FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Dinamo și-a prezentat azi noul acționar: „Mai suntem în discuții și cu alte persoane” + „Vrem să ne batem la campionat în câțiva ani”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dinamo și-a prezentat noul acționar, Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice. Compania va avea 21,67% din acțiunile Red&White, acționarul majoritar al clubului din „Ștefan cel Mare”. +14   FOTO
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dinamo și-a prezentat noul acționar, Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice. Compania va avea 21,67% din acțiunile Red&White, acționarul majoritar al clubului din „Ștefan cel Mare”.

Articol de , - Publicat joi, 07 septembrie 2023 12:46 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 12:46

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dinamo și-a prezentat noul acționar, Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice. Compania va avea 21,67% din acțiunile Red&White, acționarul majoritar al clubului din „Ștefan cel Mare”. 

Luni, Dinamo a primit vestea cea mare din partea Tribunalului București. Noul plan de reorganizare a fost aprobat, iar trupei alb-roșii i s-au șters datorii în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. 

Dinamo are un nou acționar! Intră în structura Red&White printr-o companie nou-înființată. Avem toate detaliile
DINAMO
Dinamo are un nou acționar! Intră în structura Red&White printr-o companie nou-înființată. Avem toate detaliile

Iar astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, șefii lui Dinamo au anunțat venirea unui nou acționar: compania Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice. De asemenea. conducătorii lui Dinamo au vorbit și despre viitorul clubului, după planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunalul București. 

VIDEO. Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo: „Cred că este momentul ca noi toți să facem o reverență în fața suporterului dinamovist”

Mai întâi, a luat cuvântul Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo. Acesta a ținut să le mulțumească fanilor dinamoviști pentru felul în care au ajutat din punct de vedere financiar echipa în ultimii ani. Dinamo a luat decizia de a retrage tricoul cu numărul 12, o trimitere la fanii care au împins echipa de la spate mereu. 

Conferință de presă Dinamo. Prezentare nou acționar și retragere a tricoului cu numărul 12
Conferință de presă Dinamo. Prezentare nou acționar și retragere a tricoului cu numărul 12
Conferință de presă Dinamo. Prezentare nou acționar și retragere a tricoului cu numărul 12
Conferință de presă Dinamo. Prezentare nou acționar și retragere a tricoului cu numărul 12
Conferință de presă Dinamo. Prezentare nou acționar și retragere a tricoului cu numărul 12
+10 FOTO

„Cred că este momentul ca noi toți să facem o reverență în fața suporterului dinamovist și mă bucur că Edi (n.r. - Galan, președinte DDB) a acceptat să fie alături de noi. Aș vrea să facem un gest simbolic.

Aș vrea să retragem numărul 12, în cinstea fanului dinamovist, oricare ar fi el, în orice tip de formă, de afliere ar fi el, cu rugămintea ca Edi să primească de la Ovidiu (n.r. - Burcă) acest tricou, cu numărul 12, în cinstea fanului dinamovist. 

Fără implicarea lui Ovidiu în club, nu ar fi existat acest echilibru, chiar dacă el nu avea această obligație”, a precizat Andrei Nicolescu. 

Andrei Nicolescu: „Avem un protocol semnat cu cei de la DDB”

În continuare, Andrei Nicolescu a vorbit despre colaborarea dintre acționari și cei de la DDB. 

„Avem un protocol semnat cu cei de la DDB pentru ca banii pe care noi îi aducem și pe care ei îi aduc să fie folosiți în vederea măririi de capital social. 

Nicio sumă care a fost adusă la Dinamo nu va mai fi tratată cum a fost în trecut, când acționarii împrumutau clubul, retrăgeau banii și după aceea făceau alte împrumuturi”, a spus acesta. 

Andrei Nicolescu: „Datoriile au scăzut cu 1,6 milioane de euro de la venirea noastră”

Întrebat despre bugetul clubului și datoriile achitate de către acționarii lui Dinamo, Nicolescu a spus. 

„Este vorba despre 2 tipuri de cheltuieli. Vorbim de bugetul clubului, care este unul între 5 și 6 milioane, despre plățile făcute din plan, dar și despre cele curente. 

Există un raport, făcut în februarie când am venit noi, iar totalul datoriilor curente, cu cele din plan, a scăzut cu cel puțin 1,6 milioane de euro. 

Restul de plată se va face conform acordului pe care acționarii îl vor avea cu privire la modalitatea și termenele de ieșire din insolvență”, a precizat el. 

Andrei Nicolescu: „Sper că vom închiria Arena Națională pentru meciul cu FCU Craiova”

Administratorul special al lui Dinamo a mai spus că alb-roșii vor să dispute meciul cu FCU Craiova, din runda cu numărul 9 a campionatului, pe Arena Națională. 

„Sper că azi vom semna procesul verbal pentru închirierea Arenei Naționale. Noi am făcut cereri și pentru celelalte meciuri. Vom vedea în funcție de calendar. 

Dar ne dorim ca fanii lui Dinamo să aibă cea mai bună experiență la meci, aceea fiind pe Arena Națională”, a punctat Nicolescu. 

Avem aceleași informații publice legat de demolarea stadionului. Prin noiembrie-decembrie va începe demolarea. Noi am făcut un inventar cu toate bunurile pe care clubul le are la stadion, pentru a merge acolo să le ridicăm.

-Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Eu îmi doresc să facem pași mici, corecți, care să clădească un Dinamo care să se bată la campionat

-Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Eugen Voicu, acționar Dinamo: „Avem un nou acționar, este vorba despre o companie din grupul Renovatio”

Eugen Voicu, acționar majoritar prin firma Red&White, a făcut o scurtă prezentare a noului acționar dinamovist, compania Renovatio. 

„Ambiția și determinarea noastră a rămas la fel. Avem o structură de acționari care s-a format din 4 septembrie. Avem un nou acționar, este vorba de o companie din grupul Renovatio, care are 21% din compania care și-a asumat alături de noi acest proiect. 

Mai sunt acționari cu care discutăm în momentul de față”, a spus Voicu. 

Eugen Voicu: „Nu sunt probleme financiare la Dinamo”

Eugen Voicu asigură că Dinamo nu se confruntă în acest moment cu probleme financiare. 

„Nu sunt probleme financiare la clubul Dinamo. Am plătit acțiunile integral către firma Lotus și l-am răscumpărat pe domnul Claudiu Florică, care a ales să facă un pas în spate în momentul de față”.

Am făcut azi plăți către clubul Dinamo. Se vor achita chiar azi datoriile către creditorii bugetari și către salariați. Lucrurile vor merge înainte, astfel încât Dinamo să nu mai aibă grija insolvenței.

În 24 februarie am dat un comunicat în care am zis 3 lucruri: că ne vom concentra asupra unui nou plan de restructurare al companiei, care a fost aprobat, că vom asigura toate condițiile pentru desfășurarea activității sportive și că vom asigura licențierea clubului”, a precizat Eugen Voicu. 

Eugen Voicu: „E clar că Dinamo trebuie să câștige campionatul”

Acționarul dinamovist este de părere că Dinamo este obligată să câștige campionatul în viitorul nu foarte îndepărtat. „Câinii roșii” au devnit ultima oară campioni la finalul sezonului 2006-2007. 

„E clar că Dinamo trebuie să câștige campionatul. Nu știm când, probabil după reconstrucția stadionului. De aceea am început dialogul cu jucătorii mai vechi care reprezintă parte din istoria clubului, dar și cu spectatorii. Fără fani nu se poate face performanță. 

Această echipă are multe șanse să aducă multă bucurie suporterilor. Echipa nu poate performa atât timp cât clubul este rănit, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Trebuie să marcăm această zi și eu am mare încredere că vom reuși în acest proiect. 

Urmează o perioadă de câteva zile în care vom cristaliza felul în care lucrurile merg la echipă. Vom veni cât mai repede cu un proirct în care să ne asumăm mult mai clar ideile pe care le-am trasat până acum. Ne dorim să ne batem la campionat cât mai repede”, a mai declarat Eugen Voicu. 

Nu se pune problema să fim depunctați dacă nu plătim 1 milion de euo până la 1 octombrie. Domnul Vlad Iacob a spus multe năzbâtii

-Eugen Voicu, acționar Dinamo

Ne propunem să ieșim din insolvență cel mai târziu la finalul sezonului

-Eugen Voicu, acționar Dinamo

Eduard Galan, președinte DDB: „Vreau să mulțumesc suporterului dinamovist”

La conferința de presă a participat și Eduard Galan, președintele programului DDB. 

„Acest simbol arată că munca noastră nu a fost în zadar. Vreau să mulțumesc suporterului dinamovist, membrului DDB, cel care a făcut ca echipa să nu moară. Când cei care au spus că ar trebui să o luăm din liga a patra au venit cu ideea asta, noi ne-am opus. 

Am cumpărat acțiuni în club și am adus peste 3,5 milioane de euro. Pentru prima oară după foarte mulți ani, toți acționarii de azi lucrează în parteneriat.

Asta ne dă speranțe că va urma o perioadă prolifică. Noi ne vom face în continuare datoria de acționari, cele 12 procente pe care le avem. Ultimii ani au fost groaznici, dar mergem spre bine. 

Programul DDB știe nevoile financiare ale clubului și urmărește în permanență ca toate bornele asumate prin protocolul pe care noi l-am făcut să fie închise. Noi dăm informări membrilor noștri, care de fapt sunt cotizanți”, a punctat Eduard Galan. 

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Vreau să le mulțumesc suporterilor care au făcut ca acest moment să fie posibil”

Deespre sprijnul acordat de fani clubului a vorbit și Ovidiu Burcă. Tehnicianul a ținut să le mulțumească fanilor pentru sprijinul pe care aceștia l-au acordat. 

„Vreau să le mulțumesc suporterilor care au făcut ca acest moment să fie posibil. De fiecare dată când am avut prilejul le-am mulțumit. Principalul motiv pentru care am venit la Dinamo a fost faptul că în spatele clubului existau suporterii. 

Mi-am dat seama că, atât timp cât vor fi lângă echipă, acest club nu are cum să moară”, a spus Burcă.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Anul trecut a fost un moment de regenerare al clubului”

Ovidiu Burcă a punctat câteva aspecte despre lucrurile care s-au întâ,plat la Dinamo în ultimul an, din punct de vedere sportiv. 

„Anul trecut a fost un moment de regenerare al clubului, de reconstrucție în jurul lui și în jurul unor altfel de valori, care au fost pierdute în ultimii ani la Dinamo

Din punct de vedere sportiv nu este ușor să faci pașii pe care i-am făcut. Din nimic am reușit să ajungem unde suntem astăzi. Suntem într-un moment în care avem o bază și putem construi o echipă competitivă”, a declarat Ovidiu Burcă. 

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Avem un lot format până la iarnă”

Tehnicianul lui Dinamo a vorbit și despre lotul pe care se va baza până la iarnă. El este de părere că noii jucători trebuie ajutați să se integreze cât mai repede. 

„Cred că, până la iarnă, avem un lot format, au venit destui jucători noi. Avem un lot numeric, valoros, pe care trebuie să-l stabilizăm. Echipa este încă în formare. Nu avem încă o stare de spirit așa cum mi-aș fi dorit eu, dar e normal, până se cunosc jucătorii între ei. 

Trebuie să vedem cum facem să-i integrăm pe cei noi. Până la iarnă trebuie să scoatem maxim din lotul pe care îl avem acum. Atunci vom vedea și cum stăm din punct de vedere financiar. 

Cel mai important lucru acum este însănătoșirea clubului. Dar când lucrurile se vor așeza vom încerca să cerem și noi mai mult, în limita posibilităților. 

Anul trecut a fost foarte greu să aducem jucători. Dar pentru că cei din interior au transmis mesaje pozitive, a fost mai ușor să aducem jucători anul ăsta, la nivel de primă ligă. 

Avem salarii la zi și avem cele mai bune condiții pentru ca jucătorii să performeze”, a mai spus Burcă. 

Știam sistemul Cupei de anul trecut, nu e unul nou. M-am bucurat când am vpzut tragerea la sorți, dar după am văzut că nu jucăm cu FCSB. Aș fi vrut să văd cât am progresat. În meciurile cu adversari valoroși vezi cât ai progresat. Ne vom întâlni cu Craiova (n.r. - FCU), cu Oțelul și cred că va fi o Cupă a României interesantă

-Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO. Rezumat: Dinamo - FCSB 2-1, în Liga de Tineret

Citește și: 

Nicolae Stanciu pleacă de la Wuhan Three Towns și semnează în Arabia Saudită » Va fi antrenat de fostul tehnician de la Dinamo

Gabi Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
creeperno534
creeperno534  •  07 Septembrie 2023, 22:43

Foarte bine!

Vasi86
Vasi86  •  07 Septembrie 2023, 19:43
Postat de dZ372LT pe 07 Septembrie 2023, 12:53

Arde foamea in aia ce au luat TEPE desteptule!! Sunt constient ca cer prea mult de la un ***** cu o **** mica!!

Care-s aia care au luat tepe? te referi cumva la acei jucatori care au pus botul la vrajeala lui cortacero si au sperat ca se imbogatesc din falimentarea lui Dinamo? Nu le mai plange tu de mila ca aia au bani destui, tu trebuie sa muncesti o viata ca sa ai banii lor.

Vasi86
Vasi86  •  07 Septembrie 2023, 19:41

Cativa ani pot insemna si 10-20 de ani.. Puneti mana si investiti daca vreti performanta.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează