FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo e ultima în Liga 1, dar Ionuț Lupescu plusează: „Acest obiectiv se poate realiza”. Vede un parteneriat de viitor „în familie”

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 16:08 / Actualizat vineri, 11 august 2023 18:29

Ionuț Lupescu, 54 de ani, este de părere că Dinamo își poate reveni în clasament și poate să îndeplinească țelul fixat înaintea startului sezonului, locurile 8-10. Totodată, speră într-o alianță extinsă între CS Dinamo și clubul de fotbal la care a activat

Dinamo caută luni seară, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, prima victorie de la revenirea în Liga 1, în meciul cu FC Botoșani care va începe de la ora 20:30.

Un milionar român a cumpărat un pachet minim de acțiuni la Dinamo. Ce-ar putea urma în curând
DINAMO
Un milionar român a cumpărat un pachet minim de acțiuni la Dinamo. Ce-ar putea urma în curând

Dacă oficialii clubului au pus disputele personale în plan secund în ultimele zile, gruparea roș-albă a mai perfectat o ultimă mutare în mercato, portarul Răzvan Began, ultima oară la FC Botoșani, în timp ce Andrei Cionca, om de afaceri din zona Transilvaniei, a devenit acționar al clubului, după ce a achiziționat un pachet simbolic de la un alt acționar al ”câinilor”, ”Dinamo Socios”, cu gândul de a-și face intrarea la unul dintre granzii României.

Un alt detaliu al săptămânii a fost eșecul campaniei de finanțare prin Seedblink, care a fost închisă, momentan, prilej pentru Cornel Dinu de a avea o reacție memorabilă într-o intervenție pentru GSP.ro: ”Oricum, suna ciudat... A nume de bere finlandeză sau adusă din Alaska!”.

Ionuț Lupescu și mentalitatea lui tipic nemțească: „Îmi doresc un Dinamo care să facă puncte, nu să joace spectaculos”

O voce critică în multe rânduri, fost căpitan și campion ca fotbalist cu Dinamo, Ionuț Lupescu, 54 de ani, a făcut o analiză coerentă asupra situației actuale a clubului, pe modul constructiv.

”Nu sunt surprins de promovarea lui Dinamo, am fost surprins că am reușit să nu ne desființăm. Știți bine cum am început acel sezon, nu aveam bani, nu aveam jucători. E meritul lui Ovidiu Burcă și al staff-ului său că au reușit o treabă incredibilă.

Este important ca acum echipa să nu se bată la retrogradare, pentru că dacă vom retrograda, cu siguranță nu va fi bine!

74de selecții are Ionuț Lupescu la prima reprezentativă, marcând de 6 ori

Campionatul pentru noi a început de la meciul cu U Cluj (n.red scor 1-1, după trei eșecuri consecutive). Mulți își doresc un Dinamo care să joace fotbal spectaculos, eu îmi doresc un Dinamo care să facă puncte. Noi avem nevoie de puncte în momentul actual, nu de jocuri extraordinare, iar eu cred că Burcă știe acest lucru”, a apreciat Ionuț Lupescu în cadrul emisiunii ”Dinamo 7/9” la Playsport.

Sfatul lui Ionuț Lupescu pentru Dinamo: „În turul campionatului se fac cele mai importante puncte”

Spre deosebire de alți foști dinamoviști care au anunțat deja un scenariu sumbru, sau de alți suporteri din mediul online, cel poreclit ”Kaiser”-ul are o altă părere în privința parcursului formației lui Ovidiu Burcă.

6trofee a cucerit fostul mijlocaș cu Dinamo, trei campionate și trei Cupe ale României

”Obiectivul, locurile 8-10, se poate realiza. Acum cred că există potențial și când se vor obișnui jucătorii cu Liga 1, cu siguranță vor juca mult mai bine. Acum este important să facem puncte, pentru că punctele sunt importante, mai ales în turul campionatului. Atunci se fac cele mai importante puncte”, a comentat fostul component al Generației de Aur.

Lupescu vrea un parteneriat CS Dinamo - FC Dinamo 1948: „Să nu-i imităm pe cei din Ghencea și de la Craiova”

Totodată, Lupescu, fost angajat la FRF, UEFA și federația saudită, a precizat că sportul românesc poate bifa rezultatele din trecut prin intermediul parteneriatelor public-privat.

„Sponsorii lui CS Dinamo nu au nicio facilitate din partea statului, au ajutat atât CS, cât și FC Dinamo. Oamenii din România nu au făcut niciun demers pentru a sprijini sportul și legea sponsorizării sportului.

Este rușinos, pentru că sportul economisește și la Ministerul Educației, și la Ministerul Sănătății, integrează copiii în comunitate și ar fi extrem de benefic. La noi lucrurile se mișcă foarte greu, cum se întâmplă și la stadionul Dinamo, unde se avansează foarte greu. Cred că un parteneriat public-privat, CS Dinamo – FC Dinamo, este cel mai sănătos și cred că este soluția ideală, prin intermediul legii sportului și fiscălității sportului, dar încă suntem departe de acest lucru.”

Eu sunt dinamovist, CS și FC sunt același lucru, sper să nu facem vreo distincție și să facem vreo prostie, ca să-i imităm pe cei din Ghencea și din Craiova. Am venit la CS Dinamo pentru că-l apreciez pe președintele clubului deoarece vrea să facă o treabă foarte bună”, a comentat Lupescu.

Eu am uitat multe meciuri și multe momente din cariera de fotbalist, dar am reținut debutul oficial la Dinamo, în 1986, contra Bacăului, când l-am înlocuit pe Ilie Balaci. Ca orice copil care parcurge toate etapele la Dinamo, copil de mingi, junior, selectarea la prima echipă, a fost un moment foarte important.

- Ionuț Lupescu

VIDEO DINAMO. Ce obiective are Goncalo Gregorio și ce îl sperie în viață: „Poate moartea, nimeni nu rămâne aici pe veci, dar până la moarte și dincolo de ea, câinii roșii”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo se poate muta din septembrie de la „Arcul de Triumf”. Detalii despre planul „câinilor”

EXCLUSIV // VIDEO Cea mai clară victorie a lui Dinamo din întreaga istorie a fost BLAT! Dezvăluiri incredibile după aproape 60 de ani: „Blat ca să primească nevestele unora pașaport!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (8)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  12 August 2023, 09:38
Postat de rocky3 pe 11 August 2023, 18:03

La handbal s-a putut!

la handbal au trupa buna rau de tot...

Dragos_slc9
Dragos_slc9  •  11 August 2023, 23:20
Postat de johny2003 pe 11 August 2023, 18:16

"Doar div B!" este un obiectiv realizabil, desigur! Si de viitor, asa este!

Fraiericash noi avem antrenor nu pastor ca voi... ????????????????

creeperno534
creeperno534  •  11 August 2023, 22:45

100% Dinamo termina pe locurile 8-10

Vezi toate comentariile (8)
Comentează