FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA-FCSB, AZI, 20:30, DIGI, TELEKOM, LOOK

Doar Budescu a strălucit » Din cei 8 jucători transferați de FCSB de la Astra, doar unul a avut evoluții foarte bune în tricoul roș-albastru!

Constantin Budescu
(foto: Raed Krishan, GSP)
Constantin Budescu (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 17 martie 2019 09:00

Începând din ianuarie 2016, între cele două echipe au avut loc multe mutări de jucători! Aproape toate în aceeași direcţie, dinspre Giurgiu înspre București.

Primul a fost Gabi Enache, care a costat o jumătate de milion de euro, iar ultimul Claudiu Belu, care va ajunge la formația roș-albastră în vară, liber de contract. Pentru cei 9 jucători transferați de FCSB de la Astra, Becali a scos din conturi aproape 5 milioane de euro. Trei dintre ei au venit gratis: Teixeira, Morais și Belu, iar cel mai scump a fost Alibec, pe care s-au plătit 2,04 milioane de euro!

Dintre cei opt jucători transferați, pentru că nu-l punem la socoteală pe Claudiu, doar Budescu a reușit să facă o figură frumoasă în tricoul roș-albastru. Jucătorul de 30 de ani a stat doar un an la FCSB și a "desenat" pe teren. A izbutit 10 goluri și 8 pase decisive în Liga 1, o reușită în Champions League, trei goluri și 4 pase în Europa League. Evoluțiile bune l-au readus în vizorul echipei naționalei, iar după doar un sezon a plecat la Al Shabab, în Arabia Saudită, contra 2,5 milioane de euro. Teixeira poate fi și el trecut la achiziții bune, ținând cont și de cei 38 de ani pe care-i are. 

Dați afară pe capete

În rest, a fost dezastru. Gabi Enache a fost reprofilat fundaș dreapta în mandatul lui Reghecampf, dar degeaba! A fost dat afară pe ușa din dos în urmă cu un an și a luat drumul Rusiei, după un transfer nesperat la Rubin Kazan, dar n-a rezistat mult nici acolo. Apoi la Partizan, care după doar câteva luni a decis să-l împrumute la Călărași, echipă ce se bate la retrogradare în L1. Alibec, fotbalistul pe care Becali a plătit cel mai mult din lotul Astrei, a fost un adevărat jucător problemă în vestiar! Nopți nedormite în fața calculatorului la jocuri cu împușcături, consum excesiv de Cola și zeci de pachete de țigări, plus conflictele cu Dică și MM Stoica i-au semnat sentința atacantului, reîntors la Giurgiu contra un milion de euro.

Fernando Boldrin a ajuns și el la FCSB ca un star, dar Becali a luat "foc" când a auzit de escapadele fotbalistului care a adus femei inclusiv în cantonamentul echipei. N-a apucat să-l dea afară și să piardă banii investiți în el, pentru că Șumudică l-a transferat la Kayserispor, plătind pe el 1,2 milioane de euro.

Concluziile lui Dorinel

Junior Morais și Alexandru Stan încă rezistă la FCSB, chiar dacă au fost multe momente în ultimii ani când au fost criticați de patron pentru evoluțiile lor modeste.

Dorinel Munteanu, fost antrenor al roș-albaștrilor, știe motivele pentru care fotbaliștii veniți de la echipele mici nu se impun atunci când ajung la FCSB. "Ei trebuie să fie pregătiți în momentul când fac pasul să vină la FCSB. Este o echipă cu un palmares foarte impresionant, știu foarte bine la ce trebuie să se aștepte când vin acolo. Eu cred că FCSB, în ciuda faptului că are foarte mulți jucători valoroși, asta e incontestabil, nu știe să se apere", a explicat "Neamțul" la Digi.

3,25este cota caselor de pariuri ca Denis Alibec să marcheze astăzi, în poarta fostei sale echipe, formație pentru care a mai înscris de două ori

"Denis Alibec? La vârf de formă, se puteau lua patru sau chiar cinci milioane de euro. Mi se pare că au avut cinci sau şase promise de la FC Porto, eu în clipa aia îl luam în cârcă, fugeam cu el la Porto şi îl lăsam acolo. E o chestie pe care domnul Becali nu o înţelege sigur"
Florin Manea, agent de jucători

Citește și:

ASTRA - FCSB // EXCLUSIV Vremea revanșei pentru Alibec! Atacantul a fost păstrat în lot pentru derby-ul cu FCSB și vrea să-și răpună fosta echipă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
poison
poison  •  17 Martie 2019, 14:32
Postat de marchizul_frappe pe 17 Martie 2019, 10:49

In creierul din dop de pluta al rinistului @comedy.central toate meciurile FCSB sunt blaturi. Si etapa trecuta tot blat a fost, cand Viitura lui Hagi a castigat meciul cu FCSB

Bine ca macar ai invatat numele echipei tale! bravo! (y)

poison
poison  •  17 Martie 2019, 14:30

A stralucit si De Amorim. Omul a facut penalty-ul din min. 93 si DINAMO BUCURESTI a invins FeCeSeBe-aua, ducand titlul la Constanta. Respect!

davveire
davveire  •  17 Martie 2019, 11:23
Postat de randoomoierul pe 17 Martie 2019, 10:58

Adica cum de ce ???? Asa se fac blaturile mai nou !!!! Cumperi o epava.

Tu îți poți cumpăra un creier ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează