FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a anunțat decizia

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo

Articol de , - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 13:19 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 18:08

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a aprobat astăzi Planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar al clubului. 

Decizia în privința Planului de reorganizare de la Dinamo, amânată inițial, a venit în cele din urmă. Clubul a fost înștiințat că Planul a fost aprobat de judecătorul sindic, decizia urmând a fi publicată oficial în cel mai scurt timp. 

„Planul este confirmat, am primit decizia de la Tribunal”, a transmis Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, pentru GSP.ro. 

Din informațiile GSP, judecătorul sindic a mai avut nevoie de o săptămână pentru a aproba planul de reorganizare pentru a mai verifica niște documente. „A vrut să sufle și în iaurt după problemele apărute la precedenta insolvență prin care a mai trecut Dinamo”, au explicat sursele GSP.

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a anunțat decizia
Decizia tribunalului

După o perioadă încărcată, atât din punctul de vedere al muncii depuse de echipa RTZ, dar şi din punct de vedere emoțional - pentru că e frumos, dar te şi încarcă de responsabilitate faptul că simți în spatele tău mii de suporteri dinamovişti - astăzi a fost confirmat de către Judecătorul sindic Planul de reorganizare al Dinamo 1948. Ne simţim fericiţi când munca noastră este recompensată cu astfel de momente, şi așteptăm cu nerăbdare ca succesul nostru de astăzi sa fie dublat de cel al “câinilor” de pe terenul de joc. Mulţumim tuturor celor care ne susțin! Forza Dinamo!
RTZ & Partners, administrator judiciar

Dinamo a scăpat de depunctare! Tribunalul București a anunțat decizia

Dinamo risca depunctarea

Pe 8 noiembrie, clubul din „Ștefan cel Mare”, aflat în insolvență din cauza datoriilor, a supus la vot planul de reorganizare, iar acesta a fost aprobat de creditori.

Dacă planul de reorganizare nu ar fi fost validat în instanță până la finalul lunii noiembrie, Dinamo ar fi fost depunctată cu 9 puncte, din cauza datoriilor către angajați, către Fisc și către alte cluburi. Asta i-ar fi adus pe alb-roșii într-o situație deplorabilă din punct de vedere sportiv, întrucât ei au adunat doar 8 puncte în acest sezon. 

Plan SF la Dinamo: Zăvăleanu promite venituri de 20 de milioane €!

La începutul lunii noiembrie, Gazeta Sporturilor prezenta în detaliu planul de reorganizare pregătit de Dinamo.

Astfel, firma ce se ocupă de reorganizarea clubului propune achitarea sumelor restante în procent de 100%, dar fără să plătească nimic în primul an. Fotbaliștii care s-au înscris la masa credală să intre în posesia creanțelor abia din anul 3. În plus, administratorul judiciar susține aprobarea planului anticipând că veniturile, pe următorii 3 ani, vor fi cu 60% mai mari față de precedenții 3.

Da, planul de reabilitare prevede achitarea tutor creanțelor, E o strategie. Exista posibiltatea să plătim mai puțin, dar nu am vrut să riscăm să nu primim licența

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

De fapt, estimările de venituri pe care firma lui Zăvăleanu le-a introdus în plan, cu speranța că acesta va fi votat, sunt departe de realitățile pe care clubul le traversează. Sunt anunțate încasări de aproape 100 de milioane de lei în următorii 3 ani. Ceea ce înseamnă 20 de milioane de euro. Se prezintă și defalcat de unde ar proveni marea majoritate a acestor sume:

  • aproape 3,9 milioane de euro din drepturi TV
  • în jur de 3,9 milioane de euro din publicitate
  • 3 milioane de euro din vânzarea jucătorilor
  • aportul acționarilor ar aduce peste 8 milioane de euro
  • restul ar fi reprezentat de bilete și alte venituri

Suma de 20 de milioane de euro, pentru următorii 3 ani, ar însemna ca Dinamo aproape să explodeze din perspectiva veniturilor, raportat la ce s-a petrecut în precedenții 3 ani.

VIDEO » Dinamo vinde scobitori pe site-ul DDB

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Rednic sare în apărarea fotbalistului făcut praf de suporterii lui Dinamo: „Toți specialiștii îl judecă. Vina e a mea!”

Mircea Rednic explică ce le-a cerut jucătorilor lui Dinamo: „Nu mă interesează spectacolul, vreau cele 3 puncte” + „Mi-aș dori un jucător ca Tamaș”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
creeperno115
creeperno115  •  22 Noiembrie 2021, 22:47

Bravo zavaleanu!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  22 Noiembrie 2021, 21:18
Postat de bjk86 pe 22 Noiembrie 2021, 19:41

Dumnezeu sa te auda, sa fie omenie :)) Cum puteti ma vorbi de omenii la Dinamo cand voi sunteti experti la asa ceva? ultima omenie a voastra a fost aseara =))

Hai LAS-O!!! E o reactie de FRUSTRARE? Nu-i asa?

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  22 Noiembrie 2021, 21:16

Degeaba comentati... Judecatorii au constatat ca e cel mai bun plan din istoria falimentului si ca va fi publicat si propus pentru premiul 1 nobel pentru ca pune la indemana tuturor managerilor din fotbalul mondial mecanismul perfect prin care un club poate fi furat si spoliat pe vecie si nu de catre un singur om ci de o intreaga HAITA + o gasca de generali si colonei!!! Mai rar asa ceva! Nu s-a vazut in istorie! Deci... CIOCU MIC!!! Trec randuri, randuri... creditorii!!!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează