FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

VIDEO GSP LIVE. Două povești necunoscute cu Ionuț Luțu și „Pluto” Brătianu: „A strigat de jos: «Băi nebunilor, nu săriți că am căzut de la etajul 5»”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 15:10

Invitat la GSP Live la finalul anului trecut, Gabriel Răduță (52 de ani) a povestit două întâmplări amuzante din perioada în care juca la FC Național și la Dinamo, avându-i în prim plan pe Ionuț Luțu (44 de ani) și Vasile „Pluto” Brătianu (52 de ani). 

„Eram la FC Național și dormeam cu Luțu și cu Radu Niculescu în cameră. Antrenor era Mitică Bolborea (n.r. antrenor secund). Am mers la recepție, era și Halagian, care ne lua telecomanda la ora 10 seara. Noi mutasem patul strategic lângă televizor. Cum auzea ceva stingea televizorul. Vine Bolborea la ușă, Luțu o ia la fugă si se împiedică. S-a lovit la picior și s-a aruncat în pat, a doua zi aveam meci.

Bolborea ne întreabă dacă dormim și i-am zis că dormim. L-am întrebat și eu pe nea Mitică de ce nu doarme și-mi spune: «Nu dorm, că Halagian nu mi-a dat cameră, mi-a spus că am camera în tot hotelul». El stătea numai pe hol, se plimba pe acolo”,a povestit Gabi Răduță la GSP Live.

„Pluto Brătianu a căzut de la etajul 5”

Răduță a povestit un episod și de când evolua pentru Dinamo.  

  • Vasile Brătianu a jucat pentru Dinamo în 1994, în timp ce Ionuț Luțu a evoluat pentru FC Național în perioada 1993-1996. 
  • Vasile Brătianu, poreclit „Pluto”, a jucat la Dacia Brăila, la Dinamo și la Oțelul și devenise faimos în anii '90 tocmai pentru rolul de "plan B", fundaș central trimis în atac la disperare.

„Mai am o poveste cu „Pluto” Brătianu. Era numărul 1. El era fundaș central, dar când era «groasă» îl băga în atac și toate baloanele le dădeam pe el, devia cu capul. 

Am fost cu Dinamo în cantonament în Germania și am ajuns seara. Eu stăteam la parter, dar n-am văzut cum era clădirea pe dinafară. A venit «Pluto» la 12 noaptea la noi în cameră și mi-a zis să-i dau drumul la ușă, că vrea să meargă în oraș să mănânce ceva. Voia să sară pe geam să iasă din hotel. Parcă era cu Leo Grozavu... Au venit amândoi la mine în cameră și au văzut că suntem la parter. 

«Aaa, e gard viu, hai că sar. Te iau și pe tine!», îi zice lui Grozavu. S-a aruncat «Pluto» și s-a auzit: «aaaaaaa, boom!». Apoi strigă de jos: «Băi nebunilor, nu săriți, că am căzut de la etajul 5». Era mezanin de-ăla între etaje. Nu și-a rupt nimic, dar a doua zi aveam meci. Pluto i-a zis antrenorului că nu poate juca pentru că a dormit cu spatele gol și-l doare, dar el căzuse de la etaj”.

Citește și alte povești de la GSP Live:

VIDEO GSP LIVE Poveste incredibilă cu Dorinel Munteanu: „Am fost cu el în arest. Aveam o oală în care ne spălam hainele și ne fierbeam și crenvurștii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dubluv
dubluv  •  02 Aprilie 2020, 13:19

genial

kinomax
kinomax  •  30 Octombrie 2019, 17:54

lasa tu amintirile. vorbeste bah de falimentul echipei din vitan barzesti a lui negoitza. daca intr-o luna nu vine nimeni,intrati in faliment. simplu. si intr-o luna sigur nu vine niciun investitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează