FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

VIDEO / Becali a cîştigat procesul cu Armata şi a fost ACHITAT şi în "Cazul Valiza"

Articol de GSP - Publicat marti, 17 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 18:30

UPDATE 17:30 A doua victorie pentru Gigi Becali. Patronul Stelei a cîştigat şi cel de-al doilea proces, fiind achitat în "Cazul Valiza"! Acesta va primi în 10 zile banii. Procurorii pot depune recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în următoarele zece zile. Doi judecători l-au achitat pe Becali, în timp cel de-al treilea, Mariana Ghena, a cerut condamnare cu închisoare.

"Dacă premiera este mită într-o ţară, înseamnă că nu aş fi putut trăi aici. În ţara mea Satan nu are putere mai mare decît Hristos. Nu îmi era teamă de condamnare. Îmi era teamă de mentalitatea ţării mele. M-am temut să nu primesc închisoare cu suspendare, dar nici aşa nu aveam emoţii", a declarat Becali imediat după pronunţarea sentinţei.

"Un om care consideră premierea mită nu are ce căuta în justiţie. Procurorii trebuie să facă practică, să stea cîte o zi, două pe la puşcărie, ca să înţeleagă ce înseamnă, de fapt, o zi, două sau un an de puşcărie. Nu să ceară ei cîte 20 de ani de puşcărie că aşa vor ei", a explicat patronul Stelei.

"N-am nici o vină că sînt bogat, n-am nici o vină că sînt deştept. Mă bucur că Hristos a învins în ţara mea. Cînd ai dragoste şi milostenie atunci îl înebuneşti pe Satan. Mă voi prezenta cu acest verdict la Comisia Europeană pentru a demonstra că în ţara mea justiţia e corectă. Dacă procurorii nu fac recurs, nu voi cere dobîndă, 500.000 de euro, pentru cele 1,7 milioane de euro confiscate de DNA", a spus Becali.

UPDATE 15:35 În cîteva minute, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se dea verdictul în "Cazul Valiza". La pronunţarea deciziei a fost premis accesul mass-media, urmînd ca aceasta să fie transmisă din direct de posturile tv.

UPDATE 15:20 Gigi Becali a cîştigat primul proces. Patronul Stelei a avut cîştig de cauză în conflictul cu Armata, echipa, sigla şi palmaresul formaţiei din Ghencea urmînd să rămînă la FC Steaua, echipă condusă de Gigi Becali.

UPDATE 13:50 Pînă la această oră nu a fost oferită nici o informaţie cu privire la decizia din cazul " Dosarul Valiza". Judecătorii se află în şedinţă pentru a analiza dosarul, urmînd ca în această după-amiază, în jurul orei 15:30-16:00, să fie dat un verdict. Rămîi pe gsp.ro pentru a afla informaţii noi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe astăzi în ”Dosarul Valiza", în care patronul FC Steaua Bucureşti, George Becali, este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. ÎCCJ a amânat de trei ori pînă acum luarea unei decizii în acest dosar.

Magistraţii ÎCCJ au judecat pe 6 martie ultimul termen în dosarul "Valiza" iar procurorii au cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi doi ani închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vezi aici detalii.

Procurorii DNA au instituit, în mai 2008, sechestru asigurător şi au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui George Becali, în scopul confiscării speciale.

Banii ar fi fost destinaţi premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0 - 1 pe teren), din ultima etapă a sezonului respectiv. În cazul în care CFR nu câştiga meciul, Steaua ar fi devenit campioană.

Latifundiarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie  2008,  în dosarul "Valiza". Alături de el au mai fost trimişi în  judecată  Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu  Gheorghe  Marino şi Raul Volcinschi.

Gigi Becali e la mîna unui magistrat militar
Cazul patronului de la Steaua urmează să primească o soluţionare din partea unuia dintre cei mai cunoscuţi magistraţi din România: Ştefan Pistol. E fost şef al Tribunalului Militar Bucureşti şi al Curţii Militare de Apel, fiind omul care, în 2001, a dictat condamnările în
celebru caz "Ţigareta 2", în frunte cu ex-colonelul SPP Gheorghe Truţulescu, 7 ani de închisoare.

A preluat fraudulos palmaresul Stelei?
Tot azi ar urma să se ia o hotărîre în dosarul în care Clubul Sportiv al Armatei Steaua acuză că FC Steaua, condusă de Gigi Becali, a preluat fraudulos numele, emblema şi palmaresul CSA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (715)
marin2
marin2  •  12 Mai 2012, 13:58

Se vede ca avem o ARMATA foarte proasta care nu stia ce inseamna STEAUA si era condusa de analfabeti , iar acum aceiasi conducatori vor sa stoarca ce se mai poate dar JUSTITIA e la fel ca ARMATA . Daca tot au fost interzise echipele reprezentind departamente ca armata , politia trebuia ca aceste echipe sa dispara ca titulatura , sa ramina cu palmaresul la data respectiva iar echipele nou infiintate sa-si creeze palmares nou , suporteri si in nici un caz jiji sa nu minjeasca cu balega CCE cistigata de STEAUA . Ar fi fost infinit mai putina URA si ar fi triumfat sentimentul de JUSTITIE chiar daca dreptatea in tara asta e un cuvint fara semnificatie .

biancorossi
biancorossi  •  18 Aprilie 2012, 00:51
Postat de wollt pe 18 Aprilie 2012, 00:45

da ... o veselie pe baza nervoasa :))))))))

mai wolttule vezi tu, mie imi plac cetatenii cu simtul umorului. deci, cum sa nu-mi placa judecatorii ICCJ ??? ..)))

wollt
wollt  •  18 Aprilie 2012, 00:45
Postat de biancorossi pe 18 Aprilie 2012, 00:42

dimpotriva eu consider ca e veselie maxima. ..))

da ... o veselie pe baza nervoasa :))))))))

Vezi toate comentariile (715)
Comentează