FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Două momente incredibile cu Zenga în vestiarul Stelei: "I-am dat un pumn în cap" » Reacția lui Rădoi: "Ăsta e idiot total"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2018 16:08

Walter Zenga (58 de ani) e liber de contract după despărțirea de Crotone și a povestit două momente din perioada 2004-2005 în care o antrena pe Steaua.

"În fotbal, vorbele tale ca antrenor sunt cele mai importante. Pentru că, trebuie să fii mereu pozitiv, cu vorbele care să-i motiveze pe jucători. Și să fii în stare să le spui și cum vor câștiga un meci, nu să le vorbești doar așa de complezență. Mi-aduc aminte acum de acel meci al Stelei cu Valencia, când ne-am calificat după loviturile de departajare. Este foarte important cum gestionezi momentele.

După 0-2 la Valencia, am intrat în vestiar și i-am văzut pe toți băieții cum erau căzuți pe scaune, supărați. Eu am dat drumul la muzică și le-am spus: «gata, capul sus! Mergem la București să ne pregătim să câștigăm cu 2-0 și să ne calificăm la penalty-uri». Mi-aduc aminte că Rădoi s-a uitat la mine și a zis: Ăsta e idiot total! Ăsta a înnebunit! Și după ce am ajuns la București am exersat penalty-uri după fiecare antrenament, cu miză. Cine pierdea, plătea. Și ne-a ieșit jocul și ne-am calificat. De ce? Pentru că le-am dat încredere”, a povestit Zenga la TV Digi Sport.

Zenga a dezvăluit că lui Dică, actualul antrenor de la FCSB, i-a fost teamă să execute lovitura de departajare: "Cu 5 minunte înaintea fluierului de final al celor 120 de minute, Dică a venit la mine și mi-a spus că nu vrea să execute ultimul penalty pentru că greșise înainte la Pitești. Știți ce i-am făcut? I-am dat un pumn în cap și i-am spus că va executa penultimul penalty, cel mai important".

Pe 16 februarie 2005 gruparea spaniolă a câştigat cu 2-0 pe "Mestalla". În retur, pe arena din Ghencea, Andrei Cristea a marcat în repriza secundă două goluri şi a trimis partida în prelungiri. S-a ajuns la penalty-uri, acolo unde Steaua s-a impus cu 4-3, Baraja şi Di Vaio ratând ultimele două lovituri de pedeapsă ale ibericilor.

 caseta1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
puiumordasan
puiumordasan  •  26 Iulie 2018, 20:59

o tempora....

604751563021589
Tomas Orzan  •  26 Iulie 2018, 18:55

Cred ca te-au afectat grav fumurile din perioada Raluca Sandu, grande ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balauru48
balauru48  •  26 Iulie 2018, 16:42
Postat de cpt.ahab pe 26 Iulie 2018, 16:35

Bun. Acum am aflat de ce-i Dică sâsâit. A mai rămas să aflăm de ce-i crăcănat!:)))

:)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează