lui asta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1758587837700889
Costel Pisleaga  •  21 Martie 2021, 15:50

4 - 2 - 3 - 1 nea gigi si minim jumatate din lot la echipa a doua !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează