FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETA DNA

”Dosarul Lobonţ” îi trimite în birourile procurorilor DNA pe şefii de la LPF şi FRF: ”Au făcut numai golănii!”

Lupescu, Dragomir şi Sandu se vor reîntîlni pe holurile DNA
Lupescu, Dragomir şi Sandu se vor reîntîlni pe holurile DNA

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 20:58

Corvinul are de încasat de la giuleşteni 2 milioane de dolari din transferul lui Lobby la Ajax, dar FRF n-a admis că Rapidul de azi e continuatorul UFC Rapid, societatea datoare. Motivul: "Copos n-ar fi primit licenţă în 2010!", reclamă preşedintele hunedorenilor, Mircea Alic, autorul unui discurs dur la adresa FRF.

"Oamenii ăştia din federaţie mi-au trimis nişte mesaje prin intermediari ca să mă întrebe dacă nu m-am săturat cu atîtea procese. Răspunsul e «Nu, nu m-am săturat!». Am o datorie faţă de club şi de oraş să folosesc toate căile legale, pînă la capăt, pentru a recupera datoria de la Rapid!".

Discursul îi aparţine lui Mircea Alic, preşedintele Corvinului istoric, omul care, de aproape 13 ani, trăieşte între avocaţi şi instanţe spre a obţine pentru gruparea hunedoreană cota de bani din transferul lui Lobonţ la Ajax: 900.000 de dolari de la început s-au transformat acum în 2 milioane de dolari, prin acumularea de penalităţi, dobînzi şi cheltuieli de judecată!

FRF blochează dosarul
După ce, în noiembrie 2011, obţinuse cîştig de cauză la ÎCCJ, Corvinul s-a trezit blocat de federaţie pentru punerea în aplicare a deciziei pe considerentul că speţa fusese pierdută la TAS. Iar Hunedoara a reclamat că trebuie să-şi încaseze banii de la actualul Rapid SA, identificat chiar de comisiile federale drept continuatoare a UFC Rapid, societatea abandonată de Copos în 2001.

Unde ar fi culpa FRF? În decizia de a acorda licenţă Rapidului pentru sezonul 2010-2011, în ciuda faptului că la ora respectivă exista deja o decizie executorie vizavi de datoria giuleştenilor faţă de Corvinul.

Consecinţe: plus de 4,3 milioane de euro pentru Rapid!
Practic, federaţia ar fi închis ochii la neregula pe axa Rapid - Corvinul, oferind posibilitatea giuleştenilor să încaseze 2,5 milioane de euro din drepturi TV şi alţi 1,82 milioane euro din participarea în Europa League (2011/2012)! Adică un total de peste 4,3 milioane de euro!

Alic a ajuns cu dosarul pînă la DNA, care a dispus iniţial neînceperea urmării penale împotriva sextetului Sandu - Dragomir - Kassai - Lupescu - Duru - Stîngaciu, oficiali din vechiul Comitet Executiv şi din sistemul de licenţiere/juridic. Dar acum Judecătoria Sectorului 2 a întors cazul la DNA cu solicitaterea de începere a urmării penale pentru abuz în serviciu!

Iar procurorii vor fi obligaţi să înceapă audierile şi instrumentarea cazului, despre care Alic e tranşat: "Federaţia a făcut numai golănii şi cei de acolo au senzaţia că au de-a face numai cu proşti!".

"Făptuitorii nu au răspuns solicitărilor repetate ale Corvinului în mod intenţionat, fiind de rea-credinţă şi dorind să favorizeze în mod vădit clubul Rapid" (pasaj din rezoluţia Judecătoriei Sectorului 2)

"Federaţia nu are nici o putere pentru punerea în aplicare a deciziei obţinute de Corvinul în civil. Trebuie să apeleze la un executor judecătoresc spre a-şi recupera banii, nu la FRF" (Adrian Stîngaciu, jurist FRF, noiembrie 2011)

3 cazuri mai există în instrumentare la DNA, cu Sandu şi Dragomir printre cercetaţi: "dosarul Craiova", "dosarul Lise Sandu - Bistriţa" (ambii), "dosarul RCS" (Mitică)

Istoricul conflictului Corvinul-Rapid
- august '97: cluburile semnează un protocol, hunedorenii urmînd să primească 30% dintr-un transfer al lui Lobonţ
- ianuarie 2000: portarul pleacă la "lăncieri" pentru 3 milioane de dolari
- septembrie 2000: Comitetul de Urgenţă FRF respinge cererea ardelenilor de a primi cota de 900.000 de dolari din transfer
- ianuarie 2001: UFC Rapid se divizează în UFC şi AFC, datoriile rămîn la prima societate, a doua societate primeşte dreptul de a participa în L1
- iunie 2009: Rapid SA devine continuatoarea UFC şi AFC, prin cesiune
- noiembrie 2009: la Înalta Curte, Corvinul obţine decizie definitivă şi irevocabilă, care obligă UFC Rapid la plata datoriei (se ajunge la 2 milioane dolari cu penalităţi şi dobînzi)
- decembrie 2009: Comitetul Executiv FRF nu răspunde la 7 notificări ale Corvinului pentru punerea în aplicare a deciziei ÎCCJ / federaţia oferă licenţă Rapidului, în ciuda datoriei către hunedoreni
- octombrie 2011: Corvinul face plîngere la DNA împotriva şefilor FRF, iar în ianuarie 2012 se hotărăşte neînceperea urmăririi penale împotriva federalilor
- martie 2013: Judecătoria Sectorului 2 întoarce dosarul la DNA şi dispune începerea urmăririi penale faţă de 6 federali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
sakamoto
sakamoto  •  16 Iunie 2013, 09:30

+In fotbalul -penal- condus la dezastru, de cei doi mafioti, se incalca legile tarii, cu dezinvoltura! Meciurile de fotbal se diputa la masa verde. valoarea fotbalistilor romani este ...0! Germania-Romania 10-1! Sponsorii adevarati-potenti financiar- fug de fotbalul mafiot, condus spre colaps de nasu&Corleome. Spectatorii nu mai vin la meciuri. Arbitrii-penali- trintesc meciurile intr-o veselie! S-au adunat averi de sute de milioane de euro, in fotbalul condus de Mircea Spaga! Se fura pe fata. Dar se pare ca Justitia romana, in scurt timp va pune artileria pe Mafie. Nu se mai poate! Traim-totusi- in Europa! Pt un fotbal curat!

gabryel28
gabryel28  •  15 Iunie 2013, 19:27
Postat de dereu pe 15 Iunie 2013, 11:10

jaf la drumul mare..copos e un talhar....sandu unul si mai mare,,,amandoi trebuie inchisi...la puscarie..au furat HUNEDOARA CRAIOVA TIMISOARA. si mai fura,,ROMANII CEI MAI PAMPALAI DE PE PLANETA,,,FACE UNUL SI ALTUL CE VREA DACA E LA CONDUCEREA FRF, FEDERARIA ROMANA DE FURTURI..

da cei mai mari mafioti impreuna cu justia romana si DNA !!! au zeci de dosare penale cu excrocheri isi fraude de sute de milioane de euro si ei sunt tot in libertate si conduc fotbalul romanesc!!!

gabryel28
gabryel28  •  15 Iunie 2013, 19:22

se strang foarte multe procese inpotriva mafiei di LPF si FRF si va spun sigur ca in cele din urma o sa mearga la puscarie alaturi de celalalt mafiot becali!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează