FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

VIDEO Florin Răducioiu, anunț despre stadionul lui Dinamo înainte de derby-ul cu FCSB: „Astea sunt informațiile mele”

Stadionul lui Dinamo ar putea găzdui azi ultimul Dinamo – FCSB // foto: GSP
Stadionul lui Dinamo ar putea găzdui azi ultimul Dinamo – FCSB // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 08:50 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 10:00

Dinamo și FCSB se întâlnesc azi în ceea ce poate fi ultimul Derby de România care se joacă pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

  • Dinamo - FCSB se joacă de la ora 20:00,. Duelul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom Sport 1 și Digi Sport 1.

În conferința premergătoare partidei, Florin Răducioiu, directorul sportiv al lui Dinamo, a prefațat meciul cu FCSB și a vorbit și despre situația stadionului.

Oficialul „câinilor” spune că, din informațiile sale, arena se va demola la finalul acestui sezon, astfel că acesta va fi ultimul Dinamo – FCSB găzduit de actualul stadion.

Fază amuzantă în conferința lui Stoican: „Virează la dreapta” » Ce spune despre derby-ul cu FCSB + răspuns pentru MM Stoica
DINAMO - FCSB
Fază amuzantă în conferința lui Stoican: „Virează la dreapta” » Ce spune despre derby-ul cu FCSB + răspuns pentru MM Stoica

VIDEO Florin Răducioiu, anunț despre stadionul lui Dinamo înainte de derby-ul cu FCSB

„E ultimul meci pe acest stadion. Eu cred că se va face un alt stadion. Așa am auzit. Așa am informații. Cred că se va face un alt stadion.

Îl consider în continuare derby-ul României, în ciuda poziției noastre din clasament. Sunt sigur că băieții noștri vor să-și ia revanșa după meciul din tur. Dorim să câștigăm acest meci. Avem nevoie de puncte. Mă aștept la un meci frumos”, a declarat Florin Răducioiu la conferința de presă.

Actualul stadion Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.

CNI anunță etapele rămase până la începerea demolării vechii arene a lui Dinamo

La începutul lunii Ianuarie, CNI a transmis într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor că „a fost reziliat contractul încheiat pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului, iar la momentul actual se fac demersuri din punct de vedere juridic în vederea semnării protocolului și predarea amplasamentului pentru către CNI SA”.

Florin Răducioiu, anunț despre stadionul lui Dinamo înainte de derby-ul cu FCSB: „Astea sunt informațiile mele”

Proiectul «Stadion nou pentru CS Dinamo București» a fost lansat în anul 2017, cu intenția de a fi construit în zona actualului stadion central. Ulterior, din cauza problemelor juridice invocate de CNI în calitate de investitor, proiectul a fost relocat, fiind identificată ca posibilă suprafață a realizării acestuia zona velodromului din Complexul Sportiv Dinamo.

După parcurgerea unor etape din calendarul premergător construcției propriu-zise, proiectul s-a blocat din motive obiective (unul dintre ele fiind atacarea în instanță, de persoane care locuiesc în vecinătatea Complexului Sportiv Dinamo, a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București prin care a fost aprobat PUZ-ul).

Proiectul a rămas însă pe lista de priorități a conducerii CS Dinamo, astfel că în acest an s-a revenit la intenția de construire pe amplasamentul actualului stadion central, decizie facilitată și de soluționarea problemelor juridice care au grevat inițial realizarea investiției pe locul acestuia. Drept urmare, CS Dinamo a fost nevoită să reia întregul proces de avizare a documentelor premergătoare finalizării proiectului 
– CS Dinamo

Totul despre noul stadion Dinamo

Viitoarea arenă va fi ridicată pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo. Varianta „Velodrom” era de rezervă și au fost piedici de la bun început. Vecinii aflați în zona „Velodromului” din Ștefan cel Mare au deschis acțiuni în instanță, în momentul când s-a pus problema construirii noii arene acolo, reclamând diverse lucruri.

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri. CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren

Citește și: 

Omul pe care mizează Gigi Becali și Mihai Stoica revine chiar în derby-ul cu Dinamo: „Azi s-a antrenat cu echipa”

Apelul dinamoviștilor înainte de derby: „E pentru prima oară în istoria clubului când miza e salvarea de la retrogradare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
creeperno115
creeperno115  •  30 Ianuarie 2022, 22:47

Sa se faca odata!

1745flo
1745flo  •  30 Ianuarie 2022, 13:28

Forza Dinamo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează