FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo riscă retrogradarea » 3 probleme mari pentru „câini” + două scenarii HORROR

Dinamo riscă să retrogradeze pentru prima dată în istorie, după ce 6 jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19.
Dinamo riscă să retrogradeze pentru prima dată în istorie, după ce 6 jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Articol de , - Publicat joi, 16 iulie 2020 11:31 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:17

Dinamo riscă să retrogradeze pentru prima dată în istorie, după ce 6 jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Penultima în Liga 1, Dinamo se confruntă cu probleme tot mai mari chiar în cea mai delicată perioadă din istoria clubului. „Câinii” tremură pentru menținerea în prima ligă și au din ce în ce mai puține șanse să se salveze. Amânarea restanței cu Chindia Târgoviște dă peste cap complet programul Ligii 1, iar Dinamo poate ajunge să joace meciuri o dată la două zile sau, mai rău, să piardă la „masa verde”, având deja de recuperat două partide!

Programul e supraaglomerat

Calendarul competițional este extrem de încărcat, astfel că reprogramarea partidelor reprezintă o misiune aproape imposibilă pentru organizatorii Ligii 1. Finalul sezonului a fost deja decalat pentru ca Dinamo să dispute restanțele cu Chindia și Hermannstadt. În plus, sunt șanse ca și meciul de duminică, tot cu Chindia, să fie amânat! „Câinii” trebuie să fie retestați peste 5 zile, iar partida se poate desfășura numai după primirea rezultatelor.

Sezonul în Liga 1 ar trebui să se încheie pe 6 august, iar barajul pentru menținere/promovare în Liga 1, unul la care Dinamo ar putea evolua, e programat pe 9 și 12 august. Sezonul viitor ar trebui să înceapă pe 19 sau 23 august și e greu de decalat, întrucât urmează meciurile din competițiile europene și partidele echipelor naționale, România urmând să înfrunte Irlanda de Nord pe 4 septembrie. De asemenea, anul competițional 2020/2021 trebuie să se încheie relativ rapid, vara viitoare urmând să aibă loc Campionatul European.

Finala Cupei i-ar încurca

Programul lui Dinamo ar putea fi complicat și mai mult de o decizie favorabilă în „cazul Andrei Vlad”. „Câinii” speră ca FRF să întoarcă rezultatul înregistrat pe teren în manșa tur a semifinalelor Cupei României cu FCSB (0-3) și așteaptă verdictul final în acest caz, care ar putea veni vineri. Calificarea la „masa verde” în finală, programată pe 22 iulie, ar duce la amânarea restanței cu Hermannstadt, care ar trebui să se dispute pe 23 iulie!

Pierd 6 jucători

Chiar dacă meciurile vor fi înghesuite, Gigi Mulțescu va întâmpina mari probleme în a evita retrogradarea, după ce l-a înlocuit pe Adrian Mihalcea. Dinamo are numai 4 puncte în șapte etape disputate în play-out, iar jocul lasă de dorit. În plus, tehnicianul nu se va putea baza pe cel mai bun „11”. Cei șase jucători depistați cu COVID-19 ar putea lipsi de la toate meciurile rămase de disputat, în funcție de evoluția virusului.

Soluții extreme

În momentul de față există două variante pentru a încheia sezonul fără a decala programul:

  • Dinamo joacă din două în două zile - variantă foarte complicată, pentru că ar sufoca programul din play-out;
  • Dinamo pierde la „masa verde” restanțele care nu se pot reprograma - variantă care ar duce mai mult ca sigur la retrogradarea echipei.

Vom încerca să găsim date pentru reprogramare, iar în cel mai rău caz, echipa respectiva va pierde meciul cu 0-3. În niciun caz nu se va întrerupe campionatul
Justin Ștefan

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Oficialul echipei reacționează după apariția cazurilor de COVID-19: „Nici nu vreau să mă gândesc ce urmează”

Riccardo Piscitelli și-a găsit echipă! Unde ajunge portarul fugit de la Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
creeperno
creeperno  •  16 Iulie 2020, 23:16

Asta cu masa verde e prostie mare. Adica clubul n-are nicio vina ca s-au dus prostalaii prin baruri si d-astea si se pierd puncte? Halal regulament facut pentru covrig 19 care omoara putin dar e o unealta perfecta in politica.

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  16 Iulie 2020, 16:52
Postat de popescu222 pe 16 Iulie 2020, 14:25

Ce spectacol trist al naturii dambovitene, cum le curg balele haterilor de bucurie ca poate retrograda Dinamo pentru ca li s-au imbolnavit 6 oameni. Hora bucuriei ca s-au imbolnavit niste oameni.

Nu-i nici o horă si nici o boală, unii sunt pur si simplu pozitivi,dar evident asimptomatici.Hora și bucurie va fi pentru mine dacă zboară e hipa asta de tristă amintire în liga a doua și pînă la a patra....Motivele le-am mai expus,nu le reiau..

babacloanta
babacloanta  •  16 Iulie 2020, 16:19

mari pierderi nu sunt ..in locullui popescu grigore poate juca f bine pustiu Eman ..in locul lui rauta pustiul strechie sau serban ,lazar era rezerva iar fara era oricum rezerva ..se poate juxca linistit meciulde duminica daca testul de azi iesenegativ asat daca vrea frf aica seviiciile care ajuta pe burleanu un fcsb-ist declarat? parca asa se vorbea sca serviciile la pus sef la frf ..acumilajuta sa nu dea 5 milioane .

Vezi toate comentariile (60)
Comentează