FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, meciuri cruciale pentru salvare în perioada Paștelui

În 2007, Dinamo nu le-a dat șanse celor de la FCSB
În 2007, Dinamo nu le-a dat șanse celor de la FCSB

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2021 07:14 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 09:13

Dinamo are în față două dueluri teribile: cu Voluntari, apoi cu Viitorul. Rezultatele obținute în perioada Paștelui le surâd „câinilor”.

  • Dinamo - FC Voluntari se joacă joi, 29 aprilie, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.ro. Cu Viitorul, Dinamo va juca duminică, 2 mai.

Meciul cu FC Voluntari, de joi, este capital pentru dinamoviști, aflați pe loc retrogradabil, cu 6 runde înaintea finalului. Care poate însemna sfârșitul clubului în prima divizie. În mod realist, Dusan Uhrin a declarat în interviul acordat Gazetei Sporturilor că ia în calcul varianta disputării unui baraj de menținere în Liga 1, lucru inimaginabil pentru roș-albi înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. Dinamo a intrat în Săptămâna Mare cu speranțe mici, dacă parcurgem opiniile enunțate de suporteri în mediul online.

De doi bani speranțe la Dinamo

Din cauza comprimării programului, Dinamo are două meciuri în săptămâna ce a abia a început. Unul mai tare decât altul. În afara duelului din Joia Mare, în prima zi de Paști urmează o altă partidă importantă, la malul mării, cu Viitorul, clubul lui Hagi amenințând LPF cu neprezentarea la meciuri din cauza situației de a juca 4 etape în 10 zile!

Pornind de la acel memorabil 4-2 în Ghencea, în primăvara lui 2007, când Dinamo a câștigat ultimul titlu de campioană, palmaresul meciurilor jucate în perioada Paștelui e unul ce le surâde roș-albilor.

Dinamo, 11 victorii în 13 meciuri în preajma Paștelui

Mai exact, în ultimii 14 ani, Dinamo a câștigat 11 dintre cele 13 partide disputate în preajma Paștelui, printre succese numărându-se și patru victorii cu marile rivale, două cu FCSB și două cu Rapid. Singurele înfrângeri înregistrate în această perioadă datează din 2009 și 2016.

 Prima oară, roș-albii pierdeau la Iași, 0-1, într-un meci prefațat de o sperietură groaznică trasă de dinamoviști. Atunci, avionul care îi deplasa în Moldova a izbit un stol de berze și a aterizat forțat, delegația roș-albă fiind aproape de o tragedie.

Al doilea eșec s-a petrecut în 2016. Deja campioană, Astra a surclasat-o pe Dinamo, 4-2, meci în urma căruia Marius Șumudică, tehnicianul giurgiuvenilor de la acea vreme, s-a dezlănțuit: „I-am bătut beți, cu 50 de șampanii băute și 7 navete de bere”.

În ultimul duel de Paște, în urmă cu doi ani, „câinii" au învins-o pe FC Voluntari, în deplasare, scor 2-1, după un meci decis pe final: Ricardo Grigore (80), Montini (89), respectiv Tudorie (90+3).

15 victorii,două remize și două eșecuri au adunat "câinii" în duelurile directe cu FC Voluntari în Liga 1

4 puncteau obținut "câinii" în duelurile cu FC Voluntari în sezonul regulat: victorie cu 3-0 în Ștefan cel Mare, remiză 1-1 pe terenul ilfovenilor

Dinamo, meciuri cruciale pentru salvare în perioada Paștelui

14 etapeau trecut din momentul în care atacanții roș-albilor au reușit să marcheze în Liga 1

13 partidefără victorie a adunat Dinamo, răstimp în care a adunat doar trei remize și a înscris doar de 4 ori

Dacă vorbim acum, aș accepta și ideea unui duel la baraj, pentru menținerea în Liga 1. Până la urmă, indiferent cum, trebuie să ne salvăm! Acesta este motto-ul meu acum: «Nu că pot sau că am speranțe. Trebuie!»

Eu spun că pot salva echipa, dar nu aș putea spune ce stare trăiesc elevii mei acum. Nu că nu vreau. E clar, sunt sub presiune. Ei vor, dar atât pot! Acum. Ar trebui să fie concentrați mai mult. Sunt deconcertați în anumite momente și echipa este pedepsită.
- Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Clasament play-out Liga 1: Dinamo, într-o situație delicată

Mai multe știri despre Dinamo:

Conducerea DDB, atacată dur din interior: „Vor amatori, au interese!”

Dinamo, Evul Mediu al fotbalului » Informații incredibile despre haosul de la club: „Aaa, nu avem nicio evidență”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  27 Aprilie 2021, 14:42
Postat de mzm1 pe 27 Aprilie 2021, 10:26

Oare de ce se consuma atata energie pentru a ne face sa credem ca meciul Dinamo-Voluntari nu va fi blat? Ca va fi un duel aprig, mai ales ca de la Dinamo lipseste Albentosa, vai!, vai!, vai! Ca Dinamo are noroc in... saptamana Pastelui etc. Ce intersant! Inaintea jocurilor FCSB-Botosani, aceiasi ziaristi dau ca sigur blatul in favoarea bucurestenilor, dar niciodata nu fac nici cea mai vaga aluzie la blaturile cronice dintre Dinamo si Voluntari, echipe intre care palmaresul era, la un moment dat acesta: din 14 meciuri jucate, 13 erau castigate de Dinamo si 1 terminat la egalitate!!?? Ziaristii ignora acest palmares demn de cartea recordurilor. De asemenea se trec sub tacere afirmatia lui Andone si aceea a primarului Pandele, care spuneau, in vara trecuta, ca „Dinamo nu va retrograda pentru ca echipa noastra, Voluntari, ii va ceda locul in Liga 1, deoarece noi suntem o echipa mica, iar Dinamo e de mare traditie”!! Culmea diversiunii e data nu atat de blatul care urmeaza, ci de obstinatia ziaristilor de a ne convinge ca va fi un joc corect!

Mai ai frati acasa, pai pe premisa asta si barcelona are rudenii cu huesca pe care ia batut peste tot, bah da multi au sarit gardu la voi in sat acolo

1745flo
1745flo  •  27 Aprilie 2021, 12:08

De Paște suntem pe val!÷)

nightought
nightought  •  27 Aprilie 2021, 12:02
Postat de Mihai Buzea pe 27 Aprilie 2021, 11:44

3 puncte la DINAMO. Ăștia care spun că anul trecut dinamo mai avea de jucat 5 meciuri,le aduc aminte ca acum din 13 jocuri au luat 3 puncte. Burleanu v-a salvat si va salvează!!!

Tu compari mere cu pere ? Anul trecut erau alte loturi de jucatori ! Ce legatura are sezonul actual cu cel de anul trecut ? Halal comparatie !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează