FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Omul care a salvat-o pe Dinamo trimite săgeți către Iuliu Mureșan: „Mi-a făcut o ofertă ca să refuz”

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2022 15:02 / Actualizat luni, 21 martie 2022 17:30

Adus să-i salveze din nou de la retrogradare pe alb-roșii, antrenorul Dusan Uhrin jr. s-a declarat nemulțumit de condiția fizică pe care a găsit-o la fotbaliști. În acest context, preparatorul fizic George Neagu, 36 de ani, este regretat de jucătorii și de fanii lui Dinamo. 

Echipa Uhrin-Neagu a reușit anul trecut să-i facă pe „câinii roșii” să muște din adversari, reușind 5 victorii consecutive pe final de play-out și să evite in-extremis retrogradarea. 

George Neagu, în prezent la FC Argeș, este membru DDB și un dinamovist pătimaș, care tocmai a fost implicat într-un conflict cu Florin Tănase, căpitanul FCSB, la meciul din Trivale de duminică seară. Acesta a vorbit pentru GSP.ro despre ce s-a întâmplat în vară la Dinamo.

Cascadorii râsului cu antrenamentele la Dinamo! De ce Dusan Uhrin e un car de nervi
DINAMO
Cascadorii râsului cu antrenamentele la Dinamo! De ce Dusan Uhrin e un car de nervi

George Neagu: „Dinamo a neglijat foarte mult partea fizică în iarnă"

- Bună ziua, George. Cum ești după incidentul cu Florin Tănase?
- Sunt bine, dar nu vreau să comentez, și să inflamez și mai mult spiritele. Te rog să mă înțelegi, nu vreau să comentez. Cu tot respectul.

- E alegerea ta. 
- Mulțumesc pentru înțelegere.

- Despre situația de la Dinamo ce spui? Ești regretat de fani și de jucători.
- Unii jucătorii de la Dinamo mai apelează la mine când se accidentează, dacă pot să-i ajut cu completări din punct de vedere fizic. E un club unde am avut o performanță, îi respect pe oamenii de acolo. Chestia e că au neglijat foarte mult partea fizică începând din iarnă. Un club ca Dinamo nu trebuia să facă asta.

„Un antrenor nu e preparator fizic”

- Echipa resimte din plin pregătirea fizică precară. Multe accidentări, jucători care nu rezistă un meci întreg.
- Din iarnă trebuia să fie pregătit play-out-ul de către cei de la Dinamo. Eu așa aș fi făcut. Trebuia să aibă o structură clară a pregătirii fizice ca să poată să intre în play-out cu o siguranță din acest punct de vedere. Trebuia să pună accent pe pregătirea fizică, pentru că nu mai sunt jucători de calitate în România, care să facă diferența. Și atunci pregătirea fizică e foarte importantă. Te ajută să nu ai accidentați. 

- Poate un antrenor să pregătească echipa și tehnico-tactic și fizic?
- Nu te poți baza pe un antrenor, pentru că un antrenor nu e preparator fizic, așa cum nici preparatorul fizic nu e antrenor. 

George Neagu: „Mă înțelesesem cu DDB”

- Când ai plecat de la Dinamo, Iuliu Mureșan nu a încercat să te păstreze? 
- Mi-au făcut o ofertă pe care să o refuz, o ofertă ca să nu rămân. La jumătate din ce aveam. Mă înțelesesem cu DDB pe o sumă, iar conducerea a înjumătățit-o. Încă nu se intrase în insolvență. 

- Cum a reușit FC Argeș să fie atât de proaspătă din punct de vedere fizic în finalul sezonului regulat? V-ați calificat în play-off după o serie de 5 victorii și două egaluri în ultimele 7 etape.
- Când am ajuns la FC Argeș am discutat cu Andrei Prepeliță, am făcut un calendar, am structurat efortul, știam ce ne așteaptă, meciurile pe care le avem pe sfârșit de sezon regulat. Știam că trebuie să fim în vârf de formă atunci. Am avut o structură clară a pregătiri. Ne-a ieșit. Așa cum ne-a ieșit și la Dinamo anul trecut, când am avut 5 victorii la rând și eram în vârf de formă la sfârșitul play-out-ului. Exact când aveam nevoie. Dacă se vrea se poate.   

VIDEO N-a venit bine și pleacă?! Uhrin: „Nu pot să rămân în condițiile astea! Toți mă fac nebun”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Titularul lui Dinamo e stânjenit: „O rușine să ne salvăm așa”

Mihai Stoica a tras concluziile: „Asta se va întâmpla cu Dinamo la baraj”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  22 Martie 2022, 08:58

Respect George Neagu!

tataika
tataika  •  22 Martie 2022, 06:48

N-au găsit tararache, bucurica și cu anghel 2k pentru preparator, ei care au adus 2,5mil? La brutărie!

creeperno115
creeperno115  •  21 Martie 2022, 22:41

Vorba ta! Neagu si cu Neubert zici ca sunt dumnezei in pregatirea fizica. Sezonul trecut ne-au salvat Uhrin, Anton, Nemec si Morsay, nu marele Neagu!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează