FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

DINAMO. OFICIAL MAI a făcut anunțul așteptat de toți dinamoviștii: „Am demarat procedurile pentru construirea unei noi arene”

Stadionul Dinamo ar putea să fie, în sfârșit, modernizat. foto: Guliver/Getty Images
Stadionul Dinamo ar putea să fie, în sfârșit, modernizat. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 noiembrie 2020 09:11 / Actualizat sambata, 21 noiembrie 2020 09:44

Ministerul Afacerilor Interne a emis vineri un comunicat care o vizează în mod direct pe Dinamo. Reprezentanții MAI au informt că „au demarat procedurile pentru construirea unei noi arene de fotbal” în incinta complexului din „Ștefan cel Mare”.

Vechea dorință a dinamoviștilor poate prinde, în sfârșit contur. După îndelungi tergiversări și probleme de natură juridică, MAI dă asigurări că va exista un nou stadion „Dinamo” și că pregătirile pentru startul lucrărilor sunt pe ultima sută de metri. Deocamdată, reprezentanții Ministerului de Interne nu au anunțat dacă noua arenă va fi construită pe amplasamentul actualului stadion sau, mai în spate, în locul bătrânului Velodrom. 

„Aducem la cunoştinţa opiniei publice că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Compania Naţională de Investiţii, au demarat procedurile pentru construirea unei noi Arene de Fotbal, moderne şi cu capacitate mărită pentru suporteri, tot în cadrul actualului Complex Sportiv Dinamo”, se arată într-un comunicat emis ieri de Ministerul Afacerilor Interne

Stadionul Dinamo, inclus inițial în proiectul pentru EURO 2020, a rămas singurul din București unde lucrările de modernizare nu au început nici până acum. Situația s-ar putea schimba din 2021. Din cauza problemelor juridice, arena din „Ștefan cel Mare” nu a putut fi modernizată pentru EURO 2020, așa cum s-a întâmplat cu stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești. 

Se face! S-a stat pe loc din cauza problemelor juridice, dar, îndată ce se vor rezolva, stadionul Dinamo se va face, la fel cum s-a întâmplat și cu celelalte trei din București.
- Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, pe 4 noiembrie

Stadionul actual al lui Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu a fost încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că planul de modernizare a fost suspendat. În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe. 

„Privim cu îngrijorare situația actuală de la Dinamo”

În același comunicat, reprezentanții MAI și cei ai Clubului Sportiv Dinamo și-au manifestat îngrijorarea cu privire la situația sportivă dezastruoasă cu care se confruntă „câinii” în acest moment. 

„Totodată, privim cu îngrijorare situația actuală de la FC Dinamo și asigurăm suporterii și pe toți jucătorii care au dus faima acestui club în întreaga lume, că suntem deschiși la orice formă de dialog și de organizare pentru binele echipei Dinamo”.

VIDEO Radu Birlică, director de marketing la Dinamo: „Dacă intrăm în insolvență, ne așteaptă falimentul!”

Citește și alte știri despre stadionul Dinamo:

DINAMO. EXCLUSIV Capcană pentru jucători » Ce se ascunde în spatele planului salvator al clubului și ce înseamnă, de fapt, o nouă insolvență

VIDEO Oficialii lui Dinamo se contrazic pe două teme sensibile: „Poate fi o insolvență, dar nu faliment” vs. „Insolvența înseamnă falimentul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  22 Noiembrie 2020, 18:28

Brusc facem stadion doar in preajma alegerilor ?? *** va mai crede.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno
creeperno  •  21 Noiembrie 2020, 22:37

Bravo Cortacero!

cornelconasu
cornelconasu  •  21 Noiembrie 2020, 22:32
Postat de Marian Ghergus pe 21 Noiembrie 2020, 16:34

Va avea emblema militiei sovietice......nino-nino .....!!

*** băi păcăliciule ! Ești prost și irecuperabil ! Ce are a face miliția cu Dinamo, băi terchea-berchea ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează