FOTBAL  »  Superliga  »  DNA

DNA cere arestarea lui Becali în cazul unui schimb de terenuri cu MApN! » Gigi: "E de rîs"

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 20:32

UPDATE Gigi Becali a oferit primele declaraţii după ce DNA a cerut pedeapsă cu executare în dosarul de schimb de terenuri cu MAPN: "Eu am dat vreo 30 de milioane pînă acum numai donaţii şi binefaceri. Ar trebui să-i fie ruşine procurorului să vină să mă acuze după 16 ani că am furat 600.000 de euro. E de rîs. S-au trezit după 16 ani, că e vorba de Becali, să se dea ei mari procurori. Cel mai rău te simţi cînd eşti jignit de procurori şi îţi mai cer şi 7-14 ani de puşcărie".

 

Procurorul DNA a cerut luni, la instanţa supremă, pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflină, Victor şi Ioana Babiuc, precum şi obligarea acestora la plată în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri şi Ministerul Apărării Naţionale.

Instanţa supremă a anunţat luni că s-a încheiat cercetarea judecătorească în acest dosar şi a dat cuvântul părţilor din proces, respectiv procurorului DNA şi avocaţilor inculpaţilor, pentru prezentarea pledoariilor finale.

Procurorul DNA a reiterat acuzaţiile din rechizitoriu aduse fiecăruia dintre inculpaţi, arătând că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăţia acestora şi conturează acuzaţiile aduse de anchetatori.

Ar trebui să plătească 800.000 de dolari
În acest context, procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme aplicarea unor pedepse cu executare în cazul celor patru, fără a preciza însă la câţi ani de închisoare să fie condamnat fiecare. Totodată, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, în solidar cu fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi cu generalul Cioflină, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezintă diferenţele de preţ între terenurile primite de finanţatorul Stelei şi cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Verdictul se dă luni
Procurorul DNA a cerut şi confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentînd contravaloarea unei suprafeţe de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb făcut cu această instituţie. În plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanţa urmează să dea, luni, un verdict în procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali şi Ministerul Apărării Naţionale ( MApN).

George Becali este judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, şi de Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu un schimb de terenuri între Becali şi MApN care a avut loc în urmă cu peste zece ani.

Sursă: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
vanelul
vanelul  •  01 Mai 2012, 11:21

Interesant ca omu' isi contabilizeaza si donatiile. Stie exact cat a dat de pomana! :)) Maaare lichea!

johnitza
johnitza  •  01 Mai 2012, 09:13

La inchisoara cu tot clanul fanariot Becali.

crisliv
crisliv  •  01 Mai 2012, 00:36

Sper ca de data asta fecali va ajunge acolo unde ii este locul. MORI CIOBANE, tu si tot neamul tau de machidoni spurcati. Vrem STEAUA LIBERA.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează