FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cascadorii râsului cu antrenamentele la Dinamo! De ce Dusan Uhrin e un car de nervi

Dusan Uhrin // FOTO: Imago
Dusan Uhrin // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 13:38 / Actualizat luni, 21 martie 2022 18:06

Dinamoviștii s-au jucat cu și de-a preparatorul fizic la echipă în acest sezon, aiurind toată pregătirea campionatului, iar Uhrin este un car cu nervi în startul play-out-ului. Situații de necrezut la echipă.

Ceea ce se vede etapă de etapă pe teren la Dinamo este consecința a ceea ce se întâmplă în ultimul an în afara gazonului. Haosul instalat în anumite departamente face ca echipa să aibă șanse doar pentru barajul de menținere/promovare în Liga 1, în condițiile în care a fost favorizată și a scăpat de retrogradarea directă din cauza problemelor de la Clinceni și Mediaș.

5 dileme în privința introducerii sistemului VAR în Liga 1
SISTEMUL VAR
5 dileme în privința introducerii sistemului VAR în Liga 1

Ceartă Mureșan - DDB

La finalul partidei cu Sepsi (0-0), Dusan Uhrin a răbufnit și a scos la iveală problemele medicale cu care se confruntă echipa. Printre cuvinte, a evidențiat și slaba pregătire fizică a formației, care de-abia stă în picioare pe finalurile de meci. Nu de ieri, de azi, fiindcă și în toamnă, în mandatul lui Mircea Rednic, a pierdut cel puțin două victorii, cu UTA (2-2) și cu Rapid (1-1), plus cel puțin o remiză cu Mioveni (1-2), cu goluri luate pe final.

La capitolul pregătire fizică, unul care a influențat și accidentările pe bandă rulantă - ceea ce la Dinamo nu exista până în acest sezon -, echipa a fost supusă unei adevărate debandade manageriale cu privire la prezența unui preparator fizic. 

Au fost momente uluitoare chiar! Iar acest subiect a adus și disensiuni, iremediabile, între Iuliu Mureșan, administratorul special, și liderii DDB, primul amenințând că va pleca imediat ce se va rezolva cu obținerea licenței sportive.

Cum l-a pierdut Dinamo pe Neagu

Și liderii DDB, dar și alți oameni de la echipă l-au propus conducerii pe George Neagu (FC Argeș), membru DDB și un dinamovist pătimaș, care tocmai a fost implicat într-un conflict cu Florin Tănase, căpitanul FCSB, la meciul din Trivale de duminică seară. Neagu a fost lăudat și de jucători, a activat la Dinamo până în sezonul trecut. După o aventură la Astra Giurgiu, George a semnat cu FC Argeș, iar pregătirea fizică a piteștenilor, calificați în premieră în play-off, și aprecierile din Trivale vorbesc pentru el.

IPJ Argeș lămurește incidentul reclamat de Florin Tănase într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor: „Au fost implicați într-o altercație fizică”
FCSB
IPJ Argeș lămurește incidentul reclamat de Florin Tănase într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor: „Au fost implicați într-o altercație fizică”

A părăsit gruparea din Ștefan cel Mare după ce doar i s-a promis plata salariilor restante, fără nicio finalitate. 

Avea 2.000 de euro pe lună, a plecat cu mai multe restanțe. Ar fi luat în calcul revenirea la Dinamo dacă i se achitau din banii neluați și cu un salariu la zi. Conducerea „câinilor” nu a dat „verde” mutării, iar liderii DDB l-au acuzat pe Mureșan pentru această decizie!

Vine, pleacă, revine

Dinamo a început campionatul cu preparatorul fizic Cristi Sandu, ex-Concordia Chiajna, în mandatul lui Dario Bonetti.

Apoi a venit Mircea Rednic, nu l-a mai primit pe acesta la antrenament, adevărat circ!, „Puriul” aducându-l pe Andrei Antoce. Care nu a stat prea mult în alb-roșu, cum nici Rednic n-a făcut-o. Odată cu sosirea lui Flavius Stoican, a fost readus Silviu Ion, care era și metodist, și antrenor secund, și preparator.

Vii, bagi capul, ești luat în seamă

Întrebat într-un interviu la Radio Dinamo dacă se ia în calcul angajarea lui Denis Zmeu, cu care lucrase la Iași, Stoican a răspuns: „Încă nu s-a pus problema și nu m-am gândit dacă să vină cineva, eu sunt mulțumit de ce am făcut eu cu Silviu în ceea ce privește partea fizică”.

Nu era prima dată când antrenorul scotea în evidență faptul că lucrează doar cu ceea ce îi pune conducerea la dispoziție. Ca tacâmul să fie complet, Silviu Ion s-a supărat pe dinamoviști, a plecat, s-a întors Cristi Sandu!

„Mai venea, mai băga capul pe la Săftica, oricum era angajat în cadrul clubului, așa că s-a întors cu Uhrin. Oricum, era nevoie de un preparator”, au transmis sursele GSP. Era nevoie atât pentru o echipă decimată de accidentări și de nepregătire, cât și pentru licența sportivă. Roș-albii au depus ieri actele pentru obținerea licenței sportive, scop în care au făcut fel de fel de artificii financiare. 

10 mii de euroera salariul lunar al spaniolului Javi Reyes, colaboratorul lui Cosmin Contra, care în timpul managementului spaniol a ajuns și la proces cu clubul

Uhrin pune presiune pe Dinamo în 3 idei:

  • „Am contract pe un an și jumătate, dar sunt mai multe lucruri la mijloc. Nu pot să rămân fără jucători, trebuie să avem și o structură clară a clubului. Sunt lucruri importante pentru mine, pe care mi le doresc. Trebuie să simt că și clubul vrea să facă ceva”
  • „Aproape toți prietenii din România, din lumea fotbalului în general, mi-au spus că sunt nebun că am acceptat să vin aici. Am venit pentru fani. Altfel, în mod normal, n-aș fi venit. Pentru ce să vin?! Anul trecut, am antrenat pe gratis”
  • „Am doar două săptămâni de când sunt aici, nu e de ajuns, credeți-mă! Apar probleme, pentru că jucătorii nu sunt bine pregătiți fizic”

2 zile libereau primit jucătorii, luni și marți, din partea lui Uhrin, al cărui lot este decimat de accidentări

„Tu ce cauți aici?!”

Fiecare antrenor s-a plâns când a început mandatul de moștenirea fizică de la echipă. O bună bucată de timp a fost acuzată campania de transferuri și faptul că jucătorii sosiți nu mai evoluaseră de mult sau nu aveau pregătire de luni bune, de aceea cădeau și după primul meci oficial.

Preparatorul fizic Cristi Sandu nu se afla în grațiile lui Mircea Rednic, care l-a adus pe Andrei Antoce. Sandu continua să fie pe lângă echipă și după sosirea „Puriului”, până când acesta l-a confruntat frontal, a scris GSP la vremea respectivă: „Tu ce cauți aici? Nu faci parte din staff-ul meu, deci n-ai de ce să vii la antrenamentele mele!”. Sandu nu a mai apărut la Săftica în timpul mandatului lui Rednic, dar nu a reziliat, nu a acceptat să renunțe la salariile compensatorii. 

Plătit de jucători și de antrenor

Un alt detaliu ieșit din comun este legat de situația lui Gabriel Niculescu, fizioterapeut, de foarte mulți ani în anturajul clubului. 

A fost la Dinamo în perioada în care se câștigau trofee, apoi a plecat, a revenit, dar în acest sezon a ajuns să fie plătit nu de către club, ci să fie salariatul, practic, al jucătorilor și al lui Mircea Rednic. Ei i-au achitat salariul celui angajat fiindcă așa obligă dosarul de licențiere! 

Glumă la Săftica: doctorul e A2

„Câinii” au înregistrați la LPF doi doctori, doi maseuri, un preparator fizic și un fizioterapeut, conform LPF.ro. 

După plecarea lui Liviu Bătineanu care a stat aproape două decenii la Dinamo, echipa s-a confruntat cu probleme în a-și găsi un cadru medical competent. Acum, sunt Tiberiu Horcea și Mihai Dontu. Primul este cel mai apropiat de formație, la Săftica, a fost și ținta glumelor băieților. „Practic, are propria lui echipă, în afara antrenorului principal. La câți accidentați are, are lotul lui! Este A2. Mai are nevoie doar de licență și de spor la salariu”, s-au amuzat jucătorii. 

Neagu: „Dinamo se va rupe”

Perioada precompetițională, din vară, a „câinilor” a fost marcată de greve ale jucătorilor și antrenamente la jumătate din capacitate, pe fondul intrării clubului în insolvență și a neachitării restanțelor salariale. 

George Neagu afirma la acea vreme într-un interviu Fanatik: „eu ca să mă întorc și să suport ceea ce alții au stricat ar fi un foarte mare risc din partea mea. Jucătorii sunt neplătiți, iar cei care vor veni, vor fi de asemenea nepregătiți. 

Dinamo e foarte expusă în acest moment din punct de vedere al pregătirii fizice, dar și din punct de vedere al formării unei echipe. Pe fondul acestor probleme, grupul, nucleul de la Dinamo se va rupe! Dinamo și riscă să își piardă identitatea pe care și-a format-o de-a lungul zecilor de ani”.

VIDEO N-a venit bine și pleacă?! Uhrin: „Nu pot să rămân în condițiile astea! Toți mă fac nebun”

Citește și: 

Scene tensionate filmate de reporterul GSP în parcare, după Dinamo - Sepsi » Amenințări și înjurături: „Nesimțitule, poate bate vântul și te întâlnești cu mine!”

Titularul lui Dinamo e stânjenit: „O rușine să ne salvăm așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  21 Martie 2022, 19:53

Un antrenor adevarat nu da in jucatori dar toti sunt diletanti mai ales *** asta de ceh !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sf_gheorghe
sf_gheorghe  •  21 Martie 2022, 17:53
Postat de Mihai Nistor pe 21 Martie 2022, 17:04

Am o dilema,daca nu va suparati ca de obicei,sunteti platiti per articol sau ptr cat de multe "stiri"fabricati? Nu de alta dar sa stim. Parol!!

Da.

113953684521037
Mihai Nistor  •  21 Martie 2022, 17:04

Am o dilema,daca nu va suparati ca de obicei,sunteti platiti per articol sau ptr cat de multe "stiri"fabricati? Nu de alta dar sa stim. Parol!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează