FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 0-3

VIDEO+FOTO Dinamo, năucită și de CFR Cluj! „Câinii”, fără victorie în Liga 1 din 2 august

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 3-0, în runda #15 din Liga 1. +16   FOTO
CFR Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 3-0, în runda #15 din Liga 1.

Articol de , - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 20:22 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 20:40

CFR Cluj a învins-o categoric pe Dinamo, scor 3-0, în runda #15 din Liga 1.

Programul complet al etapei #15

Cronică: Dinamo a murit, CFR Cluj e prea mare

Dinamo a mai bifat o rușine, pierzând, practic, de când a pășit pe iarbă, Dan Petrescu învingându-l pe Mircea Rednic și cu garnitura secundă a „feroviarilor”.

Dinamo a arătat ca o echipă la retrogradare, CFR Cluj ca una la titlu. Meciul a fost jucat dinainte, echipele s-au prezentat pe gazon ca să bifeze duelul. „Câinii” au pierdut, nu mai e de multă vreme o știre, și împotriva formației secunde a campioanei, care și-a oferit un pansament după eșecul din Conference League. 

În afara șarmului verbal al lui Mircea Rednic, Dinamo n-are nimic în comun cu istoria, cu așteptările suporterilor, cu Dinamo, cu ce se joacă acum în Liga 1. Și dacă se va salva de la retrogradare, este cea mai rușinoasă formație din istoria grupării!

Aceleași scuze penibile

Oricine comentează meciurile lui Dinamo încearcă să găsească scuze, de milă, „câinilor”. Dinamo pare din alt film, în tot cazul nu din prima divizie! Apărare-șvaițer, mijloc inexistent, atac deplorabil. Dinamoviștii așteaptă o minune care întârzie să mai apară. 

Fotbaliștii care n-au mai jucat din mai sau de prin 2020 sunt la fel de slabi precum cei care au ratat pregătirea de vară. Dar cea de toamnă?! Că mai e un pic și se termină sezonul, toți din prima divizie mai strâng un punct, două, trei, doar „câinii" latră la lună și sunt călcați pe cap. Coadă nu mai au de mult.

+12 FOTO

Sorescu, respectiv Debeljuh, studiu de caz

Dan Petrescu a început meciul prin a-i lăuda pe cei de la Dinamo, la interviul dinaintea confruntării, de parcă vorbea de „haita" care domina fotbalul intern la primul mandat al lui Mircea Rednic în Ștefan cel Mare. Nici „Puriul" nu a crezut ce a spus "Bursucul", dar, pe lângă vorbele de complezență, versat, Petrescu a știut cu cine se luptă. 

A dat șansă celor din plan secund, iar meciul a părut că a fost câștigat de la plecarea spre Capitală. Sorescu trăiește și el într-un univers paralel, dacă a pierdut naționala sau ce-o fi pierdut, a făcut-o în primul rând din cauza lui! Ce diferență între el și Debeljuh, un alt fotbalist pe „lista neagră" a propriului antrenor.

Un pacient demn de milă

Dinamo n-are niciun meci fără gol încasat în actuala ediție. CFR Cluj n-a mai avut nicio etapă 2-0 până la pauză, practic, din primul sfert de ceas, rar își aduc aminte fanii „feroviarilor" un meci atât de lesne rezolvat. Torje a încercat să-și respecte cartea de vizită, a mai venit și în spate, practic, l-a blocat pe Debeljuh de la a-și trece în cont dubla, Sorescu chiar are nevoie de câteva săptămâni de pauză! 

Anul se apropie de final, probabil, nici Moș Crăciun nu le-ar putea procura o victorie „câinilor", care au spulberat toate recordurile negative posibile. Deac a semnat sentința partidei, Eșanu mai scoțând în alte două situații la limită. Și arbitrilor le e milă să mai dea minute de prelungire... 

Este cea mai slabă versiune a lui Dinamo, din ultimele trei sezoane la retrogradare. CFR Cluj și-a confirmat statutul de favorită la titlu, în afară de FCSB, se luptă doar cu propriilor recorduri și dispute!

1 golîn 18 confruntări directe cu Dinamo a reușit Ciprian Deac

Clasamentul actualizat din Liga 1

FINAL. Dinamo - CFR Cluj 0-3

Dinamo - CFR Cluj, echipele de start

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Pinto, R. Popa, An. Radu – Măgureanu, Espinosa, Kainourgios – Matei, Ivanovski, Torje
Rezerve: Iliev, R.Grigore, Giafer, Carp, Bani, Țîră, Vestenicky, Nunici, Mihaiu
Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: Hindrich – Manea, Burcă, Graovac, Fl. Ștefan – Boateng, Bordeianu, Deac – Sacko, Debeljuh, Omrani
Rezerve: Bălgrădean, Camora, Bouhenna, Culio, Păun, Chipciu, Gâdea, Costache, Alibec
Antrenor: Dan Petrescu 

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

EXCLUSIV Mircea Rednic a rezolvat și marea problemă de la Dinamo! Fundașul dreapta a trecut vizita medicală și semnează luni

Probleme mari cu banii în Liga 1: „Nici FRF nu ne ajută! Suntem măcinați”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (211)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  08 Noiembrie 2021, 08:19

Dinamo naucita de Mircea Rednic !

paolo13
paolo13  •  08 Noiembrie 2021, 04:31
Postat de creeperno115 pe 07 Noiembrie 2021, 22:37

Bine ca am avut posesie mai mare... in jumatea proprie

6-0, 5-0, 4-1, 3-0...

rocky5
rocky5  •  07 Noiembrie 2021, 23:44

Aplaudati campioana fecesebisti din redactia gsp!

Vezi toate comentariile (211)
Comentează