FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dorin Goian e 100% al Stelei

Articol de GSP - Publicat marti, 16 octombrie 2007 00:00

Becali i-a achitat un milion de euro lui Sechelariu, care a renuntat la procentul de 50 la suta detinut la Dorin Goian. Situatia contractuala a lui Dorin Goian, cel mai in voga fotbalist din Liga I, era una complicata. FCM Bacau, club de la care a venit in Ghencea, a introdus o clauza in actul de transfer care spunea ca gruparea moldava urma sa incaseze 50 la suta din banii pe care Steaua i-ar fi luat la o vinzare in strainatate. Suma care urma sa ajunga la Bacau nu trebuia sa fie insa mai mica de un milion de euro.

Aceasta clauza a stat in picioare pina in urma cu doua saptamini. La finalul lunii septembrie, mai precis dupa ce Goian a marcat singurul gol al Stelei in Liga Campionilor, la infringerea de la Praga, 1-2, Gigi Becali a rascumparat "coada" din contractul cu Bacaul. Patronul din Ghencea i-a pus pe masa lui Sechelariu un milion de euro, iar boss-ul din Moldova a acceptat si a renuntat la clauza.

In acest moment, Goian este detinut in intregime de Steaua, club care nu va mai trebui sa imparta cu nimeni veniturile dintr-un eventual transfer in strainatate. Astfel, la aproape 3 ani de cind Goian a ajuns in Ghencea, Steaua a reusit sa-l transfere in intregime si in acte. Cit a platit Steaua in total? 1,1 milioane de euro. Un milion in urma cu doua saptamini si 100.000 de euro achitati la momentul venirii fundasului la echipa.

Urmeaza Lovin si Baciu?
Clauza din contractul lui Goian a aparut si la ceilalti doi jucatori veniti de la FCM Bacau si care se afla si acum in lotul Stelei, Baciu si Lovin. Ei au ajuns la Steaua in septembrie 2004, ambii semnind pina in vara lui 2009. In cazul lor, la un transfer in strainatate, Sechelariu primeste jumatate din suma. "Pentru Baciu si pentru Lovin, Gigi Becali n-a rascumparat acele procente de 50 la suta", a spus Sechelariu, care a incasat 500.000 de dolari pentru cei doi in urma cu 3 ani.

A ratat Franta in 2004
Dorin Goian a pierdut pentru prima data sansa de a evolua la o echipa din Occident in vara lui 2004. Atunci juca la FCM Bacau si secundul moldovenilor, Gica Mihali, l-a dus in probe la gruparea franceza Guingamp. Trupa din Hexagon si-a dat acordul, insa pretul solicitat de Sechelariu, in jur de 300.000 de euro, a impotmolit perfectarea transferului. Ultima formatie care l-a dorit pe Goian a fost Borussia Dortmund, in vara, insa tranzactia nu s-a mai realizat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează