FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Încă două săptămîni de aşteptare în Dosarul Transferurilor şi Cazul Valiza

Încă două săptămîni de emoţii pentru Jean Pădureanu şi George Copos, inculpaţi în
Încă două săptămîni de emoţii pentru Jean Pădureanu şi George Copos, inculpaţi în "Transferuri"

Articol de , - Publicat miercuri, 21 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 martie 2012 18:44

S-au scurs peste 1.000 de zile de cînd ambele cazuri au ajuns la instanţe. Sentinţa la "Valiza" va fi dată de magistratul care, în 2001, a dat condamnările în celebrul caz "Ţigareta 2".

Nici ziua de ieri n-a făcut lumină în cele mai mari procese de corupţie din fotbalul postrevoluţionar: " Dosarul Transferurilor" şi "Valiza". În ambele cazuri, pronunţarea s-a împins peste încă două săptămîni, pînă pe 3 aprilie. E a doua amînare la "Transferuri", după termenele din 6 martie şi 20 martie, şi prima amînare în cealaltă speţă.

Verdictul trebuie dat într-un "termen rezonabil"
"Legea spune că verdictul trebuie să se dea într-un termen rezonabil, nu e precizat un interval precis. Dată fiind complexitatea dosarelor şi faptul că hotărîrile vor avea un impact major inclusiv la nivel internaţional, judecătorii n-au avut probabil timp să ajungă la o concluzie. În mod normal însă, instanţele vor anunţa sentinţele pe 3 aprilie, fiindcă deja se vor fi scurs atunci aproape şase săptămîni de cînd s-a rămas în pronunţare", a explicat procedura un avocat din Baroul Bucureşti.

465191-caseta-inculpati-dosarul-transferurilor.jpg

Gigi Becali e la mîna unui magistrat militar
Cei 8 inculpaţi din "Dosarul Transferurilor" şi cei 5 de la "Valiza", între care Gigi Becali şi Victor Piţurcă, n-au fost ieri prezenţi la TMB şi, respectiv, la Înalta Curte. La ce cifre vom ajunge cu dosarele pe 3 aprilie? "Transferurile", prejudiciu total imputat de 13,1 milioane de euro din 12 operaţiuni cu jucători: 1.134 de zile şi 42 de termene. "Valiza", sechestru asigurator şi 1,7 milioane de euro confiscaţi lui Gigi Becali: 1.167 zile şi 29 de termene.

Iar cazul patronului de la Steaua urmează să primească o soluţionare din partea unuia dintre cei mai cunoscuţi magistraţi din România: Ştefan Pistol. E fost şef al Tribunalului Militar Bucureşti şi al Curţii Militare de Apel, fiind omul care, în 2001, a dictat condamnările în celebru caz "Ţigareta 2", în frunte cu ex-colonelul SPP Gheorghe Truţulescu, 7 ani de închisoare.

465192-condamnari-dosar-valiza.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
terminatorul3
terminatorul3  •  21 Martie 2012, 10:44
Postat de alpin pe 21 Martie 2012, 06:51

Se va amana sentinta pana cand toti inculpatii vor fi operati pe CARD deschis!!! Si, nu orice card... 10%, spune cineva. Asa rau a decazut PD-ul?! Ei nu discutau sub 50%!

Nu sti ce inseamna un CARD ? Ia citeste invers cuvintul card .

alpin
alpin  •  21 Martie 2012, 06:51

Se va amana sentinta pana cand toti inculpatii vor fi operati pe CARD deschis!!! Si, nu orice card... 10%, spune cineva. Asa rau a decazut PD-ul?! Ei nu discutau sub 50%!

terminatorul2
terminatorul2  •  21 Martie 2012, 02:57
Postat de biancorossi pe 21 Martie 2012, 01:14

mda amanarea pronuntarii devine un fenomen interesant. si o spun ca un cunoscator in materie. am doar o singura nedumerire: atat de mare sa fie spaga ceruta? ps - pd solicita sprijin electoral de 10% pentru solutii favorabile. asa se zvoneste in mediile juridice din B.

Asa se svoneste si la mine , interesant .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează