FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

Copilul rebel al lui Mititelu și-a anunțat retragerea din fotbal: „Oricât am decăzut, mereu am luptat!”

Dragoș Firțulescu, în stânga / Sursă foto: Arhivă GSP +31   FOTO
Dragoș Firțulescu, în stânga / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 16:49 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 00:52

Dragoș Firțulescu, copilul rebel al Băniei, și-a anunțat, la 34 de ani, retragerea din fotbalul profesionist. Lokomotiv Ruse, o formație din ligile inferioare ale Bulgariei, a fost ultima oprire din cariera celui care a petrecut ani buni la U Craiova.

Dispărut de ceva timp din prim-plan, după ani buni în care a fost „măcinat” de accidentări serioase, Dragoș Firțulescu și-a încheiat oficial cariera de fotbalist. A făcut-o prin intermediul unui mesaj publicat pe rețelele de socializare, unde și-a „radiografiat” anii petrecuți în fotbal. 

După Dragoș Iancu, FCSB ajută alt fotbalist român cu recuperarea! Accidentat teribil, se pune pe picioare în baza roș-albaștrilor: dezvăluiri pentru GSP
RECUPERARE
După Dragoș Iancu, FCSB ajută alt fotbalist român cu recuperarea! Accidentat teribil, se pune pe picioare în baza roș-albaștrilor: dezvăluiri pentru GSP

Dragoș Firțulescu și-a luat rămas bun de la fotbal: „Sunt o persoană norocoasă”

„Astăzi e o zi trista pentru mine. Oficial, îmi iau la revedere de la «prima mea iubire», fotbalul!

Sunt o persoană norocoasă, pentru că Dumezeu mi-a dat acest dar, să joc fotbal. Începuturile, cu nopțile dormite alături de mingile cumpărate, ieșirile în curtea școlii dis-de-dimineață, prânzurile pe care le serveam în mare grabă atunci când bunica sau un membru al familiei îmi aduceau un sandviș acolo unde jucam fotbal (...), genunchi juliți și cearșafurile pline de sânge, adidașii tociți... [Toate] m-au făcut să descopăr fotbalul la un nivel cât de cât înalt!

Nu am câștigat trofee, dar visul meu, al părinților, a fost să ajung în Liga 1. Astăzi am terminat capitolul de fotbalist, cu peste 150 de meciuri în Liga 1 România, Cipru, Ungaria, Bulgaria, India, peste 150 în Liga 2, naționala de juniori a României și cea de tineret!”, și-a început Firțulescu scrisoarea prin care-și anunța ieșirea din scenă. 

Idolii mei m-au făcut să visez în fiecare zi și de fiecare dată când loveam mingea: Ronaldo Nazario, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu și Ionuț Lutu! Numărul 10 era desenat peste tot în casă, pe toate tricourile și toți pereți din fața blocului!

- Dragoș Firțulescu

+27 FOTO

Dragoș Firțulescu a spus «stop»: „Indiferent de cât de mult am decăzut, mereu am luptat!”

Firțulescu și-a continuat „spovedania”:

„Țin să mulțumesc persoanelor care au contribuit la construirea caracterului meu, disciplinei mele și carierei mele de fotbalist (...), tuturor doctorilor, conducătorilor de cluburi, tuturor colegilor cu care am petrecut momente atât triste, cât și de bucurie, tuturor persoanelor care m-au îndrăgit, dar și celor care mereu m-au criticat, fanilor minunați ai Craiovei și celorlalte echipe, prietenilor, mass-mediei, și, în primul rând, familiei care a crezut și m-a susținut de la începutul până la finalul carierei.

(...) Dacă sunt mândru, sunt mândru pentru că niciodată nu m-am dat bătut. Indiferent de cât de mult am decăzut, mereu am luptat! Am început și ies cu zâmbetul pe buze! Visul continuă”, a scris Firțulescu pe Facebook

1 golîn 51 de meciuri a reușit Firțulescu la FC U Craiova, pentru care a evoluat între 2006 și 2011

Cariera lui Dragoș Firțulescu, în imagini:

+27 FOTO

Dragoș Firțulescu, fosta speranță a Olteniei

Dragoș Firțulescu și-a început cariera de jucător la U Craiova (n.r. echipa dezafiliată), fiind văzut la un moment dat drept una dintre speranțele oltenilor. Ulterior, mijlocașul „de buzunar” a schimbat numeroase echipe din România și din străinătate, printre care ASA Târgu Mureș, Alki Larnaca, U Cluj, Dinamo, UTA, Kaposvar, Pandurii, Beroe Stara Zagora. A evoluat inclusiv în India, la Chennaiyin FC

În decembrie 2018, pe vremea când evolua în Bulgaria, Dragoș Firțulescu a trecut printr-unul dintre momentele de cumpănă ale carierei. Mijlocașul s-a accidentat grav la genunchi, suferind o ruptură de ligamente care l-a ținut pe bară luni bune. Despre acel moment a vorbit în primăvara lui 2020 la GSP Live. 

În prima parte a carierei, pe vremea când evolua pentru Craiova lui Mititelu, Firțulescu a fost considerat inițial o mare speranță a juveților. Treptat, viața extrasportivă a acestuia l-a determinat pe Mititelu să-l numească un „imbecil și un curvar”, jigniri pe care fotbalistul le-a recunoscut într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani pentru GSP.

Citește și alte știri de actualitate: 

Anunț în direct! Olguța Vasilescu, mesajul momentului în războiul Mititelu - Rotaru: „Nu știu dacă am făcut bine să spun asta în an electoral”

EXCLUSIV Mihai Rotaru, negocieri surpriză! Gata să revină la Craiova după 10 ani: „Sunt fanul lor numărul 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
muzzi1
muzzi1  •  07 Februarie 2024, 21:09

eu unul si multi altii ca mine, care nu au stiut ca existi si nici dracu care nu a auzit de tine...o sa iti simtim lipsa, domnule talent mort speranta!

parachioara5
parachioara5  •  07 Februarie 2024, 19:08

...mititel ai ratat un mare talent...

Von77
Von77  •  07 Februarie 2024, 18:35

''Spovedania''asa cum o numesti dumneata domnule cronicar, inseamna ani si ani de sacrificii,privare de anumite ''bucurii ale vietii'',pare asa ca o plimbare prin parc ce a facut baiatul asta in atitia ani....o cronica parca facuta pe ''genunchi''...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează