FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a anunțat primul transfer al anului: fundaș central cu o cotă de 1,8 milioane!

Darko Velkovski
Darko Velkovski

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 19:53 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 21:27

Dinamo a făcut prima mutare în 2024: fundașul central nord-macedonean Darko Velkovski, cu o cotă de 1,8 milioane pe site-ul Transfermarkt. Poate evolua și ca mijlocaș defensiv

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache vor fi prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Liga 1

Jucătorul a fost anunțat pe pagina de Facebook a clubului cu un mesaj simplu: „Bine ai venit!”. 

Noul stoper al „câinilor” este internațional nord-macedonean de seniori, cu 48 de meciuri și 3 goluri pentru naționala țării lui. A trecut pe la toate loturile de juniori, U17, U18, U19, U20 și U21 ale țării. A debutat în mai 2014 într-un meci amical contra Camerunului și a îmbrăcat ultima dată tricoul naționalei în iunie 2023, în eșecul usturător cu Anglia din preliminariile EURO, scor 0-7.

Stoperul de 28 de ani și 1,88m are 3 titluri, 2 cu Vardar Skopje și unul cu Rabotnicki, cu care mai are și două Cupe ale Macedoniei. El a mai evoluat în Croația, la Rijeka, cu care are 2 Cupe câștigate. 

Vine la Dinamo din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Al Ittifaq, în august 2023. Ulterior s-a antrenat cu Rabotnicki și a fost în discuții cu mai multe echipe, dar nu s-a concretizat nimic. 

Dinamo a anunțat primul transfer al anului: fundaș central cu o cotă de 1,8 milioane!
Darko Velkovski la naționala Macedoniei de Nord

Darko Velkovski a dat probe la Benfica

În decembrie, publicația indiană KhelNow l-a inclus pe Darko Velkovski într-un top al celor mai buni 11 jucători care intră în mercato din ianuarie liberi de contract. Pe listă mai apar nume precum David de Gea, Jesse Lingard, Santi Mina și Roberto Soriano.

În 2013, când Darko avea vârsta de 17 ani, de serviciile sale a fost interesat un club important din fotbalul european, Benfica. Nord-macedoneanul a și mers la Lisabona în probe, însă nu a primit un contract, revenind în țara natală, la Rabotnicki.

Dinamo are în lot în acest moment alți 4 fundași centrali: Răzvan Patriche, Lucas Alves, Josue Homawoo și Ricardo Grigore. Și Quentin Bena, închizător de meserie, poate evolua pe acest post.

CV Darko Velkovski și imagini din cariera noului dinamovist

Data și locul nașterii: 23.06.1995, Skopje 

2011-2015 Rabotnički (Macedonia de Nord) - un titlu și două Cupe
2015-2018 Vardar (Macedonia de Nord) - două titluri
2018-2022 Rijeka (Croația) - două Cupe
2022-2023 Al-Ettifaq (Arabia Saudită)

2014 - Prima convocare la naționala Macedoniei de Nord, pentru care a înscris de 3 ori (cu Kosovo, Islanda și Liechtenstein), în 48 de meciuri

VIDEO Kopic, anunț clar despre postul pe care Dinamo a avut probleme în 2023: „Nu există nici un motiv pentru a aduce un alt jucător pe acea poziție”

Cei 3 jucători pe care Barcelona îi oferă pentru fostul dinamovist Aleix Garcia
LA LIGA
Cei 3 jucători pe care Barcelona îi oferă pentru fostul dinamovist Aleix Garcia
Răzvan Zăvăleanu despre declarațiile lui Zeljko Kopic: „E greu să se contrazică cu mine, mă surprinde!”. Ce spune despre transferuri
dinamo
Răzvan Zăvăleanu despre declarațiile lui Zeljko Kopic: „E greu să se contrazică cu mine, mă surprinde!”. Ce spune despre transferuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
brentford
brentford  •  04 Ianuarie 2024, 13:25
Postat de istet10 pe 04 Ianuarie 2024, 12:33

Scuze. Lasand la o parte aprecierea despre Patriche, care tanar nu a fost un jucator grozav, mai apoi ma refeream la noul fundas adus.

Patriche nu a fost mare jucator,dar inaintind in varsta a capatat experienta si maturitate in joc. Dar,repet,jucator bun pentru lotul lui Dinamo sau alte echipe de coada clasamentului. Despre noul jucator nu am ce sa zic momentan,CV-ul este bun,baiatul arata bine ca fizic dupa 6 luni de pauza,nu este supraponderal,vedem daca poate fi integrat pana la meciurile de playout. Fiind in insolventa,Dinamo nu poate plati pentru a transfera jucatori,poate aduce doar jucatori liberi de contract si trebuie sa plateasca salariile la zi.

istet10
istet10  •  04 Ianuarie 2024, 12:33
Postat de brentford pe 04 Ianuarie 2024, 00:31

Din contra,Patriche a fost foarte bun,constant,a tinut apararea… A fost accidentat si nu ma da randamentul de acum jumatate de an,dar pentru Dinamo o fost foarte bun in Liga 2 si in meciurile din SuperMamaLiga pana sa se accidenteze…comparativ cu restul jucatorilor de la Dinamo,evident.

Scuze. Lasand la o parte aprecierea despre Patriche, care tanar nu a fost un jucator grozav, mai apoi ma refeream la noul fundas adus.

mirstelistu
mirstelistu  •  04 Ianuarie 2024, 10:57

Asta sigur e ceea ce trebuie de vine liber si mai vine si la dinamo, iar aducem supergloabe si mai vrem fotbal

Vezi toate comentariile (36)
Comentează