FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Autoportretul noului atacant de la Dinamo: „Alerg foarte repede! Muncesc la antrenament și acasă doar mă relaxez, pentru că am calități native”

FOTO: Imago +13   FOTO
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 aprilie 2021 14:02 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 14:26

Joseph Akpala, 34 de ani, noul atacant dinamovist, se lăuda că poate alerga 100 de metri sub 11 secunde, pe când evolua în Belgia și în Bundesliga.

Joseph Akpala este noul fotbalist al „câinilor" și o rază de speranță pentru atacul unei echipe care a marcat doar de două ori în ultimele 9 etape. Unul dintre granzii României a ajuns, din nou, la retrogradare din cauza și a lipsei eficacității. 

În ultimele 11 runde, niciun atacant n-a mai punctat pentru Dinamo! După refuzurile lusitanilor Yazalde și Hugo Vieira, nigerianul Akpala a acceptat un contract pe trei luni cu bucureștenii.

Ce-o mai putea Akpala?!

Africanul cu cetățenie belgiană nu a mai jucat un meci oficial de 13 luni, în tricoul lui Oostende, iar ultima sa reușită a fost semnată pe 1 decembrie 2019, în victoria cu Anderlecht (3-2). La începutul lui 2020, a trecut printr-o problemă medicală la coapsă, care l-a ținut departe de fotbal aproape două luni. 

La Oostende a jucat în medie 64 de minute în cele 7 prezențe pentru această formație. Joseph, atacant, număr 9, a fost un fotbalist de calitate în carieră. Un vârf cu o viteze de reacție foarte bună și care-și surprindea adversarii direcți prin aptitudinile sale fizice și tehnice.

Akpala: „Muncește din greu și marchează goluri"

După perioada belgiană, Charleroi și Brugges, a fost transferat în august 2012 de Werder Bremen, după ce nemții au câștigat duelul cu West Ham United și Celtic. „Alerg suta de metri sub 11 secunde", s-a lăudat Akpala într-un interviu acordat Bild în septembrie 2012, spunând că a dorit să aleagă Bundesliga pentru a le urma foștilor colegi Perisici, Dante și De Camargo. „Unul dintre motto-urile mele este: «Muncește din greu, marchează goluri»”, a dezvăluit noul dinamovist.

Autoportretul lui Akpala

Kevin De Bruyne, fostul coleg de la Werder, actualul star al lui Manchester City, le-a dezvăluit în acea perioadă jurnaliștilor germani că Akpala e cel mai rapid jucător din ofensiva echipei. 

„Îmi plăcea să alerg în copilărie. Am fugit de ceilalți la școală. Am calități native. Acasă, mai fac câteva flotări și exerciții de stabilitate. Nu merg la sala de fitness. Mă bazez pe ceea ce facem la antrenament, dar încerc să fac cât se poate de bine. Pentru că dau totul în fiecare sesiune de pregătire, acord o mare importanță relaxării acasă. Acesta este cel mai important. Îmi place să gătesc. Uneori ies la plimbare sau merg la cinematograf, îmi plac comediile", a povestit Akpala. 

21 de meciuria strâns în Bundesliga, marcând un gol și având un assist

Joseph Akpala rămâne un atacant veritabil și poate fi un model de pregătire pentru jucătorii mai tineri, pentru ca împreună să ne salvăm de la retrogradare - Guy Ghysel, manager sportiv Oostende, în noiembrie 2019, în momentul transferului atacantului

Ei au fost idolii mei: Akpoborie, Amokachi, Kanu. Când aveam 19 ani, Kanu, care fusese atacant la Arsenal de mulți ani, îmi arunca o privire bună la echipa națională. Am ținut legătura în toți acești ani. Mi-a dat mult sfaturi. Am rămas buni prieteni 
- Joseph Akpala, atacant Dinamo

2008este anul când a fost golgeterul Belgiei (18 reușite), în tricoul lui Charleroi, Brugges cumpărându-l imediat pentru 3 milioane de euro

90 de goluriși 29 de assist-uri a reușit în prima ligă a Belgiei în 286 de meciuri pentru Charleroi, Brugges și Oostende

Akpala, gol istoric pentru Nigeria

Akpala a bifat 7 prezențe pentru naționala Nigeriei în perioada 2008-2013. În tricoul „super vulturilor", Joseph a marcat un singur gol. Dar ce moment! În vara 2009, la St. Etienne, a marcat unicul gol al victoriei istorice cu Franța (1-0), într-un meci amical. După o fază superbă a lui Ikechukwu Uche, mingea a lovit bara lui Mandanda, iar actualul dinamovist a trebuit doar să împingă balonul în poarta goala din niciun metru. La francezi evoluau Benzema, Ribery, Anelka, Vieira, Evra, printre alții. 

VIDEO Golul marcat de Akpala în Nigeria - Franța

Dansul Akpala 

Atacantului îi place să celebreze golurile cu un dans al său, propriu. "Fac asta de când eram copil. La Cupa Mondială din 1994 am văzut Nigeria cu Daniel Amokachi, iar la Jocurile Olimpice din 1996, Nwankwo Kanu. Au dansat, asta m-a inspirat. La Bruges am dezvoltat un dans special pe care și fanii l-au stăpânit", a mărturisit Akpala nemților de la Bild. 

2,5 milioane de euroa plătit Werder Bremen lui Brugges în august 2012

VIDEO Dinamo, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu Academica Clineni

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Ultimul transfer al lui Dinamo primește critici dure: „E dublu, zici că-l mănâncă pe Mario Nicolae!”

Șerdean e pus la zid de Eftimescu, după ce a dat-o pe Dinamo în judecată: „Vă dați seama ce fel de om este?!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
creeperno290
creeperno290  •  08 Aprilie 2021, 22:37

La ce slaba e liga 1, asta o sa fie golgheter in playout

tataika
tataika  •  08 Aprilie 2021, 17:23
Postat de corectu pe 08 Aprilie 2021, 16:20

Până își revine cu antrenamentele trece play-out.La 34 de ani pentru l-ați mai adus?

Managerul l-a adus pentru matineu!

corectu
corectu  •  08 Aprilie 2021, 16:20

Până își revine cu antrenamentele trece play-out.La 34 de ani pentru l-ați mai adus?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează