FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - RAPID 1-0

Dumitru Dragomir, inițiatorul legii anti-huliganism, îi ia apărarea lui Săpunaru: „Nu are nicio vină. Cine îl sancționează e de rea voință”

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 12:16 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 12:35

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, sare în apărarea lui Cristi Săpunaru (38 de ani), după ieșirea necontrolată a căpitanului Rapidului de la finalul meciului cu FCU Craiova, 0-1.

Stoperul a fost aproape de bătaie cu „Poștașu”, membru al galeriei oltene. Dragomir consideră că ultrasul l-a incitat pe Săpunaru, care a procedat corect.

Prima reacție a lui Dan Șucu, după conflictul cu Săpunaru în prim-plan: „Se putea repeta cazul Marian Cozma”
FCU CRAIOVA - RAPID 1-0
Prima reacție a lui Dan Șucu, după conflictul cu Săpunaru în prim-plan: „Se putea repeta cazul Marian Cozma”

Dumitru Dragomir: „Săpunaru nu are nicio vină”

„Huliganii trebuie scoși de pe stadione, trebuie îndepărtați, ca în Anglia. Cu huliganismul se alege praful de țara asta. Ce căuta individul acela pe holul stadionului? Nici poliția și nici stewarzii nu au ce căuta acolo. Pe acolo trec jucătorii și cei din staff. 

Săpunaru nu se lua la bătaie cu nimeni dacă nu era ăla acolo. Săpunaru nu are nicio vină. Unul e mai turbulent, altul mai puțin turbulent, dar cel care incită e vinovat. Ăla l-a jignit, l-a înjurat. A apărut secvența filmată, dar nu e corectă, trebuie dată toată. Să nu credeți că Săpunaru e nebun și și-a ieșit din fire că e nebun. 

El a fost incitat, provocat de indivizi care nu aveau ce căuta pe acel culoar. E ca și cum intră cineva în curtea ta și te ia la înjurături. Nu toți oamenii sunt calmi, insensibili la așa ceva. Sunt unii care turbează când le zici de nevastă, de copii, de părinți. 

Eu știu ce a fost acolo. A fost provocat de indivizi care nu aveau ce căuta acolo. Ce să caute un om certat cu legea acolo? Cine îl sancționează pe Săpunaru e de rea voință. Huliganii trebuie scoși de pe stadioane, ca în Anglia”, a declarat Dumitru Dragomir, la Pro Arena.

Dumitru Dragomir a inițiat legea anti-huliganism

În 2007, Dumitru Dragomir, care era președintele LPF, a propus o lege împotriva violențelor pe stadioane. Legea 4/2008 a fost publicată în Monitorul Oficial și încă se află în vigoare.

Momente incredibile la finalul meciului FCU Craiova - Rapid! Săpunaru, scandal cu jandarmii și bătaie pe tunel

Citește și: 

„Scânteia” care a declanșat scandalul de la FCU Craiova - Rapid: totul a pornit de la un gest incredibil!

Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  12 Septembrie 2022, 20:11

Hai bre mitica… pâinea cat ai luat mata de pe spatele lui mititelu.. te fugărea prinnparcarea de langa frf cu genți cu bani…. Nici ju e de mirare insistenta lui sa spuna ca el detine Universitatea Craiova: ti-abdat spaga si ai promis ca asa va fi. Numai ca orașul Craiova nu a vrut niciodata un milițian ca tine si un Arestat ca el. De aceea Stiinta nu va fi niciodata Feceu. Universitatea e echipa orașului. Feceu e echipa arestatului mititelu, un brutar din ***, care si-a închipuit ca daca a facut falcultatea la pelendava … aia e pe bune… de aia minte in stanga si in dreapta ca el detine Universitatea Craiova, cand el nu detine nimic… nici palmares, nici sigla, nici istoric, nici culori, nici emblema… nimic… diar niscai brutarii..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sharapov
Sharapov  •  12 Septembrie 2022, 13:25

SECURISTUL PESEDIST dragomir, a ajuns sa ia apararea HULIGANILOR PESEDISTI INFRACTORI, ***, incurajand VIOLENTA !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Baluba
Baluba  •  12 Septembrie 2022, 07:30

Brutarul initiaza lege antihuliganism.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează