FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Dinu Todoran: „Atenție! Ca să fii antrenor la Steaua trebuie să fii foarte bine pregătit”. Despre cine spune „ Cu el s-a creat o familie la Steaua!”

Dinu Todoran
Dinu Todoran

Articol de , , - Publicat joi, 29 decembrie 2022 08:43 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 20:25

Dinu Todoran nu regretă niciun moment că a ales să semneze cu FCSB deși nu avea experiență ca „principal” şi e fericit că Pintilii a rămas să conducă acum echipa. 

Dică, pus să comenteze ipoteza lui Pițurcă: „Nu există! De asta am venit eu la FCSB” » Dan Udrea a intervenit și l-a „închis”
FCSB
Dică, pus să comenteze ipoteza lui Pițurcă: „Nu există! De asta am venit eu la FCSB” » Dan Udrea a intervenit și l-a „închis”

Pe 21 mai 2021, Dinu Todoran era la mănăstire și asta l-a convins pe Gigi Becali că merită să fie noul antrenor al FCSB. Doar că fostul mijlocaș, campion al României cu Urziceni, a rezistat doar șapte meciuri, cinci în Liga 1, două în Europa.

Înfrângerea cu nou-promovata Rapid, în acel moment, l-a făcut pe patron să-l demită. Acum, Todoran (44 de ani) e antrenor la echipa a doua a Voluntariului și nu regretă absolut deloc decizia de a merge la FCSB, iar zilele acestea a participat la un turneu amical de fotbal în sală la Brașov.

VIDEO. Dinu Todoran despre experiența de la FCSB: „Nu regret că am mers acolo”. Cum vede mandatul lui Mihai Pintilii

Dinu Todoran: „Fotbalul e din pasiune"

- Domnule Todoran, picioarele vă ascultă bine și reușiți și goluri spectaculoase.
- Fotbalul merge la orice vârstă atât timp cât ai pasiune. Fotbalul e din pasiune, în general. Mă bucur că particip la acest turneu și că m-am întâlnit cu foști colegi. Cu alții încă n-am apucat să joc, dar mă uit la cum arată Adrian Ilie, chiar e un exemplu pentru noi. E o mișcare foarte bine venită.

- Oricum v-ați lăsat târziu, fotbalul nu se uită.
- Așa este, vedem și acum în Liga 1 jucători precum Gabi Tamaș sau Cristi Săpunaru care au vârste înaintate și care se descurcă excelent. Eu cred că și Cernat, dacă se apucă, încă mai poate! Ne-am lăsat de ceva vreme, dar încă avem viață sportivă.

- De când erați fotbalist ați visat să ajungeți antrenor.
- Și mă bucur că am ales această meserie. Pentru mine a fost cu bune și cu rele, dar mereu avem de învățat. Oricum, e clar că în continuare o să mă axez pe antrenorat.

Dinu Todoran: „La Steaua trebuie să fii foarte bine pregătit"

- Dând timpul înapoi, credeți că v-ați grăbit când ați acceptat oferta lui Gigi Becali?
- Nu m-am grăbit deloc pentru că la Steaua orice antrenor își dorește să meargă! A fost o experiență plăcută și-am învățat foarte mult din acea perioadă. Dar, atenție!, ca să fii antrenor la Steaua trebuie să fii foarte bine pregătit.

- Și dumneavoastră ați fost?
- Oamenii care au fost lângă mine m-au ajutat foarte mult.

- Cum vedeți experiența de acolo?
- Tot ce am trăit acolo m-a ajutat. De la metodele de antrenament, condițiile pe care le-am avut, suporterii, chiar și presiunea din partea presei, care a fost una foarte mare. A fost o plăcere să antrenez Steaua și pe acei jucători.

- Cum credeți că vă privește lumea acum, după perioada FCSB?
- Nu știu! E părerea fiecăruia... Oamenii ar trebui să înțeleagă că Steaua este un club mare.

4.500 de euro pe lunăa fost salariul pe care Dinu Todoran l-a primit la FCSB

Dinu Todoran: „Mă bucur pentru nașul meu, Măldărășanu"

- Vă surprinde cum arată clasamentul din Liga 1 la final de 2022?
- Mă surprinde evoluția lui Hermannstadt, dar mă bucur foarte mult fiindcă acolo este nașul meu, Măldărășanu. Mă bucur pentru el și pentru Hermannstadt. Are jucători care în altă parte n-au făcut treabă, jucători care au evoluat inclusiv în Liga 2, și e normal să fie o surpriză. Dar în acest moment o singură echipă îmi doresc neapărat în play-off, FC Voluntari.

- Cum poate un antrenor să facă minuni cu atât de multe probleme pe cap? Așa cum a fost la Sibiu.
- Măldă a avut momente grele, dar acum și-au primit banii atât jucătorii, cât și staff-ul. Marele avantaj este că de acum încolo ei vor juca acasă și vedeți câtă lume a venit la primul meci. Sunt o surpriză plăcută a campionatului.

- Dumneavoastră ce faceți acum, nu aveți nicio ofertă, nicio discuție?
- Eu sunt antrenor la echipa a doua a celor de la Voluntari, unde am copii foarte buni, care au mai fost și la prima echipă. Am o relație foarte bună cu Ciobi și ne axăm pe copii și juniori. Avem 600 de copii, iar domnul primar ne-a creat toate condițiile.

Dinu Todoran: „Pentru mine FCSB este Steaua"

- Situația de la FCSB din acest moment cum vi se pare?
- Un lucru bun pentru FCSB este că Pintilii a acceptat să fie alături de echipă. El a fost un jucător foarte bun al Stelei, iar acum e un antrenor foarte preocupat. Știe grupul, iar rezultatele nu sunt deloc întâmplătoare. Cu el s-a creat o familie la Steaua!

- Dumneavoastră n-ați avut un grup ca acum? La fel de unit.
- Și eu am avut un grup, jucători cu personalitate, care făceau diferența. Uite, de exemplu, Florinel Coman este un jucător pe care eu îl plac foarte mult și care face diferența. De astfel de jucători trebuie să avem grijă pentru că ducem lipsă la Liga 1. Lui îi trebuie minute mai multe.

- Ați spus Steaua pe toată durata interviului. FCSB este Steaua pentru dumneavoastră?
- Eu am mai zis-o! Pentru mine FCSB este Steaua. Eu am crescut cu Steaua, alții au crescut cu CSA, când jucau Lăcătuș și Ilie Dumitrescu. Fiecare are o părere și nu trebuie să ne certăm între noi. Pentru mine această echipă este Steaua. 

Îmi doresc foarte mult ca Farul să câștige campionatul. Cele mai frumoase momente din cariera mea de fotbalist au fost la Constanța, chiar dacă am câștigat titlul de campion cu Unirea Urziceni și am jucat în cupele europene. Vreau să se facă un nou stadion acolo, pentru că abia de atunci o să aibă un cuvânt de spus în fotbalul românesc.

- Dinu Todoran, antrenor

Dinu Todoran era dinamovist pursânge!

Dinu Todoran a dezvăluit, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor din urmă cu câţiva ani, echipa cu care a simpatizat toată viaţa. „Eu sunt dinamovist de când mă ştiu. Îmi pare rău că n-am jucat deloc la Dinamo. Şi îmi pare rău şi că n-am jucat în Giuleşti, pentru Rapid. Dacă nu era Dan Leasă, un rapidist adevărat, nu cred că aş fi venit niciodată la Voluntari", spunea Todoran, atunci jucător activ la echipa ilfoveană. 

326 de meciuri și 43 de goluriare fostul mijlocaș în Liga 1, acesta jucând pentru Petrolul, Astra Ploiești, Farul Constanța, Unirea Urziceni, Victoria Brănești și FC Voluntari

Citește și:

„Mi se pare gras!” » Bogdan Stelea, surprins de imaginile cu Tamaș de la Brașov

„Ați putea lucra cu Gigi Becali?” » Răspunsul unuia dintre antrenorii apreciați din noul val: „Nu cred că s-a schimbat, iar rezultatele se văd”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
forumeer
forumeer  •  30 Decembrie 2022, 14:32

Mai bine l-ar intreba pe Oprita cum e sa fii antrenor la Steaua, fecesebisto-dinamovisto-rapidistul asta de Dodoran n-o sa aiba vreodata ocazia sa afle. A fost doar un *** in trecere pe la clona infiintata in 2003, Zecesebeaua.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează