FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum încearcă Pablo Cortacero să aburească DDB: un document prin care ar împrumuta 1,5 milioane de euro pentru Dinamo de la o companie londoneză cu un capital social de 3 lire sterline!

Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo +1   FOTO
Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 08:05 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 11:47

Nebunia de la Dinamo e intrată pe o spirală halucinantă, iar un nou document pune gaz pe foc în debandada din Ștefan cel Mare. Clubul trebuie să plătească până pe 30 noiembrie datoriile la zi, circa 164.000 de euro, pentru a evita pierderea a 6 puncte, Cortacero forțează mărirea de capital cu 5 milioane de euro, dar nimeni în „Groapă” nu mai crede balivernele ibericilor.

  • Ibericii au prezentat board-ului DDB un act fără valoare bancară, prin care societatea Logaro Capital Ltd., cu sediul în capitala Angliei și cu trei spanioli acționari cu câte o liră sterlină, se angajează că va vira până pe 2 decembrie un avans de 1,5 milioane de euro în beneficiul lui Dinamo, în baza unui contract secret încheiat cu o companie imobiliară a lui Don Pablo!
  • Societatea a fost înființată în 2019 și are sediul la o locație din Londra, unde funcționează birouri pentru meetinguri și spații de co-working, adresă alternativă folosită de multe companii trișoare, închise în ultimii ani de fiscul britanic pentru implicare în escrocherii financiare.
  • Banii ar trebui să intre azi pentru a fi utili raportat la datoria de 164.000 de euro, pe care Dinamo e obligată să-i achite până pe 30 noiembrie, zi liberă, spre a evita pierderea a 6 puncte.

Ultimul act apărut pe circuit arată ca o nouă posibilă manevră pentru a mai trage de timp și indică faptul că Don Pablo intenționează să apeleze la un împrumut pe o filieră bizară pentru operațiunile promise în sfârșitul anului.

Societate de management financiar condusă de trei directori iberici

Concret, prin surse din club, Gazeta a intrat în posesia unei adrese emise pe 25 noiembrie de compania Logaro Capital Ltd, prin care i se confirmă lui Cortacero că, în baza unui contract semnat în 19 octombrie cu o societate a sa, NL Albolut SL (imobiliare), urmează să încaseze în interval de 5 zile un avans de 1,5 milioane de euro pentru preconizata creștere de capital. Totalul nu e precizat, rămâne doar presupunerea că ar putea fi vorba despre cele 5 milioane de euro destinate operațiunii.

EXCLUSIV Cum încearcă Pablo Cortacero să aburească DDB: un document prin care ar împrumuta 1,5 milioane de euro pentru Dinamo de la o companie londoneză cu un capital social de 3 lire sterline!

Conform portalului find-and-update.company-information.service.gov.uk, o bază de date comerciale a autorităților britanice, Logaro Capital Ltd. e o societate de management și consultanță financiară cu sediul la Londra, 20-22, Wenlock Road, N17GU, înființată pe 15 mai 2019, având la pornire un capital social de 3 lire sterline!

Acționari sunt trei spanioli: Javier Garcia Bienzobas, Ruben Lopez Diaz și Juan Rodriguez Chacon. Toți trei sunt prezentați cu titlu de director și dețin câte o acțiune valorând o liră sterlină! În Spania, Bienzobas apare pe site-urile de specialitate cu multiple societăți în imobiliare și activ în zona Navarra, la granița cu Franța.

Firmă Londra, LOGARO CAPITA... by Gazeta Sporturilor

Adrese-alternativă pentru a masca adevăratele sedii

Londra, 20-22, Wenlock Road, N17GU este o adresă la care se pot înregistra firme pentru a-și stabili sedii virtuale, ceea ce le ajută să-și mascheze adevăratele locații de acțiune. Adresele sunt trecute într-un registru public, devin disponibile spre a fi găsite de orice cetățean, motiv pentru care mulți afaceriști preferă sedii alternative pentru a nu se ști exact de unde activează. 

În martie 2016, pe pagina de internet a Guvernului britanic apărea un comunicat de presă în care se anunța că Înalta Curte a închis șase companii-fantomă, implicate în mecanisme ilegale de afaceri, cu cifre rulate de peste 13 milioane de lire sterline.

Rețeta de pe Wenlock Road: „Creșteri dramatice de capital, conturi false, active umflate”

„Ancheta a arătat cum cele șase companii aveau caracteristici comune, cum ar fi creșteri inexplicabile și dramatice ale capitalului social, numirea unor administratori fictivi, furt de identitate, depunerea de conturi false, raportarea eronată de active semnificative, crearea de site-uri web cu conținut preluat de obicei de pe alte portaluri autentice, toate pentru a da impresia unei afaceri de bună-credință”, era una dintre explicațiile legate de subiect.

Ei bine, două dintre firmele respective aveau sediul exact pe 20-22, Wenlock Road, N17GU, Londra, o clădire cu spații de meeting și co-working, acolo unde e înregistrată de un an și jumătate și Logaro Capital Ltd., compania de la care Cortacero pretinde că va împrumuta banii pentru mărirea de capital de la Dinamo.

Episoade similare cu grupuri de firme lichidate pentru înșelătorii masive au apărut însă aproape anual, iar 20-22, Wenlock Road, N17GU, Londra e una dintre adresele favorite ale societăților trișoare.

Act pompos pentru o nouă păcăleală?

Documentul a fost prezentat deja de conducerea lui Dinamo și către DDB, numai că hârtia n-a făcut decât să adâncească lipsa de încredere, fiindcă nu are nicio putere bancară și nu prezintă, de fapt, niciun fel de garanții că banii vor fi într-adevăr livrați. E numai o simplă comunicare între două entități comerciale, care evocă un contract necunoscut, iar în spate se află o companie stranie, gestionată cu metode administrative ascunse de conaționali ai lui Cortacero.

Așa cum cititorul GSP Horia Baciu a remarcat în secțiunea de comentarii, data emiterii documentului este 25 noiembrie 2019! O greșeală de redactare care, cuplată cu pocirea numelui lui Dinamo („S.C. Dynamo Bucaresti 1948 S.A.”), adâncește senzația de amatorism care înconjoară atât documentul, cât și demersurile lui Pablo Cortacero.

De altfel, printr-un mesaj postat joi, 26 noiembrie, pe pagina de facebook, membrii PCH au scris că „ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că săptămâna viitoare vor intra 1,5 milioane de euro. Domnul șahist (n.r. președintele Dorin Șerdean) crede că ne face să schimbăm pionul pe regină”. 

Este vorba fix despre actul de la Logaro Capital Ltd., invocat de DDB în contextul în care conducerea lui Dinamo a refuzat un împrumut dinspre fani. Ei ceruseră ca banii să fie garantați cu un gaj pe acțiuni, propunere respinsă de șefii roș-albilor.

Azi ar trebui închise sau reeșalonate datoriile la Dinamo

Oricum, chiar dacă grămezile de euro ar veni în mod magic în interiorul perioadei precizate în document, adică 2 decembrie (5 zile lucrătoare de la emiterea adresei, 25 noiembrie), ar fi inutil să intre chiar în ultima zi, fiindcă s-ar depăși termenul de 30 noiembrie pentru plățile obligatorii către salariați și alte cluburi.

De fapt, Dinamo ar trebui să închidă chiar de vineri, 27 noiembrie, datoriile fierbinți, pentru că urmează zilele de week-end și liberele legale de Sf. Andrei (30 noiembrie) și Ziua Națională (1 decembrie), când băncile sunt închise și nu se poate opera nicio tranzacție.

Firmă Londra, LOGARO CAPITA... by Gazeta Sporturilor

Nu sunt genul care să renunț la greu, dacă aș fi un laș, ar fi fost foarte ușor, m-am simțit și eu păcălit din mai multe puncte de vedere - Cosmin Contra, antrenor Dinamo, 8 noiembrie

E ridicol să afirmi că noi suntem amatori, dar voi păcăliți lumea încontinuu! Nu poți să mai ai încredere în cineva care te minte de 7-8 ori. Am tăcut atât timp, nu se mai poate! Opriți-vă! Respectați-ne! Au venit niște oameni care s-au declarat profesioniști, ne-au umplut capul cu proiecte pompoase, dar n-au cinci bani în buzunar? - Gheorghe Mihali, antrenor Academie Dinamo

VIDEO. Radu Birlică, director de marketing la Dinamo: „Dacă intrăm în insolvență, ne așteaptă falimentul!”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Scandal la antrenamentul lui Dinamo! Fostul medic al echipei a fost alungat după ce venise să îi acorde asistență lui Ehmann + reacția oficială a clubului

Premieră la Dinamo! „Câinii roșii” au prima asigurată dacă bat Viitorul în Cupă » Cine vine cu banii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
mattteo
mattteo  •  28 Noiembrie 2020, 00:51
Postat de Sorin Sfetcovici pe 27 Noiembrie 2020, 12:40

Ce echipa lea facut Copos lui Rapid. Lucescu antrenor, stefan nanu, ionel ganea, daniel pancu, danut lupu, marius maldarasanu, mircea rednic, sergiu radu, marius sumudica, bogdan lobont, adrian iencsi, daniel stanciu, Ovidiu sabau. In 1999. Ei veneau cu sicriul la stadion. Isi merita soarta Rapid dar si Dinamo. Forza steaua forza fcsb, sa se duca.... Talpan

De ce isi merita soarta Dinamo?? A gonit vreun patron serios, care nu a furat-o?????

1015875588881982
Georgel Georgica  •  27 Noiembrie 2020, 20:24

Se vede de la o posta ca docimentul prezentat este o noua lucratura marca Corta0. one million five hundred = 1.000.500 £ nicidecum 1.500.000 "hence another problem" Au pierdut "thousand" la redactarea repezita....oameni seriosi nu gluma ;)))

cipy7
cipy7  •  27 Noiembrie 2020, 18:52

Deci Contacero tot trimitea bani la S.C. Dynamo Bucaresti 1986 S.A.. Deaia n-au ajuns banii in club nici acum desi el ii trimite saptamanal... :))))

Vezi toate comentariile (94)
Comentează