FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Clubul din Superligă care nu renunță la ideea de a-l aduce pe Ladislau Boloni: „Mă sună el, îl sun eu”

Ladislau Boloni are contract până în 2025 la FC Metz Foto: Imago
Ladislau Boloni are contract până în 2025 la FC Metz Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 11:19 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 12:02

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a povestit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că visează în continuare să-l aducă pe Loți Boloni în orice funcție la gruparea covăsneană. Totodată, șeful clubului din Sfântu Gheorghe a dezvăluit cu umor ce fel de fotbalist a fost el însuși.

Sepsi s-a revigorat sub comanda neamțului Bernd Storck, 60 de ani, care a încheiat 2023 cu trei victorii și o remiză. Bonus: ardelenii încep 2024 de pe loc de play-off, care rămâne obiectivul grupării în această ediție.

Laszlo Dioszegi, noi detalii despre situația lui Marius Ștefănescu, jucătorul dorit de FCSB și Rapid: „S-a ajuns până pe la 1 milion”
SEPSI
Laszlo Dioszegi, noi detalii despre situația lui Marius Ștefănescu, jucătorul dorit de FCSB și Rapid: „S-a ajuns până pe la 1 milion”

Patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, 52 de ani, are încredere totală în aptitudinile tehnicianului german, însă a relatat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că nu a renunțat la una dintre vechile sale idei, aceea de a-l aduce pe Ladislau Boloni, 70 de ani, la Sepsi OSK!

„a orice", susține omul de afaceri cu origini maghiare. Într-un fel, dorește să-și îndeplinească un vis al copilăriei, de pe vremea când îl idolatriza pe Loți! Actualul antrenor al lui Metz a legat o prietenie deosebită cu Dioszegi, vorbesc periodic.

Laszlo Dioszegi despre Laszlo Boloni: „Mi-a lăsat poarta deschisă. Nu contează funcția, doar să învățăm de la el"

Pornind de la întrebarea "Cine a fost idolul dumneavoastră în copilărie?", Laszlo Dioszegi a replicat, fără a sta pe gânduri: „Laszlo Boloni. Țineam cu ASA Târgu Mureș. Între timp, m-am cunoscut cu domnul Boloni. N-o să încetez niciodată în a încerca să-l aduc la Sepsi, în orice funcție. Mi-a lăsat poarta deschisă, mi-a spus că i-ar plăcea să vină lângă noi, să ne ajute cu cunoștințele lui.

Nu e doar un antrenor bun, ci unul extraordinar. Ar fi benefic și pentru fotbalul românesc să-l aducem. Nu contează funcția, doar să vină la noi, să învățăm de la el. Vreau să-l aduc lângă mine.

Era un zecar, care în afara lui Hagi, a fost fără pereche în fotbalul românesc. Este un om extraordinar, inteligent, am avea mult de învățat, în viață și în fotbal.

Spune ceea ce gândește, nu pe ocolișuri. Nu vorbim săptămânal, aș minți, dar lunar, da. Mă sună el, îl sun eu, vorbim despre fotbal, chiar și despre Sepsi. Urmărește mult fotbalul românesc și chiar dacă s-a mutat din țară, o parte din inima lui rămâne aici. Glumind un pic, Sepsi e mai aproape de Târgu Mureș decât Bucureștiul", a comentat omul de afaceri din Covasna.

7trofee a cucerit Boloni ca antrenor, la Sporting Lisabona, Al Jazira și Standard Liege, fiind campion și în Portugalia, și în Belgia

Problemele medicale care i-au stopat ascensiunea fotbalistului Laszlo Dioszegi: „Eram bunicel, dar aveam și necalități"

Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a clubului Sepsi, în cantonamentul din Antalya, Dioszegi jonglează cu mingea în compania unui coleg din staff-ul administrativ al grupării. Impresionant chiar! Patronul ardelenilor a povestit cum a fost el ca fotbalist.

"În tinerețe, eram la juniorii lui IMASA Sfântu Gheorghe, prin anii "80. Am avut multe probleme de sănătate. Pe la 13-14 ani, am avut hepatită. Mama n-a vrut să mă fac fotbalist și mi-a zis că i-a spus doctorița că 2-3 ani nu trebuie să mai joc fotbal. Nu m-a mai lăsat, dacă n-am mai jucat 2-3 ani...", a rememorat Dioszegi.

Apoi, a dezvăluit, foarte amuzat, cum era el pe vremea când cocheta cu ideea de a fi fotbalist.

"Am fost un jucător bunicel, știam să dau cu capul, loveam bine mingea, am fost și "zecar", vedeam jocul pe teren, dar am avut "necalități". Am fost leneș, lent (râde), nu-mi plăcea să fug. Poate maximum liga a treia era unde puteam să joc.

(ce v-a rămas?) Jocul cu capul. Am avut apoi probleme la genunchi, hernii de disc, destule", a povestit Dioszegi pentru GSP.ro.

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Liniștea dinaintea furtunii! Ilustrate din Antalya pentru „câini”, ultimul week-end chill al lui Dinamo

EXCLUSIV Adrian Mutu, prima reacție după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, pentru GSP.ro: „Greul acum începe!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Marba1948
Marba1948  •  14 Ianuarie 2024, 14:43

Acest Dioszegi e un tip viu, simpatic, placut! Si, cel mai important, la locul lui! Macar de-ar fi multi sefi de cluburi asa!

parachioara5
parachioara5  •  14 Ianuarie 2024, 12:50

...de ce nu spune ca vrea locul lui burleanu si a lui gino ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează