FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV VIDEO Laszlo Dioszegi acuză o mișcare anti-Sepsi în Europa: „Boii trag la cei bogați”

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 09:30

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a explicat pentru GSP.ro de ce echipa lui a avut o cădere în timpul sezonului, reclamând arbitrajul din cupele europene. Totodată, conducătorul covăsnenilor a făcut o radiografie rece luptei din Superliga, atât pentru titlu și play-off, cât și pentru evitarea retrogradării

Sepsi este câștigătoarea ultimelor două Cupe și Supercupe pe plan intern. La finalul verii, după ce a demarat în trombă în campionat în prealabil, covăsnenii au avut parte de un arbitraj scandalos în returul din Norvegia, cu Bodo Glimt (2-3, după prelungiri), după remiza, 2-2, de la Sfântu Gheorghe.

Laszlo Dioszegi, supărat de o decizie a arbitrilor pe plan european: „De ce să nu-i dăm lui Gelu ce e al lui Gelu?!"

- Domnule Dioszegi, ce speranțe aveți pentru 2024 în fotbal?
- Speranțele sunt destul de mari. Am bifat și eu ultimele trei zile din Antalya, antrenamente și ultimul amical, echipa este pregătită de startul campionatului.

- Ați avut un traseu de roller-coaster: început în forță, o serie negativă, rezultate foarte slabe, apoi renaștere cu Bernd Storck.
- Fiecare echipă are urcușuri și coborâșuri. Din păcate, am avut o serie de șase meciuri consecutive, toate înfrângeri. Cauzele sunt mai ample. În trecut, am jucat în Norvegia, cu Bodo Glimt, am marcat și golul 3 și-am fi meritat să ne calificăm în grupele Conference League, dar arbitrii din Anglia și din Irlanda n-au fost de acord. Nu s-a apelat nici la VAR! Eu cred că s-a întâmplat ceva psihic la toată echipa. Jucătorii au luptat eroic 120 de minute, știm bine cum a reușit Bodo să câștige. Așa a vrut, poate, cineva de sus. S-au accidentat și jucătorii de la mijloc, normal că s-a simțit lipsa lor.

- Suntem prea mici sau de ce arbitrii mai "ciupesc" anumite echipe?
- Avem un delegat al echipei care mi-a povestit că un jucător de-ai noștri s-a dus la arbitru când verifica golul valabil al lui Ștefănescu din minutul 80 și ceva, iar arbitrul i-ar fi zis: "Ce vreți voi, mai jucați la anul!". N-am vrut să mergem mai departe, să comentăm, nu ne văităm de arbitraj. Ținem fruntea sus. Dar a fost o pată a arbitrajului din Occident. A mai fost o întâmplare la pauza meciului.

- Care anume?
- Delegația echipei gazdă a luat bagajele și s-a dus la aeroport, fiindcă a doua zi era tragerea la sorți a grupelor. Am întrebat în glumă: "Mai e o repriză! Nu e meciul jucat". Dar pe fața lor vedeam că deja ei erau convinși că merg mai departe. Noi n-am luat bilete de avion spre Monaco, am așteptat meciul din teren. Dar, încă o dată, se vede că boii trag la cei bogați.

- Nu vi se pare ciudat la acest nivel...
- E ceva foarte ciudat. Nu mai trebuie să existe diferențe între țări, între cluburi. (...) N-ar trebui să mai existe țări occidentale sau țări mai sudice sau estice. Dar așa s-a văzut că Bodo trebuia să meargă mai departe. A ieșit și din grupă, a avut rezultate fantastice, dar de ce să nu dăm, cum se spune, lui Gelu ce e al lui Gelu! Dacă golul nostru a fost valabil... Acolo, s-a rupt ceva la echipă, acum, retroactiv, putem spune că am avut acea perioadă slabă.

Am văzut o analiză că și în Liga 1 Sepsi a avut 14 greșeli împotriva, echipa cea mai dezavantajată. N-o să spun niciodată că s-a vrut. Arbitrii sunt oameni, greșesc, o dată pro, o dată contra. S-a greșit și contra, și pro-Sepsi.

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Din păcate, trebuie să spun că ni s-a întâmplat ceva premeditat și ne-a lăsat un gust amar faptul că se poate întâmplă așa ceva într-o competiție europeană. De așa arbitraj jenant nu am avut parte niciodată.

- Roland Niczuly, pe Instagram, după meciul din Norvegia

Sepsi a fost eliminată după un arbitraj scandalos din play-off-ul Conference League

Cei de la Sepsi au avut un gol anulat în minutul 101, al 3-lea din meci, după cele două regulamentare. Ștefănescu a marcat din apropierea careului mare cu un șut la colțul lung. Însă arbitrii au considerat că fotbalistul a plecat din poziție de ofsaid spre poartă. "Central" a fost irlandezul Rob Harvey, ajutat de conaționalii săi la cele două tușe, Robert Clarke şi Wayne McDonnell.

După meci, oficialii lui Sepsi au acuzat și un alt detaliu, faptul că golul 2 al lui Bodo Glimt ar fi fost din poziție de ofsaid. "Am văzut reluarea, nici nu s-a tras linie, mi s-a părut un arbitraj ostil pentru noi, a avut un plus echipa gazdă. Noi ne plângem de VAR-ul din ţară, dar ajungem în Europa şi şi aici sunt greşeli foarte mari.

A decis rezultatul ce s-a întâmplat în seara asta. Cele 10-15 la sută s-au dat gazdelor, golul lor al doilea a fost din ofsaid, la golul nostru al treilea nu a fost ofsaid", a declarat Attila Hadnagy, directorul general al clubului, la final.

Returul din Norvegia și eliminarea din cupele europene au reprezentat contextul care ar fi afectat echipa de atunci a lui Liviu Ciobotariu, susține acum Laszlo Dioszegi, detaliind opiniile sale într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Laszlo Dioszegi despre „efectul Storck": „A venit ca un om simplu"

- Ce a adus nou Bernd Storck în câteva săptămâni la Sepsi?
- Este un foarte bun profesionist. Are 60 de ani, prin ceea ce a realizat el a dat un imbold fotbaliștilor care au văzut că au de-a face cu un antrenor mai mult decât interesant. Lumea are ce învăța de la el, inclusiv noi, conducerea. A adus un suflu nou. A venit la noi cu modestie. Deși are un CV... A venit ca un om simplu, a contat mult, fiindcă la noi simplitatea și respectul reciproc înseamnă mult. Mie îmi place modestia. În fotbal dacă nu ești modest... Unii fotbaliști se cred la nivel mult mai mare decât sunt, apoi lumea nu mai știe de ei în 2-3 ani.

- Și Storck afirma într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că nu se aștepta să aibă succes atât de rapid.
- Nimeni nu s-a gândit. Dar era cert că trebuia schimbarea. Am avut o relație extraordinară cu domnul Ciobotariu, îmi scot pălăria în fața lui, un om modest și onest, va avea succes și el, și tot staff-ul lui.

10puncte din totalul de 12 a obținut Bernd Storck cu Sepsi, de când a sosit în luna decembrie: victorii cu Dinamo, Oțelul și cu CFR Cluj, remiză cu Hermannstadt, în deplasare

Laszlo Dioszegi despre lupta la titlu și pentru play-off: pe cine exclude

- Play-off-ul rămâne obiectivul primordial?
- Normal. Dacă am reușit să scoatem patru rezultate pozitive, trei victorii și un egal cu Storck, e mai mult decât OK; iernând pe locul 5, ne-a venit pofta să fim în play-off. Sunt nouă meciuri, nu mai e loc de gafe, trebuie să fim concentrați sută la sută.

- Lupta la titlu e tranșată?
- Nu este atât timp cât nu există 20-30 de puncte între locul 1 și locul 2. Da, recunoaștem că FCSB merită să fie pe locul 1. E echipa momentului, dar mai sunt surprize în fotbal. Rapid a luat patru jucători foarte buni, poate surprinde oricând, fiindcă acolo e stabilitate financiară și sunt oameni profesioniști. Am citit că și la CFR Cluj vin jucători buni. Plus, Craiova rămâne întotdeauna Craiova. Acestea patru se vor bate la titlu. Exclud Farul, nu o văd luptând pentru titlu, ci doar pentru play-off.

- Și la play-off?
- E Farul, suntem noi, este U Cluj, este 1948 Craiova, poate Hermannstadt. La Petrolul știm că există unele probleme în afara gazonului verde. Sunt șase echipe pe două locuri. Oțelul a pierdut un tempo. Realistic, așa văd eu.

2011este anul înființării clubului Sepsi OSK

Laszlo Dioszegi despre tentativa de a se salva a lui Dinamo: "Un singur iepure nu aduce fericirea"

- Scanând situația în continuare, vedeți Dinamo salvându-se de la retrogradare sau pățește a doua rușine după doi ani?
- Obiceiul meu nu e să vorbesc de alte echipe. Eu, sincer, din ce-am văzut, va fi foarte greu ca Dinamo să se salveze. În fotbal, există și surprize. Nu știu ce achiziții mai poate face, știu că a adus un jucător important, dar la noi se spune că "un singur iepure nu aduce fericirea". Vedem ce va mai fi zilele viitoare. Până în momentul de față, cele mai slabe echipe sunt cum arată clasamentul, Botoșani și Dinamo.

- Vă îngrijorează anunțul lui Viktor Orban cum că nu va mai aloca bani cluburile din străinătate pe care guvernul maghiar le-a finanțat?
- Nu există așa ceva! Noi n-am primit niciodată la echipa mare, am spus de o mie de ori. Am primit sprijin financiar pentru a construi stadionul, apoi pentru academie. Atât. N-am primit și n-o să primim niciodată. Dacă primeam, nu ne opream la o grilă de salarizare de 10.000 de euro, urcam imediat la 20.000 de euro/lună și ne băteam la primele trei locuri. Avem un buget bun, corect, pentru clubul nostru, avem sponsori și din Ungaria, și din România, dar nu primim un euro, un dolar, un forinț de la statul maghiar pentru prima echipă.

- Se va putea bate Sepsi în viitorul apropiat pentru titlu?
- Am câștigat trofee, patru, dar nu vreau să creez iluzii. Toți aspirăm la mai bine, dar e greu când ai un buget limitat. Au fost excepții, Oțelul Galați sau Unirea Urziceni, nu putem spune că noi, Sepsi, am putea avea același traseu. Să privim realist, să nu spunem lucruri ce nu sunt la locul lor. Mie, personal, îmi lipsește al 5-lea trofeu, cu siguranță, cu seriozitate, țintim și la el. Aș vrea să continuăm să luptăm pentru play-off 3-4-5-10 ani de acum înainte.

2victorii a obținut Sepsi cu Dinamo în sezonul regulat, 3-0 la București și 2-1 la Sfântu Gheorghe

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Zâmbetul ce s-a născut din durere! Luis Phelipe, fotbalistul care trăiește clipa la FCSB

EXCLUSIV VIDEO Laszlo Dioszegi, pus să aleagă între Ungaria și România în cazul unei confruntări directe: „Pe cine preferați, fiul sau fiica?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
muzzi1
muzzi1  •  17 Ianuarie 2024, 11:26
Postat de Bumbisor pe 16 Ianuarie 2024, 19:57

Orice proverb se poate rescrie, reinterpreta, nu are copyright. de fapt asta e soarta proverbelor, se rescriu tot timpul. De exemplu cunoscuta zicere de la Maria Tereza: "daca nu au paine sa manance cozonac" era: "daca nu au ce manca sa manance fân". proverbele sunt ca si limba, vie. Se transforma, se interpreteaza tot timpul pana ajung la noi.

pot sa inteleg asta pana la un punct! dar cand inventezi un proverb pe care nu ti-l aduci aminte bine, nu zice "vorba aia" sau "cum se spune"! cum se spune cine? ca doar tu cunosti proverbul in varianta aia?! cum sa zici "cu un iepure nu se face primavara?" "sa-i dam Gelului ce-i al Gelului!" ce e porcaria asta, cum se spune?

bozo76
bozo76  •  17 Ianuarie 2024, 07:40

Trebuie sa schimbe bumele echipei. Sepsi cu S de la secuu separatist in P de la partid. Cu numele schimbat vin si sponsorii mai usor. P de la pervol. Pervollino....

Gigi.almanah
Gigi.almanah  •  16 Ianuarie 2024, 20:01
Postat de Parintele.avacum.din.pipera pe 16 Ianuarie 2024, 09:07

Sepsi sa nu se plângă!... A fost avantajata serios de arbitri pe plan intern! A marcat de multe ori nemeritat din faze interpretate tendențios de arbitri împotriva adeversarelor. A marcat de multe ori din faulturi inventate! A fost iertată de multe ori de faulturi grosolane care au pus în dificultate sănătatea adversarilor!?... Ce vor mai mult de atât!?....sa reamintesc numai meciul cu Dinamo unde nenumărate faulturi dure ale covăsnenilor nu au fost sancționate absolut deloc, in timp ce Dinamo era umplută de galbene din nimic! E timpul sa mai și joace fotbal, nu numai sa se lamenteze! Să-i protejeze Orban la UEFA, că Romania nu are trecere acolo cu burleanu!

Absolut de acord! .... Sepsi a primit in Europa ceea ce ofera ea adversarelor in Liga 1! .....Daca ar fi existat morala in fotbalul romanesc si nu o blatiada continua indusa de arbitrajele, de multe ori scandaloase in favoarea primelor 5-6 echipe din campionat, acum am fi avut un fotbal competitiv si pe Sepsi mult mai jos decat este acum! Dar Burleanu e adeptul fotbalului de cumetrie, asa ca....NU AVEM NIMIC COMPETITIV!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează