FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV VIDEO Laszlo Dioszegi, pus să aleagă între Ungaria și România în cazul unei confruntări directe: „Pe cine preferați, fiul sau fiica?!”

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 16:05 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 17:59

Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, 52 de ani, a mărturisit că naționala Ungariei este preferata sa, dar simpatizează și cu România. Ce replică a avut când a fost întrebat de reporterul GSP cu ce formație ar ține dacă Ungaria ar juca împotriva României.

De numele lui Laszlo Dioszegi se leagă ascensiunea lui Sepsi OSK, club înființat în 2011, care a promovat în 2016 în liga secundă, apoi, în 2017, în primul eșalon. Ultimele două Cupe și Supercupe ale României sunt în vitrina clubului din Sfântu Gheorghe.

Laszlo Dioszegi a răspuns cu o întrebare la întrebarea reporterului: "Greu de ales, nu?"

Omul de afaceri a declarat că este mândru de originile sale maghiare, dar simte ceva deosebit și când joacă echipa „tricolorilor”. Cele două naționale sunt calificate la Euro 2024. Ungurii sunt în grupă cu Elveția, cu Germania și cu Scoția. Românii vor întâlni în primul meci o echipă ce trebuie să treacă de un baraj de calificare (Israel/Bosnia/Ucraina/Islanda), apoi pe Belgia și pe Slovacia. Dioszegi s-a împrietenit și cu Marco Rossi, selecționerul maghiarilor, prin intermediul unor cunoștințe comune.

Lecția lui Bernd Storck pentru elevii săi: le-a cerut să rateze penalty-ul! Prima reacție a lui Laszlo Dioszegi
SEPSI
Lecția lui Bernd Storck pentru elevii săi: le-a cerut să rateze penalty-ul! Prima reacție a lui Laszlo Dioszegi

"Eu sunt maghiar, niciodată n-o să mint, o să țin cu naționala Ungariei. Dar țin și cu naționala României. Niciodată n-am ținut cu Germania, Franța sau Portugalia... Totuși, nici Ungaria, nici România nu au șanse să câștige Euro, maximum 1 la sută șanse", a declarat Dioszegi într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Apoi a răspuns cu tâlc atunci când a fost chestionat cum ar reacționa dacă Ungaria ar juca împotriva României: "Am așteptat întrebarea asta de la dumneavoastră (râde)! Vă răspund cu o întrebare: dacă aveți un fiu și o fiică, pe cine preferați? Greu de ales, nu?! V-am dat răspunsul pe loc".

Laszlo Dioszegi despre traseul României la Euro 2024: "De ce n-am avea șanse să trecem de grupe?!"

Atunci când discută despre ceea ce ar putea obține România la turneul final din Germania, Laszlo Dioszegi vorbește la persoana I, plural. România s-a calificat neînvinsă la Euro 2024, iar patronul lui Sepsi a declarat pentru GSP.ro că a dorit, la un moment, în trecut, să-l aducă antrenor la echipa sa pe Edward Iordănescu.

"Dacă am reușit să luăm 4 puncte Elveției, chiar dacă în deplasare am avut un noroc extraordinar, de ce n-am avea șanse să trecem de grupe? Nu cu Belgia, acolo sunt șanse puține. Dar trebuie să credem. Depinde de cine va sosi de la baraj, dar niciuna nu va fi superputernică.

Oricine ar veni, eu cred că este obligatoriu victoria cu ea! Vreau să mă duc la Euro, am fost în Qatar la trei meciuri. O să merg și în Germania la 2-3 meciuri, depinde cum îmi va permite timpul", a comentat Dioszegi.

Laszlo Dioszegi despre relația cu guvernul lui Viktor Orban: "Dacă primeam, nu ne opream la o grilă de salarizare de 10.000 de euro/lună"

Viktor Orban a anunțat la finalul lui 2023 că va stopa finanțarea cluburilor/academiilor sportive din străinătate, pe care guvernul maghiar le-a finanțat.

Laszlo Dioszegi a ținut să precizeze care este relația dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Executivul de la Budapesta.

"Nu există așa ceva! Noi n-am primit niciodată (finanțare) la echipa mare, am spus de o mie de ori. Am primit sprijin financiar pentru a construi stadionul, apoi pentru academie. Atât. N-am primit și n-o să primim niciodată.

Dacă primeam, nu ne opream la o grilă de salarizare de 10.000 de euro, urcam imediat la 20.000 de euro/lună și ne băteam la primele trei locuri. Avem un buget bun, corect pentru clubul nostru, avem sponsori și din Ungaria, și din România, dar nu primim un euro, un dolar, un forint de la statul maghiar pentru prima echipă", a declarat Laszlo Dioszegi.

Am câștigat trofee, patru, dar nu vreau să creez iluzii că am putea aspira să ne batem pentru titlu. E greu când ai un buget limitat. Au fost excepții, Oțelul Galați sau Unirea Urziceni. Să privim realist, să nu spunem lucruri ce nu sunt la locul lor. Aș vrea să continuăm să luptăm pentru play-off 3-4-5-10 ani de acum înainte
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Clubul din Superligă care nu renunță la ideea de a-l aduce pe Ladislau Boloni: „Mă sună el, îl sun eu”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Laszlo Dioszegi, noi detalii despre situația lui Marius Ștefănescu, jucătorul dorit de FCSB și Rapid: „S-a ajuns până pe la 1 milion”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
Liviurodeanu
Liviurodeanu  •  16 Ianuarie 2024, 10:42

Ca întotdeauna cu bun simț și măsură. Respect pentru acest om. Despre unii tulburați precum flo 990 doar atât. *** repede.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kvcsszlevente
kvcsszlevente  •  16 Ianuarie 2024, 00:41
Postat de flo990 pe 15 Ianuarie 2024, 17:04

Esti nascut in Romania si faci bani in Romania. Daca te crezi ungur, ai drum liber spre Budapesta. Si poti sa desfiintezi si echipa ta de separatisti, n-o sa ii duca nimeni dorul.

Sunteţi dintre ăia care ori nu vor ori nu pot să facă distincţia dintre naţionalitate şi ceţăţenie, nu-i aşa? Dânsul nu se crede ungur, e de naţionalitate maghiară, cu toate că e cetăţean român, fiindcă aşa l-a creat Dumneazeu. Dacă nu vă place, ia păruiţi-vă cu El, dacă aveţi curajul şi tupeul necesar pentru asta.

luisharcsa
luisharcsa  •  15 Ianuarie 2024, 20:23
Postat de Salient pe 15 Ianuarie 2024, 19:13

Laszlo Dioszegi e un om inteligent si echilibrat, opusul unora care posteaza aici (lipsiti de educatie si bun simt, dar plini de ura si xenofobie) . Din fericire nu toti gandesc asa.

De exemplu flo990. Aurist de mik

Vezi toate comentariile (18)
Comentează