FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID 1-1

3 lucruri inedite după derby-ul Dinamo - Rapid: Rednic știa de ce-și ironizează „killer-ul” + Torje și Săpunaru ne fac să ne întoarcem în timp

Torje a înscris un gol de poveste, dar asta n-a fost de ajuns pentru Dinamo / Sursă foto: GSP +10   FOTO
Torje a înscris un gol de poveste, dar asta n-a fost de ajuns pentru Dinamo / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 06:49 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 09:38

Dinamo și Rapid s-au revăzut sâmbătă după o pauză de 6 ani, într-un meci încheiat la egalitate, 1-1. Departe de încrâncenarea de altădată, derby-ul a fost salvat de eurogolurile lui Torje și Carnat. 

Câteva curiozități după duelul din Ștefan cel Mare: la o simplă căutare, GSP a descoperit că omul care i-a „răpit” lui Rednic victoria a mai înscris și în trecut împotriva „Puriului”.

Torje a înscris un nou gol de poveste în fața giuleștenilor, după „bijuteria” din 2010 de la aceeași poartă. În continuare, 3 lucruri inedite după Dinamo - Rapid 1-1.

1. O dată pe an, de fiecare dată contra lui Rednic 😄

Mircea Rednic a scăpat in-extremis prima victorie de la revenirea la Dinamo, iar la final nu și-a putut masca frustrarea la interviuri. Pe un ton ironic, tehnicianul „câinilor” a spus: „Carnat, săracul, dă și el un gol pe an... A dat unul superb acum. Carnat, Cârnat, că nu știu cum i se zice, am auzit ambele variante”. 

Împrumutat de la CFR, Nicolae Carnat a înscris sâmbăta seara primul său gol pentru Rapid, punând capăt unui secete de peste un an. El nu mai înscrise într-un meci oficial din august 2020. 

În cel mai ironic mod posibil, unul dintre ultimele goluri ale lui Carnat s-a consemnat tot într-un meci contra lui Mircea Rednic. Pe 24 iunie 2020, aflat în tricoul lui Sepsi, fotbalistul a punctat în victoria covăsnenilor cu Poli Iași din semifinalele Cupei, scor 5-1. Sepsi n-avut milă de echipa lui Rednic, pe care a eliminat-o în dublă manșă, 8-1 la general.

2. Ne-am întors în timp? Torje, gol la fel ca-n 2010 

Gabi Torje a fost cel mai bun jucător al dinamoviștilor în derby-ul de sâmbătă, mijlocașul reușind totodată cel mai solid meci al său de la revenirea la Dinamo. Iar execuția lui „Torjinho”, cea prin care roș-albii au deschis scorul, a fost una specială, desprinsă parcă din vremuri mult mai plăcute pentru clubul din Ștefan cel Mare. 

Torje a înscris printr-un trasor de excepție de la marginea careului, aducând aminte de eurogolul semnat pe 15 august 2010, la aceeași poartă, când a fost decisiv într-un Dinamo - Rapid 3-2

3 lucruri inedite după derby-ul Dinamo - Rapid: Rednic știa de ce-și ironizează „killer-ul” + Torje și Săpunaru ne fac să ne întoarcem în timp
Trasorul lui Torje din 2010 a rezolvat derby-ul cu Rapid

Poate Torje nu mai e fotbalistul exploziv pe care Udinese plătea 5 milioane de euro în 2011, însă execuțiile nu l-au părăsit în totalitate pe „Pitic”. Chiar dacă a pierdut mingea din care a rezultat golul Rapidului, Torje e unul dintre jucătorii pe care Rednic se va baza în „războiul de gherilă” pentru evitarea retrogradării. 

El chiar e „nemuritor”. Torje îmbrăca tricoul lui Dinamo și în august 2008, când Rapid bifa ultima victorie în fața “câinilor”.

+6 FOTO

3. Supraviețuitorii. 4 jucători au prins și ultimul meci direct 

Trecuseră mai bine de 6 ani de când Bucureștiul nu mai simțise „parfumul” unui Dinamo - Rapid. Pe 11 aprilie 2015, în Sâmbăta Mare, roș-albii se impuneau cu 2-0 pe Arena Națională. Trei fotbaliști prezenți pe teren sâmbăta seara au evoluat și atunci: Cristi Săpunaru, Steliano Filip și Cosmin Matei. Un al patrulea, Virgil Drăghia, a fost rezervă atât în 2015, cât și acum. 

Alte curiozități de atunci: Nicolae Grigore era titular la Dinamo, între timp a fost și antrenorul Rapidului pentru o scurtă perioadă. Daniel Niculae a jucat pentru giuleșteni, acum e președintele echipei. Au mai jucat: Bilinski, Boubacar și Bunoza la Dinamo, Benson, Cmovs, Sapina, Gecov și Meulens la Rapid.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în derby-ul Dinamo - Rapid 1-1

+6 FOTO

VIDEO Iuliu Mureșan, declarații după egalul cu Rapid: „Nu trebuie să dăm vina pe ghinion!”

Citește și alte știri despre derby-ul Dinamo - Rapid 1-1

Mircea Rednic, după Dinamo - Rapid: „Carnat, săracul, dă un gol pe an...” + atac la Bonetti: „Fizic, suntem slabi! Jucătorii aveau 2-7 kg în plus!”

Fază controversată în Dinamo - Rapid: „E penalty clar!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
tororosso
tororosso  •  24 Octombrie 2021, 13:23

Cu doi pensionari exmatriculați de alte cluburi ,iată că au găsit un azil unde să pot așeza devenind oameni de bază . Zmeii de la Rapid au cam terminat cărbunii și cam pufăie spre final iar câinii latră dar nu mușcă .

nicu72
nicu72  •  24 Octombrie 2021, 12:41
Postat de tataika pe 24 Octombrie 2021, 12:30

Foarte slab, ramai la tenis.

Mie mi-a placut articolul. Oricum mult mai placut sa citesc despre sport decat despre divortul Prodancei.

tataika
tataika  •  24 Octombrie 2021, 12:30

Foarte slab, ramai la tenis.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează