FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Marko Dugandzic, istorie la Rapid! Doar Marius Șumudică îl întrece în ultimii 54 de ani

Marko Dugandzic la Rapid / foto: Imago +17   FOTO
Marko Dugandzic la Rapid / foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 27 februarie 2023 09:21 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 14:50

Marko Dugandzic a trecut peste penalty-ul ratat din meciul cu CS Mioveni și a punctat din nou de la punctul cu var în victoria Rapidului cu Chindia, 2-0.

„A fost greu pentru că am ratat acel penalty, a fost prima dată în cariera mea, dar acum sunt fericit pentru victoria asta. A fost presiune, dar mi-am păstrat capul limpede, am crezut în mine și am marcat. Am avut o perioadă cam dificilă fiindcă pierdusem cu Craiova și am remizat la Mioveni", a spus Marko la final.

„Băi oameni buni, m-am săturat!” » Gică Popescu, izbucnire în emisiunea lui Costin Ștucan: „Mă bucur că au ajuns la retrogradare! Știi ce mi-a zis Cruyff?”
FC Argeș - FCSB 1-2
„Băi oameni buni, m-am săturat!” » Gică Popescu, izbucnire în emisiunea lui Costin Ștucan: „Mă bucur că au ajuns la retrogradare! Știi ce mi-a zis Cruyff?”

Marko Dugandzic a marcat cel de-al 16-lea său gol în actualul sezon

Reușita sa din minutul 66 este extrem de importantă și pe plan personal! Dugandzic a marcat cel de-al 16-lea său gol în actualul sezon și, pe lângă consolidarea poziției de golgeter la zi în Liga 1, peste Compagno și Alibec, acesta l-a egalat pe brazilianului Juliano Spadacio la numărul de reușite într-un sezon all time.

Marko mai are nevoie de două goluri pentru a egala performanța lui Andrei Rădulescu, care a înscris 18 goluri într-un sezon, acum 73 de ani, apoi de încă unul pentru a fi la egalitate cu Ștefan Auer, 19 goluri în sezonul 1939-1940! Apoi ar ataca Top 5 din istoria Rapidului.

Din 1969 și până în prezent, doar Marius Șumudică a reușit să marcheze într-un sezon mai multe goluri decât are Dugandzici acum. „Șumi-gol" și-a trecut în cont 17 goluri la Rapid în sezonul 1998-1999, campionat la finalele căruia Rapid s-a încoronat campioana României!

1 milionde euro este cota de piață a lui Dugandzici, jucător ce-a venit în vara anului trecut de la CFR Cluj contra sumei de 400.000 de euro

TOP 5 cei mai buni marcatori într-un sezon pentru Rapid

SezonJucătorNr. goluri
1947/'48Bazil Marian32
1965'/66Ion Ionescu24
1935/'36Ștefan Barbu II23
1940/'41Ion Bogdan21
1962/'63Ion Ionescu20

Penalty acordat cu generozitate pentru Rapid cu Chindia

Meciul din Giulești a fost deblocat de un penalty obținut și transformat de Marko Dugandzici în minutul 65. Chivulete a considerat că Dugandzici a fost faultat de Corinus, dar imaginile prezentate nu lămuresc faultul.

Decizia „centralului" a fost contestată de mai mulți oamenii din fotbal. „Jucătorul Chindiei se întoarce, nici nu lovește. Nu sunt de acord cu decizia arbitrului. E o decizie total greșită. E influențat de căderea teatrală a lui Dugandzici. Se aruncă. E simulare, hai să fim serioși", a spus Răducioiu la Prima Sport.

De ce să dai penalty la faza aia? Băiatul ăla s-a întors cu spatele la minge. Sunt foarte curios să văd dacă va fi și după meciul ăsta vreun comentariu din partea CCA sau dacă vor fi urmări. Efectiv, eu nu înțeleg nimic din faza asta
Mihai Stoica la Orange Sport

Fostul arbitru internațional, Marius Avram, a fost singurul care nu a condamnat decizia, afirmând la Digi: "Eu spun că-l lovește pe Dugandzici în călcâi. E un penalty soft, dar are argumente, este contact. Mi-ar fi plăcut să văd faza din unghiul din care a văzut Chivulete".

„Chivulete mi-a spus: «Ai grijă, Căpușă!»”

Eliminat pentru al doilea cartonaș galben în prelungirile primei reprize, Tiberiu Căpușă l-a criticat pe "centralul" Chivulete.

„A fost al doilea meci consecutiv în care-mi dă două cartonașe galbene. Înainte de meci, domnul Chivulete mi-a spus: «Ai grijă, Căpușă!». La ce să mă aștept? Că-mi dă «galben» sau «roșu»? Nici n-am intrat pe teren și mă avertizezi că-mi dai «roșu»? Nu pot s-o diger. Îmi spune înainte de meci să am grijă. De ce fix mie? Meciul a fost decis de Chivulete, nu de mine", a spus fundașul.

Fundașul ar urma să fie amendat de club pentru că a ieșit public și a povestit episodul de dinainte de meci. „Trebuia să se fi dus la conducători să le fi spus ce s-a întâmplat, nu să își caute dreptatea singur. A făcut acele faulturi, le-a recunoscut", a comentat un conducător al Chindiei.

Andrei Ciobanu, suspect de ruptură

Andrei Ciobanu a fost titular, dar s-a accidentat și a fost schimbat în minutul 8. „A simţit o înţepătură la coaste, sper să nu fie o ruptură, aşa cum pare. Îmi pare rău pentru el. Era momentul lui să fie titular. Asta este viaţa, trebuie să fie puternic, să meargă înainte şi-l aşteptăm să se întoarcă alături de noi", a comentat Mutu. Dacă diagnosticul se confirmă, Ciobanu va sta cel puțin două luni în afara terenului.

Citește și alte știri despre Rapid: 

Un fost internațional l-a lăudat pe Mutu: „Schimbările lui au decis soarta meciului”

Cel mai sincer discurs după Rapid - Chindia: „În sfârșit, am făcut și eu ceva! Mi-am ajutat colegii”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
adriann_
adriann_  •  28 Februarie 2023, 12:59
Postat de zetanu pe 27 Februarie 2023, 13:24

E atat de impinsa ca i-a fost scoasa mingea din poarta de doua ori (Chindia si Mioveni), nu i-au fost acordate doua penalty-uri cu Mioveni, i-a fost repetat penalty-ul lui Dugandzici, dupa ce marcase, in premiera de acel arbitru care in 5 sau 6 situatii asemanatoare NU a repetat nimic, Ivanoski de la Petrolul in tur nu a primit rosu dupa o intrare criminala prin minutul 60, lui Papeau i-a fost rupt piciorul, a fost scos cu targa de pe teren, agresorul a primit galben (in conditiile in care avem VAR), i-a fost anulat un gol cu Farul marcat exact in aceleasi conditii in care Compagno a marcat in meciul direct din retur (un hent identic), iar in meciul cu Chindia, jucatorul Chindiei a fost eliminat absolut meritat, in timp ce Dugandizic a venit la interviuri cu o mare punga de gheata in locul in care a fost lovit de adversar la penalty. Singurii care au mentionat de faptul asta au fost cei de la digi, in rest liniste, nimeni nu a zis ca omul are o contuzie in locul unde l-a lovit Corinus.

Lui Chivulete i se imputa absolut degeaba eliminarea lui Capusa, ambele galbene au fost extrem de clare (al doilea batea in portocaliu) iar eventualul aut de dinaintea faultului era evident treaba tusierului. De altfel nu am vazut nici o reluare din care sa se poata spune ca ar fi gresit macar tusierul, dar zbieretele subinginerului puscarias si cartonat acopera realitatea din teren in mintile unora...

ienasoiu
ienasoiu  •  27 Februarie 2023, 21:50

Nu toate golurile croatului au fost pentru Rapid. A înscris și împotriva Rapidului.

ienasoiu
ienasoiu  •  27 Februarie 2023, 21:42

Atenție! Nu toate golurile croatului s-au înscris pentru Rapid. Unul chiar împotriva Rapidului. Fără să fie autogol (sâc!).

Vezi toate comentariile (13)
Comentează