FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Simon Zenke, al doilea Gnohere: și bun, și gras » Doar cântarul îl mai oprește!

Simon Zenke Foto: Raed Krishan
Simon Zenke Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 08:44

Simon Zenke, mijlocaș dreapta nigerian, e bun, însă mai are kilograme în plus și Rednic îl presează să slăbească rapid.

  • Corespondență din Turcia

La trei ani și jumătate de la transferul lui Gnohere de la Mons la Dinamo, Rednic a mai adus în România încă un fotbalist și bun, și cam gras! Simon Zenke, pe care directorul sportiv Dănciulescu îl alintă "Simone", era evident supraponderal când a ajuns în Ștefan cel Mare, înainte de sfârșitul lui 2018.

A mai slăbit între timp, dar nu suficient, tot nu a ajuns la greutatea ideală. Și Rednic pune presiune, îi cere să dea jos surplusul cât mai repede. Jocul nigerianului se bazează pe viteză, pe accelerări, deci kilogramele în plus îi afectează prestația. Antrenorul și staff-ul lui cred că africanul ar trebui să mai slăbească două kilograme pentru ca randamentul său să fie optim. 

Zenke a prins șase meciuri la Dinamo anul trecut, dar era departe de forma cea mai bună, din cauza deficitului de pregătire fizică. Arată mult mai bine în amicalele din Turcia, e printre cei mai buni din "legiunea străină" pe care a creat-o Mircea, o formulă în care își mai fac loc doar doi români: căpitanul Nistor și un jucător sub 21 de ani, probabil Ricardo Grigore.

"Zenke e bun, dar trebuie să muncească și mai mult și să mai slăbească un pic. Ar putea deveni un fotbalist important în Liga 1"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Mi-era rușine să i-l prezint lui Negoiță"

Zenke a avut kilograme în plus de la apariția la Dinamo, dar nu a fost chiar ca Gnohere. "Bizonul" era atât de gras încât Rednic a fost aproape să anuleze transferul: "Eu îl știam din Belgia, dar când l-am întîlnit la Rin m-am blocat, mă gândeam dacă să mai intru cu el în biroul lui Negoiță!". Afacerea s-a dovedit una excelentă. Gnohere a slăbit, a marcat 17 goluri pentru Dinamo și a mai dat 31 la Steaua, o statistică extrasă doar din partidele disputate în campionat.

Gnohere, la unul dintre primele meciuri oficiale la Dinamo

24de meciuri a jucat Zenke la Tubize, în sezonul trecut din liga a doua belgiană. A marcat un singur gol

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
gazistu
gazistu  •  24 Ianuarie 2019, 16:27

il cumpara gigi daca face 2-3 curse pe marginea terenului.... la gigi impornatnt este sa te vada ca te stradui, ca-ti dai viata, ca alegi si faci presiing, mai putin cum joci!

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  24 Ianuarie 2019, 15:34
Postat de comedy.central pe 24 Ianuarie 2019, 14:42

Fcsb este fosta chiriasa la Steaua !! , este ca si cum ai inchria o taraba la Obor apoi te lauzi ca piata Obor este a ta !! Sau esti nascut in Bacau si stai cu chirie in Bucuresti ( precum star buc ) si te lauzi ca esti bucurestean din Berlin sau NY

si totusi toata lumea numeste *** din liga 4 csa .. nu steaua ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

comedy.central
comedy.central  •  24 Ianuarie 2019, 14:44
Postat de comedy.central pe 24 Ianuarie 2019, 14:42

fc5b-penalty e aceeasi echipa cu steaua???

Cica e p trupă de guvizi!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează