FOTBAL  »  Superliga  »  LICENŢIERE

Doar 7 stadioane sînt OK » Terenurile din Liga I trebuie să aibă instalaţii de încălzire din campionatul viitor

Terenurile înzăpezite reprezintă un mare pericol pentru integritatea fotbaliştilor
Terenurile înzăpezite reprezintă un mare pericol pentru integritatea fotbaliştilor

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 19:55

Viorel Duru a avertizat ieri cluburile că se înăspresc şi mai tare criteriile de licenţiere pentru sezonul 2012-2013.

Calitatea suprafaţei de joc va fi un criteriu esenţial de care cluburile din Liga I va trebui să ţină cont pentru campionatul viitor. "Potrivit unei decizii a Comitetului Executiv al FRF este obligatoriu ca din sezonul 2012/2013, care va începe la 1 iulie 2012, stadioanele din primul eşalon să fie prevăzute cu sistem de încălzire a gazonului. De asemenea, trebuie acoperite 3.000 de scaune la arenele cu pînă la 10.000 de locuri şi 5.000 pentru cele cu capacitate peste 10.000", a precizat Viorel Duru, directorul de licenţiere al FRF. "Acestea nu vor fi însă o condiţie pentru licenţiere, ci ţine de competenţa organizatorului competiţiei. Liga va face verificarea stadioanelor şi omologarea terenurilor", a explicat federalul.

"Multe cluburi sînt falite"
Duru a făcut previzuni sumbre. "Viitorul nu sună deloc bine. Multe cluburi sînt falite, nu mai pot continua. Dacă n-aveţi bani, nu vă mai propuneţi să cîştigaţi campionatul, fiindcă ajungeţi în Liga Campionilor şi vă sancţionează UEFA. În loc de 20 de milioane de euro, vă treziţi că primiţi doar firimituri, 4-5 milioane, dacă aveţi datorii. Forul european are următorul principiu: «Vrei bani mulţi de la noi, trebuie să ne respecţi cerinţele»!", avertizează federalul.

Stadioanele din România cu terenuri încălzite
Gruia: CFR Cluj
Cluj Arena: U Cluj
Ghencea: Steaua
Oţelul: Oţelul
Municipal: Mediaş Gaz Metan
"Ilie Oană": Petrolul
Naţional Arena

140.000 de euro costă montarea sistemului de încălzire a gazonului

"Cluburile care vor cheltui mai mult decît produc vor fi amendate de UEFA cu pînă la un milion de euro" (Viorel Duru, director de licenţiere FRF)

"Mă bucur că Marian Iancu a recunoscut că e un manager slab. Mai sînt şi alţi conducători nepregătiţi, care cred că pot scăpa nesancţionaţi dacă fac o «mermeleală» din litigii" (Viorel Duru, director de licenţiere FRF)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
haideusicfr
haideusicfr  •  11 Februarie 2012, 09:43
Postat de iulek pe 11 Februarie 2012, 08:39

bai tu cu gruia a voastra macar stiti ca stadionul ala nici nu-i apartine ungurului vostru? si ce cunditii indeplineste ma? e cumva acoperit?

Inchipuieti ! Si nu e a lui Becali! Ciobanul are in propietate cateva cravate uriase ce-l sugruma si-i incetoseaza vederea .Si gandirea.

alpin
alpin  •  11 Februarie 2012, 09:35
Postat de iulek pe 11 Februarie 2012, 08:38

bai tu cu gruia a voastra macar stiti ca stadionul ala nici nu-i apartine ungurului vostru? si ce cunditii indeplineste ma? e cumva acoperit?

Stadionul din Gruia este proprietate privata! Intabulat!! Tribunele sunt acoperite. Indeplineste conditiile pentru Liga Campionilor. Singura echipa din tara care nu are probleme cu stadionul este Steaua! Fiindca... nu are stadion!!!

iulek
iulek  •  11 Februarie 2012, 08:39

bai tu cu gruia a voastra macar stiti ca stadionul ala nici nu-i apartine ungurului vostru? si ce cunditii indeplineste ma? e cumva acoperit?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează