FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-1

Ovidiu Burcă, întrebat direct dacă Dinamo a greșit strategia în vară: „Dați-mi voie să cred asta” + Își reproșează un singur lucru

Ovidiu Burcă n-are parte de liniște / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București +29   FOTO
Ovidiu Burcă n-are parte de liniște / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de , , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 03:50 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 08:21

Ovidiu Burcă, antrenorul penultimei clasate Dinamo, a primit o întrebare nu tocmai comodă în conferința de presă ce a urmat derby-ului cu FCSB, pierdut de echipa sa cu 0-1. Jurnaliștii l-au întrebat pe tehnicianul „câinilor” despre strategia pe care clubul a mizat după promovare.

„Câinii” n-au putut stopa seria negativă nici în duelul contra marii rivale și au rămas pe locul 15 în Superligă, fără victorie din august. În acest context, Burcă a fost întrebat dacă strategia la care a apelat în vară i se mai pare și astăzi una inspirată.

Ovidiu Burcă a izbucnit în plină conferință: „Oamenii să înțeleagă că acel Dinamo a murit! Am rescris codul genetic al acestui club!”
DINAMO - FCSB 0-1
Ovidiu Burcă a izbucnit în plină conferință: „Oamenii să înțeleagă că acel Dinamo a murit! Am rescris codul genetic al acestui club!”

Ovidiu Burcă: „Dați-mi voie să cred că n-a fost totul făcut greșit!”

„În momentul în care începuserăm să avem rezultate, vorbeați despre niște jucători pe care îi vedeați în anturajul echipei naționale, făcuserăți niște analize despre unii jucători care au confirmat...

În momentul în care am început să pierdem, nimic nu mai e bun. Dați-mi voie să cred că n-a fost totul făcut greșit!

Pe de altă parte, trebuie să vedeți foarte clar când am început, cum am adus jucătorii, pe cine am mai putut să aducem. Lucrurile par foarte simple. Atunci când îți permiți să investești, lucrurile sunt mai simplu de rezolvat. 

Noi avem jucătorii pe care ni-i permitem, la 5.000, 7.000, 8.000 de euro, jucători liberi de contract”, a afirmat tehnicianul dinamovist. 

Ovidiu Burcă: „Nouă nu e ușor să adunăm 20 de jucători, de ce am vorbi acum despre liste negre?”

„Nu vreau să fac niciun fel de analiză publică... Păi, ce să facem? Mai avem niște meciuri, nu pot să mă apuc să vorbesc urât despre niște jucători care trebuie să intre în teren și să câștige următorul meci.

Îi respect foarte mult pe jucători, îi susțin, le acord încredere, dar e clar că va veni un moment în care se va trage o linie. Începând cu mine! Apoi, și cu ei, fiindcă Dinamo nu stă după nimeni. Nici după mine, nici după ei”, a comentat Burcă. 

Nouă nu e ușor nici să adunăm 20 de jucători, deci de ce am vorbi acum despre liste negre, despre îndepărtări de jucători? Le-am spus tuturor după meciul de la Craiova că avem o lună să demonstrăm cu toții, în frunte cu mine, că merităm să mergem mai departe. 

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Ovidiu Burcă: „Mi-am câștigat răbdarea din partea conducerii!”

Burcă a mai transmis pe durata conferinței că nu insistă să rămână la Dinamo dacă nu va mai fi dorit de oamenii din club, dar spune răspicat că a beneficiat de înțelegere din partea conducerii fiindcă și-a câștigat pe propriile merite acest statut. 

„Dacă se vor face niște analize și se vor trage niște concluzii începând cu mine, nu am o problemă! Nu țin de scaunul ăsta! 

Sunt astăzi la Dinamo, mâine... Eu fac lucrurile cu aceeași pasiune și cu aceeași dorință de a face ceva important în fotbal și la Dinamo, dar și în altă parte, pentru că îmi iubesc meseria! 

Da, am avut parte de răbdare (n.r. - din partea acționarilor), dar eu mi-am câștigat răbdarea asta din partea lor!”.

Ovidiu Burcă: „Acel val de entuziasm ne-a făcut să pierdem contactul cu realitatea”

Antrenorul lui Dinamo a recunoscut, însă, că momentul revenirii în Superligă a fost tratat cu prea mult entuziasm în sânul clubului. 

„Promovarea s-a uitat deja, iar eu sunt primul care o spune. Ce s-a întâmplat anul trecut rămâne în raftul istoriei, trebuie să fim prezenți și să vedem ce putem face astăzi. 

Probabil am fost luați de un val de entuziasm, dar la iarnă vom reflecta foarte mult. Valul ăla de entuziasm ne-a făcut, poate, să pierdem contactul cu realitatea. 

Dar nu ne puteți acuza că am fost superficiali! Am spus-o mereu, gestionarea unui succes e mai grea uneori decât gestionarea unui insucces”. 

VIDEO Derby-ul Dinamo - FCSB, salvat de Florinel Coman, fotbalistul-simbol al Superligii

Citește și alte știri despre Dinamo:

VIDEO Ovidiu Burcă, izbucnire fără precedent în conferință: „Oamenii să înțeleagă că acel Dinamo a murit! Am rescris codul genetic al acestui club!”

Cine a câștigat duelul galeriilor? » Concluzii de la firul ierbii: GSP a suprins tot ce s-a întâmplat în peluze la derby-ul Dinamo - FCSB

VIDEO Și-a anunțat retragerea chiar înainte de Dinamo - FCSB: „Dați-mi voie să țin un mic discurs” + au urmat ironii la adresa rivalei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  27 Noiembrie 2023, 12:42
Postat de tapatoi pe 27 Noiembrie 2023, 08:30

Domnu Burca este foarte important sa terminati cu mandatul asta de pseudo-antrenor la Dinamo , este important ca ai incercat dar si mai important este sa stii cand sa spui ca nu mai poti, nu ai avut nici o idee depre ce insemna acest club si nici nu ai cum sa mai redresezi ceva!!!! Dinamo a marcat 9 goluri iar ultima clasata fara nici o victorie Botosani a marcat 18 deci asta spune tot!! Burca lasaneeeeeeee!!!!

*lasă-neeeeeeee!!!!

03101956
03101956  •  27 Noiembrie 2023, 09:02

Prea multi romani in echipa, nu??? Au acesti strainasi drag de Dinamo????? Sa fim seriosi!!!

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  27 Noiembrie 2023, 08:41

Burca demisia !! Fii barbat nu nevertebrat !! Bai Burca nu esti de liga 1 !! Esti limitat !! Cred ca ai si probleme cu vederea ...toata lumea spune ca Amzar nu este fundas , si tu joci in prostia ta cu el toate meciurile , asa ai facut si cu Oncescu ! Ba baiatule tu joci cu mijlocasi defensevi care nu stiu cu mingea ...cele 2 varfuri nici nu stau in careu !! Si cand prind mingea se impiedica in ea ...sau o trimit in peluza ....l-ai dat pe Pop care te-a promovat ...l-ai dat pe Lazar care te-a imbracat ...ai adus niste nulitati precum Ilic , abdalah , gregorio ....Nu mai juca bă guardiola cu mingea inapoi la portar de la mijlocul terenului ...apoi portarul o degajeaza direct la adversari si vin peste tine !! Ce mai faci bah cu unchiu Patriche ...a sarit 5 cm la lovitura libera ...gata bah ajunge ....demisia !! Citeste si tu ce scriu aia pe facebook ...te injura toata lumea ..nu ti-e jena si tie ca om ???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează