FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo trage tare în ultimele etape din Liga 1! Miza: 100.000 de euro

Dinamo n-a mai bătut pe nimeni în Liga 1 din 31 ianuarie, de la victoria cu UTA (1-0) // FOTO: Cristi Preda
Dinamo n-a mai bătut pe nimeni în Liga 1 din 31 ianuarie, de la victoria cu UTA (1-0) // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2021 08:01 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 09:23

Dinamo trage tare fiindcă se apropie finalul sezonului regulat, când se împart banii din drepturile TV, iar o clasare mai bună înseamnă cel puțin 100.000 de euro în plus.

Dinamo este într-o criză profundă. Următoarea perioadă e una extrem de importantă pentru gruparea din Ștefan cel Mare. Își joacă propria existență, până la un punct:

  • Se încheie sezonul regulat, iar conform grilei de plată din drepturile TV și a locului din clasament dinamoviștii ar urma să încaseze în cursul lui aprilie aproximativ 300.000 de euro. Doar că o clasare mai bună, realizabilă, în ultimele patru runde ar aduce un surplus de 100.000 de euro, cel puțin! 
  • Până la finalul lunii, când Dinamo mai are de strâns aproximativ 700.000 de euro pentru licența sportivă și europeană, și clubul din Ștefan cel Mare va primi 50.000 de euro, un acont din drepturile TV. Este o cerință a cluburilor din Liga 1, o înțelegere cu LPF, fiindcă este luna în care trebuie rezolvate licențele.
  • "Câinii" se bazează să strângă suma rămasă pentru licență din comercializarea tichetelor virtuale pentru amicalul cu Dinamo Kiev de pe 27 martie, pe stadionul "Olimpic". "Meciul salvării, dacă reușim să vindem biletele, licența e asigurată, pentru că avem soluții pentru a ajunge la suma necesară", au transmis ieri cei din DDB, anunțând că s-au vândut deja 13.000 din cele 75.000 de bilete.

Este o perioadă decisivă și pentru staff-ul tehnic. Ionel Gane a primit vot de încredere pentru etapa cu FC Argeș, de luni seară, însă un alt rezultat în afara victoriei ar putea să-i facă de petrecanie antrenorului de 49 de ani. Mircea Rednic a declinat oferta, însă s-au tatonat pistele Cristiano Bergodi și Dusan Uhrin, liberi de contract. 

Bergodi e liber după ce-a ratat titlul cu U Craiova, Uhrin s-a eliberat de „câini" în urmă cu fix un an, apoi a mai avut o experiență la Gaz Metan, cu care este la judecată, așteptând să încaseze în jur de 70.000 de euro restanță.

Cine mai crede în Cortacero? Probabil, a simțit că e rost de bani, vin cei din drepturile TV, vrea să mai ciupească. Nu cred că a găsit bani pentru Dinamo și nici că ar putea contribui cu ceva bun la soarta clubului
- Cristi Pulhac, fost campion cu Dinamo în 2007 

550.000 de euroeste suma cu care Cortacero a creditat gruparea din Ștefan cel Mare

28.000.000 de euroeste cuantumul total al drepturilor TV pentru actualul sezon

1este cifra victoriilor „câinilor" în ultimele 6 meciuri disputate pe teren propriu, 2-1 cu Gaz Metan pe 27 ianuarie 2021, în rest o remiză și 4 eșecuri

6victorii, 6 remize și o singură înfrângere a bifat FC Argeș în ultimele 13 runde

VIDEO Probleme noi la Dinamo » DDB, datoare la firmele lui Negoiță: „900.000 de euro pe mâncare, cazare, prestări servicii”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Lupta pentru putere continuă la Dinamo » Motivul revenirii lui Pablo Cortacero la București

Pablo Cortacero, luat peste picior: „Iar vine cu bodyguarzii?! Probabil vrea să mai ciupească din drepturile TV”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  13 Martie 2021, 11:23

minamo, singura echipa depistata pozitiv la controlul anti doping ! ce vreti mai mult de atat ??????????????????????????

horacechiarel
horacechiarel  •  13 Martie 2021, 11:04

Cenzurați fără cap,din lipsă de informare.***Acei Trolli care cenzurează ar face mai bine să se informeze decât să cenzureze.Am făcut o glumă plecând de la un fapt real,un fotbalist de la Dinamo a ieșit pozitiv la testul pentru cocaina.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

horacechiarel
horacechiarel  •  13 Martie 2021, 10:00

FC *** București are o miză foarte mare,luna aceasta vine ***t.Stați liniștiți a oprit ***.Se fac banii pentru licențiere la FRF.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează